Desander laat ploeg in de steek door verlies tegen 50-jarige …. ;-)

Verslag Royal Antwerp H1 – Lokerse H1 : 5 – 3

Met z’n vieren (Desander, Kasteel, Jordy en buZZe)  vertrokken we zondag rond 17u15 om Antwerp te bekampen. Vaste supporter Tony wou ook mee, al was het maar om met ons te lachen…. Netjes op tijd vertrokken dus geen probleem om er op tijd te geraken, maar dat was zonder Desander (en zijn gps) gerekend die ons toen al wou saboteren….
Enfin, na half Marokko te zijn gepasseerd vonden we dan uiteindelijk toch een Belg in Antwerpen aan wie we de weg durfden te vragen.

In de sporthal zagen we tot onze verbazing nog een 2de vaste supporter die ons opwachtte, de Johan!!

Antwerp kwam met een redelijk sterke opstelling op de proppen: Wannes Ruts(A), Dries Van Dyck(B1), Ralf Smet(B1), Bert Schnabel(B1), Thomas Maes(B1) en Felix Verbeeck(B1)

We gingen van start met dubbels 1 en 3

Ruts-Schnabel vs Kasteel-buZZe

Op het eerste gezicht waren we weer van dienst als kanonnenvlees, maar na enkele punten hadden we toch door dat er misschien wel iets te rapen viel. We speelden constant goed mee, maar mede dankzij een gebrek aan geluk verliezen we de 1ste set in verlengingen. Set 2 hetzelfde verhaal, maar
deze keer strandden we op 18. Kleine randopmerking: Schnabel slaat voor de eerste keer een bespanning af…..

Van Dyck–Smet vs Desander-Jordy

Na de 1ste set trok Tony al een gezicht van ‘het zit er niet echt in’, maar blijkbaar net iets te vroeg
gesproken, want de Lokerse boys herpakten zich en wonnen set 2. Set 3 was een spannerke, maar Desander en Jordy bleven het coolst en wonnen nipt….

1-1  tussenstand viel mee

Quote van onzen Tony: Als we nu nog 3 dubbels kunnen winnen, zit het erin….. J

Dubbels 2 en 4 dan

Over de 2de dubbel kunnen we kort zijn:

Desander-Jordy werden gewoonweg overklast door Ruts-Van Dyck, en na vele fouten werd er verloren in 2 korte sets

Maes-Schnabel vs Kasteel-buZZe

 Deze MOEST gewonnen worden, indien we nog aanspraak wilden maken op een punt. Alweer speelden we heel degelijk, alleen Kasteel kende ‘een beetje’ moeilijkheden met zijn korte service. Onze hoop flakkerde op toen Bert alweer een bespanning af sloeg maar net op het einde van set 1 moesten we toch de duimen leggen en alweer verlies met 24-22. Erger kan niet, denk je dan….

Set 2 stonden we constant voor, maar ‘dankzij’ de korte service van kasteel komt de tegenstander toch terug 20-20. In de verlengingen krijgen we dan 27 000 setpunten, maar dat bleek precies niet voldoende. Antwerp krijgt 1 matchpunt en ’t was direct afgelopen mede danzij de fantastisch ingeving van buZZe om een shuttle die 20 cm boven de vloer komt toch nog bovenhands te willen pakken. 30-28, GRRRRRRRRR!!!!

Soit, game over denk je dan bij een tussenstand van 3-1 na de dubbels

In de enkels werd den buZZe zoals gebruikelijk geslachtofferd op 1ste enkel tegen Ralf Smet, blijkbaar in een niet zo ver verleden nog top 5 in den A. (Kzal het er maar bij zetten om mijn eigen prestatie een beetje goed te praten.

In set 1 zet ik de Ralf met punt 1 volledig in de wind door mijn  fantastische scheelkijkenbeweging. Daarna dartel ik nog mee tot 4-3 en vanaf dan word ik volledig overklast door Ralf die vanaf dan geen enkele fout meer maakte….

Ik naar de kant, vraagt de kasteel: en hoeveel ist?

9…..

11-9?? Grijns…

Neenee 21 (eikel! 😉 )

In set 2 ben ik blij dat ik toch 1 punt heb op 8-1, maar vanaf dan stokt de motor wat bij Ralf zodat ik dichterbij kan sluipen tot 15-15, maar op 17-16 slaag ik een niet te missen punt in de net, en vanaf dan was het vat af….

Desander was dan al aan een marathonmatch bezig tegen Felix Verbeeck (de Abraham van de ploeg want 50 jaar!!) Set 1 wint Desander in verlengingen maar in set 2 moest hij nipt laten aan Felix met 19….

Even over naar enkel 3, waar Jordy Dries badmintonles aan het geven was. Jordy speelde fantastisch en bij Dries ging het van kwaad naar erger. Waar bij Jordy bijna alles lukte, raakte Dries kant noch wal. Makkelijke winst in 2 sets, SUPERSTERK!!

Kasteel was ondertussen ook al aan het enkelen tegen Thomas Maes. Kasteel moest vanaf het begin het spel totaal ondergaan en bij een 13-2 tussenstand vliegt de racket van Kasteel op de grond en met een welgemikt shot schuift de racket een slordige 40m over de grond richting de andere kant van de sporthal. Maar blijkbaar heeft zo’n woede-uitbarsting wel effect, want hij begint beter te spelen. Set 1 moet hij aan Thomas laten maar daarna staat er geen maat meer op onze Kasteel. Hij wint set 2 en 3 wel heel gemakkelijk. In set 3 moest hij enkel hoog serveren en dan de shuttle buiten het veld gaan oprapen. Goed gespeeld Kasteel en alweer een matchke dichter bij uwen A 😉

Maar we waren gebleven bij de enkel van Desander tegen ‘de Rik D’hont van Antwerp’. Na elk een set gepakt te hebben kwam de beslissende set. Normaal een makkie zou je denken voor Lokerse, maar we hadden niet op de kwaadaardige opzet van onze Fred gerekend. Bij het draaien van kant was het kalf reeds zo goed als verdronken: 11-3. Onze Fred sputterde nog een beetje tegen, maar moest toch de set, de match en dus beide punten aan de tegenstander laten. Maar sterk gespeeld van Felix, een 50 jarige nota bene, of had ik dat al gezegd…. 😉

Enfin 5-3 verlies, we zijn niet weggespeeld, maar er was toch een kleine ontgoocheling om het gemiste punt dat we hier konden meepakken.

Na een verkwikkende douche (waar Desander weeral met de billen bloot ging door over het opstapje te sukkelen, en waar we nog Wannes zijne sjampooo hebben afgetroggeld omdat niemand van de Lokerse zin had om schampooo mee te brengen. Maar Jordy heeft beloofd om tegen de terugronde eigenhandig een flesje shampoo te vullen.Wannes, bij dezeeet ge dus dat ge uw zeepkes thuis moogt laten als je naar de Durmestad trekt.) trokken we richting cafetaria waar we werden getrakteerd op broodjes, met én zonder haar en andere specerijen, al lag dat ook aan het feit dat Kasteel het liefst van de grond eet….

Desondanks de lekkere broodjes hadden we toch nog zin om een frietje te steken en na een street race downtown Antwerpen tegen Johan (allé eigenlijk was het niet echt een race want na wat uitdagen aan de lichten vertrok Johan als een pijl uit een boog terwijl het busje van Desander nog in zijn achteruit stond en dus even snel achteruit vertrok) vonden we dan uiteindelijk toch nog een frituur in Lokeren die open is na 22u, nl frituur ’t Frietje!! Maar alvorens de frituur te bereiken hadden we ergens onderweg toch nog een rond punt uitgevonden om er daadwerkelijk te geraken.

We wilden erna nog énen gaan drinken in den aquarium van de sporthal, maar ondanks het feit dat we Vicky nog blokkeerden met de wagen, weigerde ze om nog open te doen voor ons, waarna we dan maar huiswaarts keerden.

Wat we moeten onthouden:

-5-3 verlies is niet slecht ook al zat een punt erin (bedankt Desander)

-Sets in verlengingen winnen is not done en dus voor mietjes

-Dank aan de supporters Johan en Tony

-Dat de Rik D’Hont van Antwerp net iets beter is dan het origineel

-We moeten ook Desander deze week in de gaten houden dat ie geen domme dingen gaat doen… 😉

Enfin, ben hier weeral veel te lang aant schrijven. Less is more …. 😉

Ciao!

buZZe

0 gedachten over “Desander laat ploeg in de steek door verlies tegen 50-jarige …. ;-)

  1. Yes, shame on me! Maar nu iedereen langer moet werken voor zijn pensioen, gaan ze dus ook wat langer moeten meegaan op een badmintonveld.

    En wie weet, win jij ook eens een enkelpartij in de H1 competitie tegen je vijftigste. Wij duimen alvast voor jou Buzze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *