25 jaar Lokerse BC : Het seizoen 1986 -1987

Met dit geboortekaartje werd de oprichting aangekondigd van onze badmintonclub.
Als geboortedatum wordt 16 september 1986 vastgepind omdat dit de dag is dat onze club haar aansluiting kreeg bij de toenmalige NBL (Nederlandstalige Badmintonliga).
Het verhaal begint eigenlijk iets vroeger. Vanaf 1980 werden er onder leiding van Luc Kesbeke (sportfunctionaris op rust) sportkampen badminton georganiseerd. Luc verzorgde daarbij zelf de trainingen. Ze waren zo enthousiast over deze nog vrij onbekende sport dat ze in de zomer van ’86 besloten een club op te richten. Ze doopten die “Lokerse Badminton Club”.  Hun speelmoment was op zaterdagochtend van 10u30 tot 12u30. Maar al gauw bleek dit te weinig en werd ook op zondagochtend gespeeld.
De drang om zich te meten met spelers van andere clubs werd alsmaar groter. Om onze spelers die kans te geven richtten we in oktober 1986 de “Drie Dolle Badmintondagen” in wat doorging in de Lokerse sporthal.
Het werd een succes waardoor niet alleen het ledenaantal steeg, maar de club ook meer bekendheid verwierf bij andere clubs. Het succes van de georganiseerde tornooien vloeide hieruit voort.

Hans en Stefaan Van Winckel, Jan Van Belle en Paul Van Avermaet waren de drijvende krachten achter dit initiatief en vormden het eerste bestuur.
Al snel werd dit initiatief bekend in het Lokerse en kwam er meer volk op af.

Onze eerste ledenlijst 19 namen. Allen C2 want het D-klassement werd pas in 1990 ingevoerd :-). 
Onder andere de naam van Rik D’hont valt op. Maar ook Jan Van Cotthem, Bart Van Bouwel, Pascal Schroyens (broer van) & Frederik Verstraete stonden mee aan de wieg.
Rebecca Van Hove (nu bij Plpl.) behaalde de allereerste klassementsverhoging naar C1 door haar eerste tornooi waar ze aan deelnam meteen te winnen.

Het eerste bestuursleden was als volgt samengesteld : Hans Van Winckel (voorzitter), Jan Van Belle (secretaris), Paul Van Avermaet (penningmeester). Naast de “competitieleden” waren er nog een heel pak andere, die niet bij de VBL (toen nog NBL) aangesloten waren.

De komende weken verschijnt elke donderdag een deeltje uit de geschiedenis van de Lokerse BadmintonClub.
Wie nog over informatie beschikt mag die zeker doorsturen naar Buik.

Volgende week : 1988

0 gedachten over “25 jaar Lokerse BC : Het seizoen 1986 -1987

  1. Blijkbaar minstens al 2 x C2 geweest want al 2x vrijwillig laten zakken naar D.
    En in 2013, opnieuw C2, om in schoonheid mijn racket aan de wilgen te kunnen hangen…

  2. Ik herinner me nog levendig de klassementsverhoging (+9 of +10 tegen mezelf) in 2001. Dat moet mijn eerste competitiejaar geweest zijn. Toen was er nog geen sprake van de jonge garde D’hont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *