Competitieverslag Heren 1

Zwijndrecht 1 – Lokerse 1: 5/3: the worst nightmare (zie vorig verslag)

Niets zo erg als na 4 uren competitie (cafetaria niet inbegrepen wel te verstaan) aan het kortste eind te trekken (ik hoor jullie het zo denken: “De Kasteel is da toch gewoon!”). Uit onderstaand verslag zal blijken dat het net zo goed omgekeerd had kunnen (moeten) zijn! Gaat dit het jaar van de gemiste kansen worden of herpakken we ons in de terugronde?

Heren 1 trok naar Zwijndrecht zonder Schroyo (op weekend en super-sub bij heren 3) en Pemel. De thuisploeg stelde 5 spelers op maar kon niet rekenen op dubbelspecialist Geert Verbist. Ook van de partij: “den Toin”, een overijverige wedstrijdleider die te weinig ruimte had op het wedstrijdblad om al zijn opmerkingen te noteren en daarbij de eigen clubleden niet spaarde. Lidkaart niet bij, vervallen, ongeldig … het was een wonder dat hij de ploegopstellingen nog kon opschrijven! Ah ja, over opstellingen gesproken.
Er kon telkens maar één dubbel gespeeld worden. Beide ploegen waren akkoord om al te starten met enkelpartijen maar dat was buiten Toine, the almighty, gerekend!

Nu de wedstrijden:

HD1 Philippe Forest / Tom Thierens – Christof Courtin / Frederik Desander 21-23 21-9 21-16

Na een nipte overwinning in de 1ste set, leek er geen vuiltje aan de lucht. Integendeel, Kasteel en Nopie haalden aan de zijkant van het terrein een Vlaamse schlager boven (te vinden op Buik zijne salami CD en beginnende met ‘k heb de hele nacht en dan iets met vogels?) Tweede set, ondanks de goede kant, een pandoering en ook in de derde set konden we de schijn niet langer ophouden. Vermijdbaar verlies, vooral te wijten aan Porto Courting, die nooit zijn niveau haalde en wat last had met zijn timing (en van zijn darmen). Kasteel, van nu af aan geen etentjes meer daags vóór competitie!

HD2 Jakin Wan / Tom Thierens – Chris Vandecasteele / Ingmar Nopens 18-21 21-16 22-20

Matchpunt in den derden onbenut gelaten. Wat volgde was een tirade van een duidelijk teleurgestelde Nopie: “Kutzaal, kutverlichting, kutshuttles …”.

HD3 Rachid Assemiouni / Bart Van Tilborgh – Ingmar Nopens / Frederik Desander 21-16 9-21 23-21

Zwak spel van twee “gepiqeerde” (afgeleid van Piqeur) spelers, situatie rechtgezet in den tweeden om uiteindelijk te verliezen op zijn Kasteels (18-12 voor, 2 matchpunten niet benut).

HD4 Philippe Forest / Bart Van Tilborgh – Christof Courtin / Chris Vandecasteele 19-21 19-21

Eerste tweesetter van de namiddag (het was eigenlijk al avond) en meteen 1ste overwinning van Lokerse. Ricard Kasteel en Porto Courting stonden bijna constant voor en kwamen nooit echt in de problemen.

Sander en Nopie speelden op hetzelfde moment als HD4 hun enkels:

HE1 Jakin Wan – Frederik Desander 13-21 16-21
HE2 Tom Thierens – Ingmar Nopens 21-14 21-13

Ik heb deze wedstrijden niet gezien dus onthoud ik mij van commentaar. 4-2 en nog twee wedstrijden te gaan. “Kasteel, nen leffe als ge wint!” “Courting, veur ou nen BAK westfleteren!” Ge ziet duidelijk in wie ze het meeste vertrouwen hadden.

HE3 Philippe Forest – Christof Courtin 21-10 21-11

Eerste set 3-0 voor dan op de tomat. Tweeden gelijk tot 10-10, 1 véél te lange rally en match gedaan. Met de huidige conditie was deze tegenstander niet haalbaar. ‘K em toch al nen set meer gespeeld dan tegen Damme! Had hij het geweten had Philippe graag willen verliezen voor den helft van mijnen bak westfleteren.

HE4 Rachid Assemiouni – Chris Vandecasteele 21-19 17-21 21-23

Samengevat: Kasteel gaat winnen, zou moeten winnen, kan niet meer winnen en wint toch!

5 matchen gespeeld, 3 punten. Mager voor een ploeg die uit 1ste liga komt.

Om te eindigen nog nen dikken merci aan onze tegenstanders voor den après: Chouffe van ’t vat, brood en piccolo’s, beleg en een pannenkoeksken voor de liefhebbers! Om nog maar te zwijgen van de randanimatie: iets met tetten dak toch wel gemist heb zeker, de Ronny de Langhe die iets moest afzuigen …
Rekening van heren 1 (als uitploeg) bedroeg rond de 48 euro

Zwijndrecht, see you in April por una fiesta en Lokeren! (Is die congé al geregeld voor maandag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *