25 jaar Lokerse BC : Het jaar 1998

De Vlaamse Badminton Liga richt voor de eerste maar het BBAC -circuit op met 14 toptornooien. Het Lokerse ABC-tornooi van januari staat mee op de kalender. Bij de heren was bijna de hele Belgische top aanwezig waaronder Luigi Dalli Cardillo, Wouter Claes & Stefaan De Rijcke; Luigi won de finale enkel (en de 6000 bef prijzengeld)
Onze eigen Wouter Kesbeke wint triple in C-reeks (gebeurt ook niet vaak)

Verder onthouden we dat onze eerste gemengde ploeg bestond uit allemaal A-spelers! Ze startten de competitie dan ook met één ambitie. Kampioen worden in 1ste liga.
Kristoff De Caigny (de Foemp), Frederic Schroyens (el Schroyo), Steven De Donder (Thunder), Ann Holvoet, Gaetane Snoeck & Charlotte Naessens haalden het jammer genoeg net niet. Een tweede plek (met evenveel punten als kampioen Damme) was hun deel.
1998 was blijkbaar het jaar van net niet want zowel G3, G4, H2, H3 & H4 strandden op de 2de plek.

  • 135 leden (6 A’s, 12 B1’s, 11 B2’s, 15 C1’s, 16 C2’s &  75 D’s)
  • Bestuur  bestaat uit Mathieu Van Bouwel (voorzitter), Tom De Groote (ondervoorzitter), Gert Van Bouwel (secretaris),Patrick De Vylder (penningmeester), Anne De Coninck, Frederic Schroyens, Sabine Van Hecke, Bart Van Bouwel, Steven De Donder (raadsleden)
  • 1ste Lokerse BC –Quiz op 22 februari 1998 om 14u : Reis om de wereld quiz
  • nieuw logo van Lokerse BC ontworpen door Tine Ottey
  • 1ste maal opleiding tot wedstrijdleider
  • Stegen van klassement : Christel De Donder, Veerle Goossens, Elien Van De Wiele & Tommy De Vos worden C1, Wiouter Kesbeke en Wim Van Moeseke worden B2, Christophe De Fré wordt C2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *