Eerste internationaal jeugdtornooi Lokeren schot in roos

LOKERAAR STEIN BONDROIT PAKT ENKEL- EN DUBBELTITEL !

Moeilijke start

Afgelopen zaterdag werd het Yonex Belgian Junior Master Circuit op gang geschoten in het sportcomplex van Lokeren. De Lokerse BadmintonClub was voor het eerst de gastheer van dienst in dit circuit. Maar liefst 185 jeugdspelers uit 9 verschillende landen dienden zich aan voor de eerste prijzen van het seizoen. Dankzij de 20 velden in de 2 sportzalen behoort Lokeren meteen tot één van de grootste jeugdtornooien van België. De start verliep echter niet zo vlot. Door een ongeval was de E17 vanuit Antwerpen volledig afgesloten en zo bereikten heel wat jeugdspelers de sporthal met ruim een uur vertraging. Zo liep de planning aanvankelijk danig in de war. Pas in de namiddag stabiliseerde de planning zich, zij het met een uur vertraging. Overmacht heb je niet altijd in de hand.

Thuisspeler Stein Bondroit slaat dubbelslag

Voor de thuisclub was het vooral uitkijken naar de prestaties van de 14-jarige Stein Bondroit. Onze tweedejaars U15 ontgoochelde niet. Zonder setverlies won Bondroit na de jongens dubbel ook het jongens enkel U15. Dubbelpartner van dienst was Siebe Lodders (De Pluim). Een dikke proficiat Stein!

Ook Yannick Bauwens & Simon Van Moeseke vertegenwoordigden de thuisclub met verve. Beide spelers uit de Lokerse Badmintonschool knokten zich in het jongens dubbel U11 tot in de halve finales. Ook hier onze welgemeende felicitaties.

Dries De Puysseleir behaalde bij het jongens enkel U13 de kwartfinale. Daarin stootte hij op het 2e reekshoofd Iljo Van Delsen (Hebad). Ook Lennert Heynderickx stootte door naar de hoofdtabel maar hij strandde in de 1/8-finale.

Bij de jongens enkel U9 miste Jules Everaert de hoofdtabel op een haar door met 2x 15-14 te verliezen van Gerben Van Damme (BC Wolvertem). Gerben verloor later de finale.
Ook Geike Rooman (U9), Mare Van De Sype, Jonah De Smedt en Tim Redant (U11),
Hannah Everaert, Pieter Bommelé & Wannes Soenen (U13) en
Siebe Verhoeven & Matteo Christiaens (U15) konden de eerste plaats in hun poule niet grijpen en waren daarom allen uitgeschakeld.

Voor vele thuisspelers was het echter hun eerste ervaring op zo een Junior Master tornooi en bijna iedereen kon wel een wedstrijd winnen in de voorrondes. Wij zijn dan ook bijzonder trots op al onze spelers die deelgenomen hebben! Hopelijk zijn ze met veel geprikkeld om nog enkele tornooien van dit niveau mee te pikken. Dan zullen de hoofdtabellen wel volgen.

Veel Belgisch talent

Wat opviel was het bijzonder hoge niveau dat vele jeugdspelers haalden.
Charles Fouyn (W&L) won als eerstejaars bij de jongens U11. Vooral de halve finale tegen 2e reekshoofd Noah Pourbaix (Enghien) was er één om duimen en vingers van af te likken. Bij de jongens U9 stond er geen maat op de Portugese Martim Soares (Baddicts). Bij de jongens U13 dicteren de broers Yaro & Iljo Van Delsen (Hebad) de wet. Yaro Van Delsen won uiteindelijk het tornooi tegen de Fransman Guiseppe Terny die Iljo wist te verrassen.

Bij de meisjes U11 stond er geen maat op Sterre Dumarteau (W&L). De Herentse eerstejaars won alles in 2 sets. Axelle Deserrano (Verviers) won bij de meisjes U13 van het eerste reekshoofd Yara Kint (Oostrozebeke).
Bij de meisjes U15 tot slot versloeg Alejandra Sanchez-Rodriguez (Bokkerijders) ploeggenoot Mien Theunissen. De wedstrijd eindigde wel in mineur want Theunissen moest opgeven met ademhalingsproblemen.

Bekijk hier het overzicht van alle winnaars, finalisten en halve finalisten.

Dan rest ons nog iedereen te bedanken voor hun deelname en hun geduld. Wij hopen iedereen volgend jaar opnieuw te verwelkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *