Geslaagde 2e editie van de Junior Master Lokeren

Goud voor Mare Van Britsom!
Ook 1x zilver & 4x brons voor de Lokerse BadmintonSchool

Met maar liefst 26 waren ze, de Lokerse deelnemers aan het eerste tornooi van het seizoen uit het  Yonex Belgian Junior Master Circuit. Een aardige bende met dank aan onze Lokerse BadmintonSchool. Veel deelnemers, dus ook veel reeksen te vermelden.

Jongens enkel U9

Voor Roel Vandenborre was het zijn vuurdoop in het tornooicircuit. Roel speelde een prachtig tornooi tegen jongens met al heel wat meer ervaring. Winnen zat er nog niet in maar hij werd ook geen enkele partij weggespeeld. Tegen Welshman Kaylie Jones kon hij zelfs een setje afsnoepen.

Yannick Bauwens & Jente D’haes halve finalist dubbel

Jongens en Meisjes enkel U11

Voor onze eerstejaars U11 is het natuurlijk geen makkie om te winnen gezien zij net de overstap van een half naar een volledig terrein gemaakt hebben. Dit tornooi staat dan ook volledig in het teken van die kennismaking met dat grote veld.
Geike Rooman (bij de meisjes), Jules Everaert, Nicolas Pringels, Jasper Vanden Broecke & Jarne Maes weerden zich alvast bijzonder goed!
Onze tweedejaars U11 hebben al een jaartje meer ervaring en deden het goed. Jasper De Bruyne werd 2e in zijn poule en speelde héél goed mee tegen het eerste reekshoofd Miguel Soares (Portugal).  Jente D’haese pakte in zijn poule van 4 nipt de derde plaats al was het in zijn 2 verloren wedstrijden vrij nipt. Er zit zeker nog groeimarge in!

Yannick Bauwens was de enige die naar de knock-out-fase kon doorstoten als eerste van zijn poule. In de 1/8 finale won hij van de Waalse selectiespeler Vivian Beelen (Ciney)… maar de vermoeidheid begon door te wegen. Tegen 3e reekshoofd Luca Gerondal (Rixensart) lag de ongedwongen foutlast net te hoog waardoor een halve finale er net niet in zat.

Jongens dubbel U11

Yannick Bauwens & Jente D’haese beginnen bijzonder goed ingespeeld te geraken op elkaar. Na makkelijke winst in de eerste ronde stonden ze oog in oog met het eerste reekshoofd Gerondal-Mine (Rixensart). Die versloegen ze in een spannende driesetter! In de halve finale bleken de Antwerpse selectiespelers Nuyts & Luijten iets te straf voor onze Lokerenboys. Desalniettemin een bijzonder knappe bronzen medaille!

Finale voor Wannes , tornooiwinst voor Mare!

Jongens & Meisjes enkel U13

Ook hier vinden we een héél peloton Lokerse spelers terug en O wat zijn we trots! Ook hier hadden onze eerstejaarskes het niet onder de markt. Voor Ruben Vanden Broecke en Sander Pringels was het hun eerste ervaring in dit circuit. Ook Simon Van Moeseke verloor zijn 2 matchen zij het vrij nipt, Tim Redant won er zelfs één. Jonah De Smedt die had zelfs helemaal geen last van zijn overstap naar een hogere leeftijdscategorie. Zonder blozen sloeg hij het 4e reekshoofd (Milan Albers – Brugge) huiswaarts en zo werd hij winnaar van zijn poule van 4. Hierdoor schoof hij meteen door naar de kwartfinale. Daar bleek Lars Van De Ven (Beerse) iets te hard te kloppen.  Wannes Soenen deed zo mogelijk nog beter. In zijn poule won hij van Luxemburgs Kampioen Simon Streltsov waarna hij zich knap plaatst voor de halve finale na winst tegen 1e reekshoofd Arno Monsaert (Hoeilaart). Maar ook Wannes stuit op die hardklopper Lars Van De Ven werd uiteindelijk ook de tornooiwinnaar.

Bij de meisjes wist Femke Christien haar eerste ronde niet te overleven. Ze zat wel in een bijzonder zware poule. Mare Van Britsom bewees haar topvorm en plaatste zich makkelijk voor de halve finale. Daarin bleek Merel Proost (Vosselaar) in 3 sets net iets sterker.

Jongens dubbel U13

Wannes Soenen & Kobe Huyghe (Wit-Wit) waren één van de outsiders voor tornooiwinst en ze zaten er dicht tegen. Zonder noemenswaardige problemen fietsten ze richting finale. Daarin bleek (opnieuw diezelfde) Lars Van De Ven met Bjorn Peeters te sterk. Die eindwinnaars schakelden in de kwartfinale Jonah De Smedt (met Mattias Devos – Vlabad) uit. Ook Simon Van Moeseke (met Wolf Hoebeke – Pluimplukkers) ging er vroegtijdig uit met een nipte driesetter.

Meisjes dubbel U13

Mare Van Britsom & Marie Van Bael (Noorderwijk) bewezen hun status als eerste reekshoofd. Zij wonnen zowel in de poule als in de finale in 2 sets. Dikke proficiat! Ook Femke Christien deed het héél goed (met Française Capilliez), maar zij kon net niet stunten tegen het 2e reekshoofd.

Halve finale dubbel voor Michiel Van Britsom

Jongens enkel U15

In de gigantische groep met maar liefst 57 deelnemers zaten ook 11 Lokerse spelers. Ze deden het allen behoorlijk goed. Enkel Michiel Van Britsom wist zich echter te plaatsen voor de KO-fase. Hij sneuvelde in de 1/8 finale in een zware driesetter van de uiteindelijke winnaar Antoine Glaziou (Frankrijk). Lennert Heynderickx, Siebe Verhoeven, Bjarne Verleysen, Simon Van De Vyver, Esslyn De Pauw, Matteo Christiaens & Xander De Bruyne werden allen tweede in hun poule.

Meisjes enkel U15

Bij de meisjes behaalde Sara Vydt behoorlijke cijfers tegen het eerste reekshoofd Mien Theunissen (Bokkerijders Overpelt). Ook haar 2e partij verloor ze maar ook hier werd ze eveneens niet weggespeeld in haar eerste ervaring in het YBJM-circuit.

Jongens dubbel U15

Michiel Van Britsom sneuvelde uiteindelijk in de halve finale met gelegenheidsdubbelmaat Mathieu Ombecq (Oostrozebeke). Het 1e  reekshoofd Jacob/Slegers (Bastogne-Ramillis) wonnen later ook de finale.

Conclusie

Onze jeugd heeft de start van het nieuwe seizoen niet gemist! Meer nog, wij zijn bijzonder tevreden met de grote vooruitgang die onze spelers gemaakt hebben!
Bedankt aan de in totaal 210 deelnemers uit 9 verschillende landen (wat ons nà het Paastornooi van Olve het tweede grootste jeugdtornooi van België maakt!). We hadden geen enkele (!!) afzegging waardoor alle geplande partijen gespeeld zijn.
Bedankt aan de vele vrijwilligers voor hun bereidwillige medewerking! Dankzij jullie zijn we er in geslaagd een zeer vlot tornooi te draaien!
Bedankt ook aan referee Erwin Huyghe om ons bij te staan bij deze grote organisatie! Zijn ervaring is zeer belangrijk voor onze organisatie.
En tot slot ook bedankt aan onze vele clubcoaches (in totaal 6) die aanwezig waren om de jeugdspelers bij te staan.

bekijk via de link de foto’s van Kimberley & Nicolas (waarvoor bij deze ook een enorme dank u!)

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *