Competitieverslag Heren 2

Gentse H1 – Lokerse H2 : 6 – 2

Gisteren stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Gezien wij 14 dagen geleden ons vel definitief konden redden en Gentse al een aantal wedstrijden als Oostvlaams clubkampioen door het leven gaat was deze ontmoeting enkel nog voor de statistieken.
Ideaal dus om al eens te experimenteren naar volgend jaar toe. Klaas en Buik werden op 1ste en 2de enkel geplaatst en ook in de dubbels volgden we die logica.
Opmerkelijk ook, voor het eerst sinds de terugronde waren we terug met 4 basisspelers.
Het werd een ontspannen wedstrijd. Dat mag wel gezegd worden. Tegen 19.10u kwamen de eerste spelers de zaal binnen gesloft… tegen dat iedereen opgewarmd was en zijn sanitaire pauze had ingelast was het al ruim 19.30u.
Dit terzijde.

De dubbels:
1ste Famacci/Buik vs. Patrick en Jonathan Govaerts (beide B1)
De eerste set net iets te veel onder de indruk van de snelheid. De boodschap was dan ook dat we boven ons niveau moesten uitstijgen om weerstand te bieden. En dat gebeurde ook. In de tweede game was het initiatief aan het lokerse-duo. Met af en toe een knappe flitsen haalden we die ook binnen. Jammer genoeg konden we het tempo niet volhouden in de ultieme set. Vooral buik begon veel rechtstreekse foutjes te verzamelen. De partij ging dan ook verdiend naar Gentse.

3de Dirk/Klaas vs. Christoph De Haene (B1) / Hans Verheyden (C1)
Klaas had zoals gewoonlijk een setje nodig om op niveau te komen en ook nu was dat niet anders. Samen met Dirk -eindelijk terug uit blessure- kwamen ze in de tweede set toch onder stoom. Al was het verschil niet enorm groot toch konden de 2 laatste games gewonnen worden.

2de Famacci/Klaas vs. Patrick en Jonathan Govaerts (beide B1)
De eerste werd pas in verlengingen beslist, jammer genoeg in het Govaerts-voordeel. De tweede was blijkbaar de chemie verdwenen en werden we met weinig weerstand afgeslacht.

4de Dirk/Buik vs. Frank Boudry (B2) / Hans Verheyden (C1)
Wat normaal een wedstrijd zou moeten zijn die nooit problemen zou mogen opleveren werd dat dankzij Buik zijn erbarmelijke service wel. De eerste game werd nog vlot gewonnen maar in de 2de game maakte hij minstens 10 servicefouten. Totaal geen gevoel in de arm (met dank aan mijne verse laag dolomiet op den oprit). Dankzij een stapje achteruit bij de service gingen de fouten er opnieuw uit voor de belle en werd gelukkig met een overwinning geëindigd. Ik zou mij dood geschaamd hebben.

De enkels:
3de Dirk vs. Patrick Govaerts (B1)
Voor enkel was het natuurlijk veel te vroeg voor Dirk, maar toch was hij niet ontevreden over zijn geleverde spel. Tegen Patrick maakte hij wel nooit kans op de overwinning. Begrijpelijk.

1ste Klaas vs. Steven Verbruggen (A)
Al 3 weken geleden kreeg ik een Pm. van Klaas met de vraag of hij 1ste enkel mocht spelen. Pleazzen en nachtelijke telefoontjes dwongen mij ertoe hem dat ook toe te geven. De wedstrijd zelf liep iets minder als in zijn dromen. Klaas en Steven speelden hetzelfde spelletje… alleen was Steven daar veel beter in. Klaas werd makkelijk overwonnen in 2 sets.

2de Buik vs. Jonathan Govaerts (B1)
We beginnen elkaar onderhande wel te kennen want voor de derde keer dit seizoen stond deze partij op het programma. En voor de derde keer won Jona. Al kon Buik weer een fameus vuurke stoken aan zijn schenen. Hij sleurde zelfs een derde set uit de brand. Jammer genoeg werd die bezoedeld door veel te veel rechtstreekse fouten waardoor Jonathan opnieuw won.

4de Famacci vs. Christoph De Haene (B1)
Famacci –sinds enkele weken opnieuw in grote doen- kreeg de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij won verdiend de eerste set maar kon het dan niet afmaken in de 2de. De finale set werd een thriller van formaat maar viel in de verlengingen jammer genoeg in het voordeel van gentse. Hier zat mss. wel meer in, maar toch sterk gespeeld.

Voila, het zit erop. In den A Capella werden nog eens alle onafgewerkte weddenschappen overlopen en werd er met enig gevoel voor nostalgie terug geblikt op het zonet afgelopen seizoen. Twas weer plezant maar door de vele kwetsuren (eind december waren 5 van de 6 basisspelers gekwetst) werd het toch een link seizoen. Maar dat lag natuurlijk ook aan de superspannende reeks. Wanneer je op enkele speeldagen voor het einde van de competitie met 5 (van de 8 teams) met evenveel punten op de laatste plaats staat, kan zelfs een beetje pech noodlottig worden. Gelukkig was dat bij ons niet het geval en mogen we een verlengd verblijf in deze reeks noteren.
De voorbereiding naar volgend seizoen is zelfs al begonnen. Iedereen kijkt al rijkhalzend uit naar de op til zijnde derby der derbys ofte Lokerse Heren 2 vs. Lokerse Heren 3 (waarschijnlijk op 6 sept. als eerste competitiematch). Bij de Walter komen we goed overeen, maar op het terrein zal er ongetwijfeld bloed gedronken worden. Heren 2 speelt ter voorbereiding hiervan een oefenmatch tegen Zwijndrecht H2 (eind aug.) zodat we er zeker van zijn dat we die mannen pakken!!
Tot slot wil ik de spelers en invallers bedanken voor hun engagement gedurende het ganse seizoen… alsook onze hondstrouwe supportersbank (Annelies, Joke en Totem).
De details van onze laatste ontmoeting kan je hier raadplegen.
-verslag buik-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *