8-Nations : dag 2

Tijdens de ochtendsessie stonden de kruisfinales geprogrammeerd en zoals eerder reeds meegegeven moest België aantreden voor plaats 5 of 6, en de tegenstander was het sterke Duitsland. De Belgen namen een blitz-start en stonden in no-time 4-0 voor. Iedereen moest eens met de ogen knipperen en zich de vraag stellen “is dit wel echt aan het gebeuren?” En ja hoor, Uiteindelijk werd de ontmoeting gewonnen met 5-4 en bewezen de Belgen dat ze eigenlijk verdiend hadden om voor plaatsen 3 en 4 te mogen strijden… Maar ja, de Hollanders dachten er dus anders over… Maar absoluut een zeer sterke prestatie van de Belgische U15-ploeg.
Wat de prestatie van Sam betreft, hij mocht vandaag aantreden op tweede enkel en in het dubbel (met Marijn). Beide partijen werden evenwel verloren, telkens in twee sets. Grote les, op dit niveau worden geen cadeau’s uitgedeeld.
In de namiddag begon het individuele tornooi. Sam begon in de mix met partner Ine Lancriet tegen het derde reekshoofd, een Nederlands duo. Na een zeer verdienstelijke partij verloren Sam en Ine in twee sets. En ook in het enkel was de loting Sam ongunstig. Na een sterke Fransman in de eerste ronde, wachtte eventueel een Deen hem op in de tweede ronde. Maar zelfs de Fransman was vandaag voor Sam een onoverkomelijke hindernis… Verdiend verloren in twee sets.
Morgen nog het dubbel met Marijn en verdere deelname aan de verliezerspoule in het enkel.
Tomorrow de rest van het verhaal…
– Werner –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *