3X goud op Zilveren Junior Master van West-Vlaanderen

Voor de eerste maal werd er door BC Sportif (Eernegem) een Junior Master georganiseerd. Zij nemen de fakkel over van Ieper waar de WVBF (West-Vlaamse Badminton Federatie) vroeger steeds hun zilveren Yonex Belgian Junior Master organiseerde maar die hun weekend ingepalmd zagen door de Belgische Jeugdkampioenschappen. Zilver betekent dat alle provinciale selectiespelers en alle TSD’ers (topsportdepartement) verplicht aanwezig moeten zijn. En daar kan de crème de la crème (nvdr Lokerse BadmintonSchool) zeker niet ontbreken.

Brons voor Yannick (U13) & Wannes (U15) in het enkelspel

Het verslag openen we met onze U11. Met maar liefst 3 spelers (op 12 deelnemers) was Lokerse de grootste club. Ondanks hun weinige ervaring op het nationale niveau deden ze het toch fantastisch! Maxime De Paepe zat bijzonder dicht bij een plaatsje in de finale. Zijn eerste wedstrijd ging verloren tegen een PBA-speler. De wedstrijdstress kanaliseren is niet makkelijk. In zijn tweede partij toonde Maxime alvast zijn kunnen. Hij dwong het eerste reekshoofd, Kaylie Jones tot een zware driesetter. Uiteindelijk trok Maxime nipt aan het kortste eind. Verlies met 21-19 in de belle. Kaylie won achteraf het tornooi. Ook voor Roel Vandenborre & Warre De Cubber ging het vooral om het opdoen van de ervaring. Roel dwong 2 van zijn tegenstanders tot een derde set en ook Warre werd nergens echt weggespeeld. Straffe jongens dus! En de toekomst lijkt verzekerd :-).

Yannick Bauwens & Jente Dhaese winnen elk tornooi aan maturiteit bij de U13. Allebei wisten ze hun poule te winnen en door te stoten naar de hoofdtabel. Eerstejaars Jules Everaert & Lander Van Coillie werden allebei knap 2e in hun poule. Jarne Maes (ook eerstejaars) werd 4e. Jente stond op zondag tegenover 1e reekshoofd Miguel Soares (Brussel). Hij speelde vooral een knappe tweede set maar winst zat er niet in. Yannick (die in zijn poule het 3e reekshoofd versloeg) kon zijn kwartfinale wel winnen van Carette (Enghien) en plaatste zich zo voor het eerst bij de laatste vier. Daarin werd hij verslagen door Limburger Jonah Quintens.

Op naar de U15 waar nog een ander Lokers prijsbeestje zich in de etalage speelt. Wannes Soenen is de naam.  In zijn poule zat echter het Belgische toptalent Charles Fouyn (W&L) waar Wannes nog niet van kon winnen. Maar voor alles komt een eerste keer. Wannes speelde een heftige wedstrijd waarin het overwicht in de partij steeds van kamp wisselde. Wannes bleef ook na verlies in de 2e set (23-25) rustig en trok zich op aan het vele publiek dat stond te kijken. De derde set brak de Vlaams-Brabander en Wannes ging door naar de halve finale. Daarin stond Wannes tegenover Arthur De Baere. De eerste set ging duidelijk naar onze Wannes maar het tij begon te keren. De tweede ging (opnieuw) in verlengingen naar de tegenstander. Wannes vond net iets te weinig antwoord op het agressieve spel van De Baere… uiteindelijk werd hij nipt uitgeschakeld met 19-21. Het had evengoed andersom kunnen zijn. Jonah De Smedt leverde als eerstejaars opnieuw een aardige prestatie maar kon in zijn poule een verlieswedstrijd niet vermijden.

Bij de U17 won Lennert De Vergeetachtige zijn eerste partij van Durant. Hij bleek op schema naar poulewinst… maar na winst in de eerste set ging de 2e nipt verloren tegen Creyf. De wedstrijd bleek gekanteld en in de 3e set volgde een pandoering. Achteraf jammer want achteraf won Durant van Creyf… en bijgevolg was het punten tellen waaruit Lennert als 3e eindigde. Voor wie interesse heeft in een nieuw paar schoenen, Lennert heeft nu een paar over. Vrijblijvend te contacteren op training 🙂

2x winst voor Wannes bij U15, goud in dubbel U17 voor Lennert

Wannes Soenen kon zich net niet plaatsen voor de finales van het enkelspel… in het dubbel daarentegen is hij autoritair. Wannes & Kobe (LBS-Wit-Wit Ronse) surften zonder setverlies naar de finale. Telkens werd het kipkap. Proficiat! In het gemengd dubbel (met Ellis Daneels) eenzelfde verhaal voor Wannes.  Tegen de Luxemburgers Pauquet/Schmidt werd het een close encounter in de halve finale, maar toch winst met 2x 19. In de finale wonnen Wannes & Ellis van Van De Ven/Proost.
Ook Lennert Heynderickx zette zijn beste schoentje voor. In het dubbel U17 wonnen ze in een poule van 5. De laatste wedstrijd voor winst werd gewonnen na 3 sets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *