Een PK met de nodige medailles

Dit weekend reisden we af naar Wetteren. Een sportcomplex met 2 zalen en een vaccinatiecentrum op de achtergrond in de grootste zaal. Een raar zicht om dit te zien terwijl je badmintont. Maar het is eens iets anders. Vele Lokeraars waren hier present. Zowel jeugdig enthousiasme als een meer ervaren garde.

We starten met de individuele discipline. Een discipline die eerder door de jeugd werd verkozen. We starten in de dames enkel 3-4 met een prachtig resultaat. Dit resultaat werd neergezet door Kathleen Verspreet. Match na match stond ze te spelen op het scherpst van de snee en trok uiteindelijk de eindoverwinning naar zich toe. Een eerste gouden plak rijker op naar meer.

Ook bij de heren 3-4 kaapten we het goud weg. Wannes Soenen als eerste reekshoofd in de 3-4 had veel druk en hoge verwachtingen. Dit schrikte hem niet af. Sereen werden de eerste 2 wedstrijden afgewerkt en ook in de finale op zondag bleef hij kalm en speelde hij doordacht. Sterke prestatie.

Wannes

Simon Van Moeseke trad aan in de 5-6 reeks. Gekend om het spelen van marathonwedstrijden, stond hij ook nu weer klaar om 9:00 met zijn ijzeren conditie. De eerste wedstrijd was direct prijs. Een superlange wedstrijd maar dit was niks nieuws voor hem en zodus won hij deze. De volgende wedstrijd was op papier een zware klepper maar deze werd vlot gewonnen. Zondag alweer om 9:00 tegen clubgenoot Jonah. Beiden van het rondspelende type. De wedstrijd was nagelbijtend. 25-23 in de 3e set ten voordele van Simon. De finale was direct hierna en de tank was nog leeg. Jammer genoeg een zilveren medaille.

Jonah De Smedt legde een feilloos parcours af tot hij clubgenoot Simon tegen kwam. Zoals eerder vermeld werd dit een marathon wedstrijd. Een titanenstrijd laten we maar zeggen. Deze keer trok Jonah aan het kortste eind. Esslyn De Pauw speelde net als Simon en Jonah in de 5-6 reeks, maar zat in de poule direct met de latere winnaar opgescheept.

Toen onze toppers er nog schattig uitzagen 😀

In tegenstelling tot haar broer, heeft Marie Van Moeseke het niet zo voor die lange wedstrijden. Als 1e reekshoofd in de 9-10 had ze hoge verwachtingen. De eerste wedstrijd, tegen clubgenoot Femke, werd vlot gewonnen. Daarna bleek er weinig tegenstand meer over en werd alles vlotjes gewonnen. Een gouden medaille was een feit. Knappe prestatie!

Marie

Femke Christien mocht direct tegen Marie, dit werd een leuke match maar Marie bleek een maatje te groot. Op naar de volgende. De 2e wedstrijd tegen het 2e reekshoofd werd een eitje. 2 keer 9 en de klus was geklaard. Daarna bleek het 1e reekshoofd te sterk en werd deze verloren.

Jarne Maes speelde in de heren 9-10. De eerste match was direct prijs. Een 3 setter werd geserveerd. Was hij nog niet goed wakker in de 1e set? Een terechte vraag omdat de 2e en 3e heel vlotjes binnen schoven bij Jarne. Jammer genoeg bleef bij deze ene overwinning en kon hij uitrusten voor de dubbel. Lennart Janzegers had zich met goede moed ingeschreven voor dit tornooi maar stuurde zijn kat dus de resultaten zullen voor de volgende keer zijn.

Jarne

Roel Vandenborre, present in de HE 11-12, moest direct tegen Maurits Rooselaer (Pluimplukkers). Deze kende hij al van de jeugdontmoeting van vorige week; een zware tegenstander dus. Goed verweerd maar toch verloren. Na deze nederlaag stond de focus op de winst. Dit werd ook een feit in de daaropvolgende wedstrijden. 2 gewonnen en 1 verloren. Zeker geen slecht resultaat. Vik Van Der Sypt mocht in dezelfde reeks rustig beginnen. De eerste wedstrijd ging vlot, maar de volgende horde was iets groter. De vraag was wel: Is Vik hier klaar voor?. En dit was hij. Zijn laatste tegenstander had dit gezien en begon al schrik te krijgen, en terecht. Met 2 en 4 werd deze gewonnen door Vik. Daarna stond clubgenoot Jules Everaert te wachten. Deze bleek nog een maatje te groot en dit werd het eindstation. Tille Van Parys waagde ook een kans in deze reeks. Hij was deze keer goed wakker en in form. De eerste tegenstander werd zonder genade overwonnen. Daarna werd het een heel nipte match met veel mooie dingen die we mochten waarnemen maar het mocht niet wezen.

Roel

Jules Everaert zat met het 1e reekshoofd in de poule maar liet hem zien wie er wel kon badmintonnen en won de poule. Tot in de finale zonder setverlies is een mooie prestatie. Nu stond er Maurits te wachten. Klaar om Roel te wreken dacht Jules. En dit deed hij ook. Deze keer in een 3 setter maar de 3e set was eerder een formaliteit. Een gouden medaille dus.

Jules

Jérome Depreitere speelde ook in de 11-12. De eerste wedstrijd was direct een zware 3 setter wat resulteerde in een verlies. Maar deze wedstrijd kon beide kanten opgaan dus hij mag tevreden zijn. Daarna tegen het 4e reekshoofd. Deze werd vlot gewonnen.

Thijs Van Bockxlaer had geluk. Hij mocht langer uitslapen want de eerste wedstrijd won hij met een walkover. De volgende wedstrijd was direct tegen het 2e reekshoofd. Een zware match op papier. Thijs was klaar voor de uitdaging maar deze bleek net iets te moeilijk.

Vik & Thijs

Nu gaan we over naar de dubbel. Een discipline die bij vele Lokeraars de voorkeur kent.

Kathleen had ook hier haar pijlen gericht op de gouden medaille. Ze speelde hier samen met Evelien Cauwenbergh (Beveren). Ze waren het 2e reekshoofd. De eerste match werd jammer genoeg verloren na een harde knokpartij. Niet getreurd de volgende wedstrijden konden nog gewonnen worden. Deze werden allemaal vlotjes afgewerkt in 2 setjes. En toen bleek dat hun eerste tegenstanders ook wedstrijden hadden verloren. Na wat telwerk aan de wedstrijdtafel, bleek Kathleen met haar partner de uiteindelijke winnaar. Nog eens goud.

Simon mocht aantreden met Pepijn Van Rossom (Pluimplukkers). De eerste wedstrijd werd direct de strijd die later bepaalde wie met de poulewinst ging lopen. Een zware match later werd deze nipt verloren. De volgende 2 wedstrijden waren een eitje. Jammer maar helaas niet door de poule. Lynn Van Extergem en Emilyn Janssens speelden samen dubbel in de 7-8. De eerste wedstrijd was direct tegen Marie Van Moeseke en Jade Braeckman(Pluimplukkers); 2 beloftevolle jeugdspelers. Ze verloren deze wedstrijd. Nog 2 wedstrijden te gaan. 2 nipte wedstrijden later werd er jammer genoeg geen overwinning geboekt en moesten zonder winst huiswaarts keren. Marie Van Moeseke stond scherp vandaag dit konden we al afleiden van haar enkels. De eerste wedstrijd tegen clubgenoten Emilyn en Lynn ging vlot en dit wonnen ze in 2 setjes. Op dit elan gingen ze verder met het uitschakelen van de oppositie. Hun opmars werd gestopt in de finale met een nipte 3 setter. Een zilveren medaille was haar prijs.

Roel Vandenborre en Jérome Depreitere hadden zich op de training al voorbereid om dit PK te spelen. Dit was te merken aan de eerste 2 wedstrijden die goed gingen. En deze wonnen ze ook. De finale bleek een grotere uitdaging en jammer genoeg moesten ze vrede nemen met zilver. Vik, ook present in dezelfde categorie, zat in de andere reeks. De eerste wedstrijd tegen clubgenoot Tille werd gewonnen in een zware 3 setter. Alweer super spannend net zoals in Gits. De volgende ging heel vlot maar de 3e match was er te veel aan en werd verloren. Tille stond opgelijst als 2e reekshoofd. De eerste wedstrijd werd verloren zoals eerder vermeld. Daarna werd er nog 1 gewonnen en 1 verloren. De poule werd hier ook het eindstation.

Celine Kelem en Delphine Segers waren van de partij in DD 7-8. Het begon al goed met een eerste winst als gevolg van een walkover. Met deze wind voeren ze mee op de golven der overwinning en wonnen de 2 daaropvolgende wedstrijden. Jammer genoeg stond er een te sterk obstakel te wachten in de halve finale en werden ze hier terug gestuurd naar de thuishaven.

Wannes Soenen al goed opgewarmd met de enkels van voordien mocht aantreden in de samengevoegde reeks 2-3-4. Dit samen met Michiel Van Britsom (Pluimplukkers). Heel mooie wedstrijden en een super spannende finale bomvol testosteron later werd de eindhalte een zilveren medaille. Een heel mooie prestatie tegen de ervaren tegenstanders. Jarne Maes en Jules Everaert mochten als vast koppel beginnen in de poule van de 9-10. Jammer genoeg konden ze in de eerste wedstrijd de overwinning niet claimen. Daarna wonnen ze 1 wedstrijd en verloren ze de laatste. Femke speelde in de DD 9-10. In de eerste wedstrijd van de poule wonnen ze vlot. De 2e wedstrijd tegen het 2e reekshoofd kende ook geen geheimen voor haar en deze werd ook gewonnen. Op naar de finale. Na een helse 3-setter werd er jammer genoeg niet gewonnen en moesten ze tevreden zijn met een zilveren medaille.

Als afsluiter gaan we over naar het gemengd dubbel. Een discipline die door sommigen deze keer als enige discipline werd gekozen. Is dit toeval? Of hadden ze geen tijd zaterdag en konden ze alleen zondag spelen?

Nena Wymeersch en Vik Van Der Sypt mogen de spits afbijten. Het eerste tornooi dat ze samen spelen. Dit was dus een mooie kans om ervaring op te doen. Jammer genoeg verloren ze beide wedstrijden maar ze hebben er wel veel uit geleerd. Kathleen Verspreet en Stein Bondroit stonden op papier als 1e reekshoofd. De vermoeidheid zat nog in de benen en de rug en het niveau was niet echt te bespeuren. De eerste wedstrijd tegen Vincent Van Poeke werd verloren en snel vergeten. Daarna was er nog een kans om een overwinning te claimen en dit deden ze ook. Jammer genoeg geen 3 medailles voor Kathleen. Volgende keer beter. Vincent begon direct met een 3 setter die gewonnen werd. Op dit niveau ging hij verder en won ook tegen clubgenoten Kathleen en Stein. Op naar de finale. Hier stond een spel te wachten dat niet echt in hun straatje paste en ze vonden er geen antwoord op. Een zilveren medaille was het resultaat.

Marie Van Moeseke speelde in de 7-8 hier deed ze het goed. Jammer genoeg werd de superspannende 3-setter, onder het oog van verscheidene PBO spelers en coach Luc Geeraert (Coach PBO en Lokerse), verloren. De andere 2 wedstrijden werden ook super zwaar maar ze kwamen er als overwinnaar uit. Een mooi en lang tornooi voor Marie. Maar dit allemaal met een brede glimlach. Jérome Depreitere en Femke Christien speelden in de 11-12. Dit was een eerste keer dat ze samen speelden. Leuk om te zien hoe het al zo goed ging en ze samen konden vechten voor de overwinning. In de eerste zware 3-setter trokken ze aan het langste eind. Jammer genoeg werd er tegen het 1e reekshoofd op een muur gebotst in de 3e set en moesten ze hun meerdere herkennen. Niet slecht voor een eerste keer samen spelen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Het PK werd voor sommigen een succes
Voor anderen een kleine les
Het spelen voor de prijzen
Goed voor de vechtlust te spijzen

Gouden of zilveren plakken
We wouden ze beiden pakken
Trots keren we als Lokerse spelers huiswaarts
Zeker niet als luiaards

We zijn weer heel tevreden
Op naar de volgende sporthal die we betreden

Stein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *