Verslag Deinze H1 – Lokerse H4 : 3 – 5

Het was weer zover. We mochten nog eens competitie gaan spelen. Deze keer tegen de laatste in onze reeks, die tot nu toe maar een luttele 2 punten heeft te pakken gekregen. De wedstrijd was pas gepland vanaf 21 uur, en daarvoor had Deinze in het begin van het seizoen een afwijking moeten vragen. We zouden dus niet vlug thuis geraken vandaag.

Voor de eerste keer dit seizoen waren we ook eens compleet, wat tot de inspiratie leidde om nu eens een ploegfoto te maken. Het fototoestel werd reeds in aanslag gebracht, en Ost zal hem een dezer wel posten.

Gezien we in de heenmatch met 7-1 tegen deze ploeg gewonnen hadden, en toen zelf Wymie en Ley hun respectieve enkels gewonnen (ja ja, ge hebt het goed gelezen) hadden, moest dit een haalbare kaart zijn.

Op voorhand was Ley weer actief, gezien hij de dag erna en in het gezelschap van Pense en Buik de Champagne streek gaan onveilig maken, en hij nu pas doorhad dat het laat ging worden en hij voor de verandering van onder zijn enkel verplichtingen wilde uitkomen. We lieten het aan hem over om Pense, zijn carpool collega voor die dag, te overtuigen om een enkel te spelen. Maar we winsten op voorhand dat de uitkomst van die discussie vastlag.

Soit, we waren er allemaal en konden volle moed aan de wedstrijden beginnen.

Eerste dubbel (Ost / Beemer) en vierde dubbel (Pense / Wymie) , mochten aantreden en deden wat er van hun verwacht werd. Bij Ost / Beemer ging het wat moeizamer, maar de tegenstand van Wymie probeerde deze aan het net “uit te droppen” met de nodige puntenwinst voor Wymie tot gevolg. 0-2. Een goede start. De volgende dubbels moesten na elkaar gespeeld worden, dus kon naar Pense / Ley ook Beemer als eerste zijn enkel starten tegen Patrick Kint. Pense en Ley lieten zich in slaap wiegen en verloren de eerste set. “We willen waar voor ons geld en spelen er drie” wilde Pense nog met de rest delen. Het ging echte van kwaad naar erger en ze gingen ook de tweede set de boot in. Bugger. Beemer had ondertussen door eigen foutenlast de eerste set verloren en startte na de nodige aanmoedigingen van de rest van het team en de bemoedigende woorden “let the beast go!” werd de tweede set in zijn richting beslecht ! Goe bezig. De derde zetten hij dan ook maar met veel inzet en “Animal” spirit naar zijn hand. Oef, onze eerste enkel binnen ! En gezien de Muppets in aantocht zijn, hebben we onze “Animal” gevonden in Beemer ! Way to go !

Ondertussen waren ikzelf en Wymie aan de derde dubbel bezig. Mooi gelijk opgaan en een sprintje op het eind : winst voor ons in de eerste set. De tweede zelfde scenario tot 15-19 in ons voordeel , dan een grote boost aan creatief spel van onze zijde en verlies met 21-19 ! Wij willen ook waar voor ons geld en drie sets spelen … Derde set goed gestart en aangehouden. Makkelijke winst eens we draaiden. 4-1 na dubbel en een enkel. Nu nog drie enkels en we zijn er.

Ik tegen Peter , makkelijke winst in twee sets, 11 en 9. Ost en Ley daarentegen .. wat was me dat. Ley maakte het nog iets of wat spannend door de eerste nipt te verliezen, evenals de tweede trouwens. Ost begint blijkbaar de gevolgen van de liefde te ondervinden, en laat hem door iemand waar vorige keer Wymie van won inmaken met 10 en 10 ! Dat we dat nog mogen meemaken.

Soit afsluiten om kwart voor 11 met 3-5 winst is een mager beestje tegen de hekkensluiter. We zijn gewaarschuwd voor de volgende wedstrijden.

Na een bezoek van “BrunO” in Deinze, met een ruime keuze aan bieren en een late terugkeer naar Lokeren, met een gesloten cafetaria en een nuchtere Wymie tot gevolg, allemaal naar huis.

We zullen van deze wedstrijd onthouden dat we een “Animal” ontdekt hebben en dat Ley en Ost nog steeds kunnen verliezen van een C1 …

Patjen

5 gedachten over “Verslag Deinze H1 – Lokerse H4 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *