Badmintonweekend 2016

Tot ieders verbazing kregen we op 26 augustus een mail die liet weten dat er toch een Badmintonweekend 2016 georganiseerd zou worden. Voorheen was namelijk gezegd dat de verantwoordelijke door verbouwingen geen tijd had om een weekend in elkaar te boksen. Echter, haar verlangen naar de gezelligheid van de geniale vorige edities was te sterk en leidde ertoe toch een poging te wagen om van Badmintonweekend 2016 “BADMINTONWEEKEND 2016 EXTREME” te maken.

badmintonweekendOp vrijdag 7 oktober verzamelden we om 18u45 aan de sporthal van Lokeren om af te zakken richting Mechelen. Voor de gelegenheid werd het busje van Kathleen Verspreet omgetoverd tot de Partybus van de recentste editie van het badmintonweekend.badmintonweekend1

De beats en wilde haren vlogen in het rond terwijl de passagiers haar af en toe toch moesten wijzen op de verkeersregels. Bovendien heeft uw verslaggever ook van horen zeggen dat de dames in een andere auto, met kletskous Ellen Vanderveken op kop, hun kwebbel niet hebben toe gedaan tijdens de heenrit en daardoor heel veel aan het licht is gekomen. Na de aankomst in het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker kregen we meteen een lekkere maaltijd voorgeschoteld door een blonde Mechelse deerne (helaas niet op de foto).

Na het eten konden we onze bedden kiezen en na lang discussiëren mocht de brave bende – u moet maar eens navragen wie daar juist toe behoorde – toch niet op de brave kamer slapen, waarna ook de meisjeskamer uit de mogelijkheden geschrapt werd om Laurence Fermont toch wat rust te gunnen na een lange werkweek.

Of de avondactiviteit nu juist de muziekquiz of het overvloedige drankgebruik was, is mij tot op heden niet duidelijk.  Wat de muziekquiz betreft, die was erg plezant hoewel overduidelijk gekocht want het ploegje van Merel Van Eynde (organisator van het weekend) werd uiteindelijk de winnaar.

badmintonweekend2

Over het drankgebruik is uw verslaggever iets vager. Ik kan dan ook niet met zekerheid zeggen of het nu een fata morgana was of dat Jasper Poppe zich wel echt heel goed had voorbereid voor de activiteit van zaterdagmiddag.

badmintonweekend3badmintonweekend4

Na de quiz werd er nog gezellig iets gedronken, vertrokken de eersten naar het warme dons op hun bed en bleef de harde kern over. Tijd voor de traditionele nachtwandeling! Wegens het recht op privacy kan ik hier niet verder over uitweiden – u vraagt het misschien beter persoonlijk –, maar wat u gerust mag weten is dat er ruggen gebroken werden op de nabijgelegen speeltuigen, dat er onderbroeken bijna scheurden waardoor broeken tot op de enkels daalden in het midden van het domein en dat er waarschijnlijk schatten te vinden zijn in De Nekker want elk gebouw op het domein zat goed op slot. Voldaan kroop de brave bende uiteindelijk in hun nest.

Met kleine oogjes (en met wat hoofdpijn) werd de volgende ochtend naar de ontbijttafel gegaan. Na het ontbijt werd er een badmintontoernooi DUBBELspel gespeeld – want ja, we waren immers op badmintonweekend – dat uiteindelijk gewonnen werd door Joren Robberecht ALLEEN. Bovendien zal over enkele jaren ook naar deze editie van het badmintonweekend verwezen worden wanneer men vraagt naar de oorsprong van het vierdubbelspel, hoewel dat zeker voor verbetering vatbaar is.

Na een verfrissende douche en een lekker middagmaal vertrok iedereen behalve Jordy “Djordech” Van der Sypt – hij moest weer moeilijk doen en zo nodig deelnemen aan een toernooi – naar het centrum van Mechelen voor de middagactiviteit: stand up paddle surfing.

badmintonweekend5badmintonweekend6

Stan Pannier bleek verrassend goed in deze sport – we verdenken hem er nog steeds van in de beek achter zijn huis geoefend te hebben -, Tom Michils had er niks beter op gevonden om vanop een brug noedels naar de voorbijvarende paddle surfers te gooien en Evert Bastiaens, die voor de activiteit de grootste mond had opgezet en zogezegd iedereen in het water ging duwen, was achteraf de enige die de dode fauna en flora van de Dijle van dichtbij heeft kunnen aanschouwen.

badmintonweekend8Na deze activiteit werden we opnieuw in De Nekker verwacht voor een warme maaltijd. Alvorens we onze benen onder tafel konden schuiven, genoten we nog even van het warme zonnetje en elkaars gezelschap. Tijdens dit gelukzalig rustmoment verklapte Kaat De Keukelaere een groot geheim (nogmaals proficiat!) waarover u haar toch eens zal moeten aanspreken en kwam Froni Van Daele in het provinciaal domein toe waardoor ze “toevallig” de koude wateractiviteit had gemist maar toch op tijd was om deel te nemen aan de avondactiviteit: de escape room. In groepjes werden we opgesloten in een kamer en aan de hand van raadsels moesten we binnen het uur uit de ruimte proberen ontsnappen. Blijkbaar was karma de rode draad tijdens dit badmintonweekend want ook bij deze activiteit sloeg ze toe, namelijk in de groep van Pieter “wij komen hier als eerste buiten” Verlee. Uiteindelijk is iedereen toch uit de kamer geraakt voordat de 60 minuten om waren en moest niemand trakteren.badmintonweekend9

Wanneer we terug op het provinciaal domein toekwamen, leek iedereen uitgeput van de mentale inspanning maar The Party Squad met onder meer Joris Penneman was nog niet van plan om te gaan slapen. Stoelen en tafels aan de kant, lichtslinger aan, stroboscoop-apps op de smartphones, muziek op maximum en GAAN! Hoewel niet iedereen happig was voor het idee van een kleine fuif, hebben de aanwezigen zich toch goed geamuseerd. Thijs de Coninck is zelfs speciaal voor dit feest nog naar de Thrift Shop geweest voor een nieuwe outfit.

badmintonweekend10De fuif bleek echter niet echt een succes te zijn – misschien een idee voor volgend jaar? – ondanks het feit dat iedereen toch wat tipsy was. “Tipsy” is eigenlijk een understatement want niet veel later crashte Seppe Maesen hard in de zetel. Ondanks alles werd er besloten al een groot deel op te ruimen opdat er zondagmorgen langer geslapen zou kunnen worden.

Wakker worden met de opkomende zon, een fris briesje en fluitende vogeltjes is ons niet gegund op badmintonweekend. De harde realiteit was opstaan met barstende hoofdpijn, een rommelende maag, een slecht humeur en een pistolet uit het vuistje. Voordat we terug naar Lokeren vertrokken maakten we nog een mooie natuurwandeling waarbij de katers toch deels werden verdreven, Pokémon-eieren werden uitgebroed en  door twee kleine kinderen werden eikels gegooid.

badmintonweekend11

Nadat Lander Borgonjon zijn trofee onder lichte dwang opnieuw in de vlaggenmast moest gaan hangen en iedereen zijn drankverbruik betaalde, mochten we naar huis vertrekken: moe, voldaan en vol zin om volgend jaar opnieuw mee te gaan!

We onthouden:

 • Dat Jan Slabbinck een uitzonderlijk groot talent is in het tekenen van het mannelijk geslachtsdeel.
 • Dat Joke D’hont denkt dat niet enkel zij maar ook andere deelnemers van het badmintonweekend waarschijnlijk bij VOLVO terecht zullen komen.
 • Dat het best plezant kan zijn om naast elkaar naar toilet te gaan.
  badmintonweekend13
 • Dat we de ouders van Jana Segers heel erg moeten bedanken voor de Carlsberg.
 • Dat de brave bende liever op de brave kamer slaapt (ndien dat niet kan de meisjeskamer ook goed zou zijn)
 • u brave bende misschien beter tussen aanhalingstekens leest.
 • Dat een fuifje misschien ook wel eens een plezante activiteit zou kunnen zijn.
 • Dat Frederik Van Acker zijn short vergeten is in Mechelen maar toch denkt dat iemand die gestolen heeft.
 • Dat er niks met de auto van Nicolas Van Bruysel is gebeurd
 • Dat dus op het volgend badmintonweekend moet gebeuren.
 • Het volgende badmintonweekend in Slowakije zal doorgaan
 • We Wouter Fransaer dan ook maar beter kunnen feliciteren! PROFICIAT!

Uw verslaggever

Eén gedachte over “Badmintonweekend 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *