3x brons op zilveren Junior Master in Tienen

Jonah haalt halve finales in het gemengd U13

De zilveren Yonex Belgian Junior Master geldt als het laatste tornooi in de aanloop van de Belgische Kampioenschappen voor de jeugd die eind deze maand doorgaan in Spa. Ideaal om de waardeverhoudingen met de selectiespelers uit de andere provincies te testen. Lokerse mag trots zijn dat het opnieuw 10 zonen en dochters mocht zenden naar dit Belgische toptornooi. Oost-Vlaanderen mag trots zijn dat de PBO een stevige delegatie aan het vormen is, met dank (en lof!) voor de 4 trainers die afgelopen weekend onze selectie begeleidden.

Onze jongens van de -13 beetten de spits af. en hoe! Zowel Yannick Bauwens, Jente D’haese, Jonah De Smedt als Simon Van Moeseke wonnen hun openingswedstrijd in hun poule. Yannick stond in zijn 2e poulewedstrijd echter tegenover het 1e reekshoofd Charles Fouyn (W&L Herent), een Belgisch toptalent die de Europese scene afschuimd. Meer dan af en toe een knap punt zat er niet in. Ook Simon had met Noah Pourbaix (Enghien) een reekshoofd vast. Simon maakte de Waal af en toe knap lastig maar ging ook in 2 sets onderuit. Onze eerstejaars Jente speelde knappe partijen tegen Quintens (Webacsa) & Navarra (Brussels) maar winst zat er niet in. Jonah De Smedt (tweedejaars) plaatste zich wel voor de kwartfinale. waar hij uit kwam tegen Pourbaix. Het werd een driesetter die bijna 3 kwartier duurde waarin Jonah uiteindelijk aan het kortste eind moest trekken.

Het dubbelspel -13 was niet zo succesvol. Jonah (met Mattias Devos / Vla-Bad) was de enige die er in slaagde de 2e ronde te bereiken. De tandem Yannick/Jente verloor van Fouyn/Hoebeke. Simon (met De Sitter) werd uitgeschakeld door Albers/Ombecq. Jonah De Smedt deed het ook goed in het gemengd dubbel U13. Met Ruth Schildermans (Merchtem) plaatsten ze zich zelfs voor de halve finale. Daarin werden ze uitgeschakeld door de Westvlamingen Albers/Van Parys (Brugge) die een ronde eerder Yannick Bauwens & Nele Van Vaerenbergh (BD Opslag Mechelen).

Mare Van Britsom heeft als eerstejaars meisje U15 blijkbaar geen aanpassingsperiode nodig. Na winst in haar enkelpoule kwam Mare in de kwartfinale uit tegen Lien Lamertyn (W&L Herent). Ze verliest nipt in 2 sets. In het meisjes dubbel en in het gemengd dubbel haalde Mare zelfs de halve finales.
Gemengd speelde ze met een andere Oostvlaamse topper (en eveneens eerstejaars) Noa Swinnen. Na winst in de 1e ronde tegen Bauwens/Paelinck (Herne) wisten Mare & Noa te stunten door het 2e reekshoofd Maselis/Vangampelaere (Oostrozebeke) uit te schakelen. In de halve finale eindigde het verhaal tegen Vanhoutte/Taveirne (Brugge/Sportif). Ook in het dubbel werd het knap brons. In de halve finale verloor Mare (met de Duitse Nöcker) van het eerste reekshoofd De Sutter/Taveirne (Brugge/Sportif)

De jongens bij de -15 waren eveneens met 4. Dries De Puysseleir & Bjarne Verleysen werden in de poulefase uitgeschakeld door respectievelijk 1e reekshoofd Eubil Cabije (PBA) & 4e reekshoofd Maselis (Oostrozebeke). Lennert Heynderickx & Esslyn De Pauw plaatsten zich wel voor de eindtabel. In de 1/8 finale stond Lennert tegenover Iljo Van Delsen (Hebad – Helchteren) waarvan hij nipt verloor. Esslyn won van Vanhoutte (Brugge) in sets maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld in 3 sets door Maselis.

Zo goed dat de enkels waren, zo ontgoochelend waren de dubbels. Dries & Lennert lieten zich in de 1e ronde verrassen door Born/De Sitter. Esslyn/Bjarne hadden dan pech met de loting en gingen er meteen uit tegen het 2e reekshoofd.

Conclusie. We kunnen van een zeer geslaagde generale repetitie spreken voor de Belgische Kampioenschappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *