Eerste jeugdontmoeting

Stein Bondroit (Lokerse BC) en Bieke Vandecaveye (De Pluimplukkers BC) hebben het initiatief genomen voor een vriendschappelijke ontmoeting tussen hun jeugdspelers. Maar liefst 48 enthousiaste badmintonners waren zondagmiddag present in de sporthal. Niet enkel de competitiespelers, maar ook heel wat clubspelers voor wie “een tornooike spelen” iets nieuws is.

De spelers werden ingedeeld in poules in functie van leeftijd en spel-ervaring. Binnen de poules werden wedstrijdjes tot 11 punten gespeeld. De winnaar mocht een overwinningspunt claimen voor zijn club. Wie het aandurfde om een speler uit een hogere leeftijdscategorie uit te dagen voor een wedstrijd, kon zelfs dubbele punten verdienen. Er werd ook gedubbeld en gemixt.

Jaro Stijn Kiara Lotte

Bij aanvang van de middag liep de score nog gelijk op met een kleine voorsprong voor de Pluimplukkers. Het competitiebloed van de Lokerse spelers begon echter te jeuken en al gauw kwam Lokeren op voorsprong. Bij de pauze bedroeg de tussenstand 62-69 in het voordeel van Lokerse.

Na een gezonde pauze met fruit en koek werd er gestart met de team challenges. Geen klassieke badminton deze keer, maar ietwat andere regels zoals 3 tegen 3 op volledig/half veld. Hierbij werden de teams gevarieerd samengesteld: de oudere spelers namen de jongsten onder hun hoede in hetzelfde team, was het voor de oudste speler niet toegelaten om te smashen, enz.

Tot slot de finale: een spelletje Chinese badminton om de middag af te ronden. Hierbij kregen de Pluimplukkers méér levens toegekend omdat ze in aantal in de minderheid waren. Niettemin kregen de Pluimplukkers de Lokerse kids niet klein. De eerste jeugdontmoeting werd met vlag en wimpel gewonnen door Lokerse BC. De wisselbeker blijft voorlopig nog even in Lokeren. Volgend jaar wordt de ontmoeting door de Pluimplukkers georganiseerd. We rekenen ook dan weer op jullie deelname.

Het was heel mooi om te zien hoe jong en oud konden samenspelen en supporteren voor elkaar, altijd op een heel sportieve manier naar de tegenstander toe.

Dank aan Stein en Bieke voor de organisatie van deze gezellige namiddag. De vele foto’s kan je bekijken op de Facebook-pagina van Lokerse BC, met dank aan Kris Vanden Broecke. Vergeet niet jezelf en je vrienden te taggen en te delen!

Nele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *