Sam Van den Broeck onverwacht Vlaams kampioen!

Sam Van den Broeck voor 2e maal Vlaams Kampioen!

Wie had dit vooraf kunnen voorspellen? Sam Van den Broeck, die bijna 2 jaar badminton op een heel laag pitje liet branden, verraste vriend en vijand door zich tot Vlaams kampioen te kronen in het gemengd dubbel B1! Sam speelde met Joke De Langhe van landskampioen Zwijndrecht.

Sam Van den Broeck was zonder noemenswaardige ambities richting Kortrijk getrokken. In de 1/8-finale stonden Sam/Joke voor een eerste test maar doorstonden die in 3 sets waarna in de kwartfinale het eerste reekshoofd De Grauwe/Goemaere in 2 droge sets huiswaarts gestuurd werd. In de halve finale stond ze met het Antwerpse duo Van Dyck/Van Den Eynde tegenover een quasi onmogelijke opdracht maar het stuntduo Van den Broeck / De Langhe doorstond ook deze storm in een zware driesetter. Dan was het wachten tot de allerlaatste wedstrijd van het tornooi om het onverhoopte te bewerkstelligen, namelijk Vlaams kampioen worden in het gemengd dubbel B1. 2 jaar na de Vlaamse titel in het heren dubbel A verovert diezelfde Sam Van den Broeck zijn 2e titel! Een ongelofelijk dikke proficiat!!!!

Ook brons voor Sam in dubbel met Davy Van De Putte

De prestatiehonger was na 2 jaar blijkbaar bijzonder groot geworden voor Sam want ook in het heren dubbel B1 werd Sam op zondag terug verwacht voor de halve finales. Samen met Davy Van De Putte hadden ze in de 1/8 finale Eddy & Ben Van Herbruggen uitgeschakeld in 3 sets. De halve finale werd jammer genoeg net niet overleefd. In een intense driesetter gingen Buzze/Sam ten onder tegen Arnalsteen/Verleyen.  Evert Bastiaens & Joren Robberecht verloren in de 1/8 finale.

Jordy & Tim evenaren prestatie van vorig jaar

In het heren dubbel A was het voor Lokerse uitkijken naar ons topduo Jordy Van Der Sypt / Tim Van Herbruggen. Al schotelde de loting hen een bijzonder zwaar parcours voor. Onze toppers presteerden echter bijzonder secuur in hun eerste wedstrijden. Oa. Van Werde/De Jongh, Sioncke/Lamont & RoverJay/Philips werden vlot in 2 sets opzij gezet. Op zondagochtend stonden ze in de halve finale tegenover 2 oude rotten, Hans Willems (DZ) & hun trainer Roel Van Heuckelom (Lebad). Na verlies in de eerste set werden de bordjes opnieuw gelijk gezet. In de derde set werd het Lokerse-duo echter verslagen met 21-13. Jammer genoeg verhoopte finale maar toch opnieuw 2 prachtige bronzen medailles erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *