Heren 2 versus heren 3 (bekeken door de bril van heren 2). Al van in maart werd over deze heroïsche strijd gesproken. En gisteren was het eindelijk zo ver. Heren 3 was gebrand om onze scalp te pakken en heren 2 wou bewijzen waarom zij heren 2 waren en de andere heren 3.
De prognoses liepen vrij breed uit elkaar. Maar over één ding waren de meeste het eens. Heren 2 zou het klusje wel klaren.
Famacci ging voor B1/B2 koppels. Maar hij had beter de statistieken van vorig seizoen eens bekeken. De gevormde koppels hadden vorig jaar niet zo best gepresteerd. Maar elk seizoen is natuurlijk anders.

De dubbels:
2de Buik/Paemel vs. Patrick/Wymie
Buik en Paemel kwamen hier nooit in de problemen. De eerste set was het nog spannend. Halfweg de tweede set brak de veer bij onze opponenten … die al veel betere matchen gespeeld hadden. In 2 sets ging de wedstrijd naar Heren 2. Het zag er goed uit.

3de Mul/Famacci vs. Dries/Pense
De eerste set was enorm spannend. Dries & Pense wonnen uiteindelijk met verlengingen (27-25) en dat zorgde bij Mul & Famacci voor meer dan een emmer zand in de machine. De tweede set werd een walkover. Verdiende overwinning voor Heren 3 en een belangrijke overwinning voor het eindresultaat.

1ste Mul/Klaas vs. Dries/Davy
Dries en Davy die al enkele dubbeltornooien op hun naam geschreven stonden direct onder stoom. Al moet gezegd worden dat Klaas altijd een setje nodig heeft om er door te komen. En zo was het ook. De tweede set werd heel nipt gewonnen. De derde set begon meteen met een grote achterstand. Het kalf was verzopen, de afslachting was een feit (21-5).

4de Paemel/Klaas vs. Davy/Pense
Nooit mee gedaan voor de overwinning. Beide spelers zijn duidelijk nog niet in competitievorm.
De eerste set gingen ze nog mee, de tweede set ging simpel naar H3.

En zo stonden we 3-1 achter in de voor ons sterkste discipline. Een gelijkspel zou nog mooi zijn. Maar dan moest er gestunt worden in de enkels.

De enkels:
4de Famacci vs. Wymie
Ik weet niet of er echt gespeeld is ofdat ze gewoon iets opgeschreven hebben, maar wymie haalde 14 punten. In totaal. Wymie’s klaagzang van alles doe zeer werd opnieuw aanhoord.

1ste Buik vs. Patrick
De eerste set ging nog makkelijk naar Buik maar in de tweede had Patrick een systeem ontwikkeld om Buik’s spel te ontwrichten. En dat lukte zeer goed. Patrick haalde verdiend de tweede set binnen. In de belle was het constant nek-aan-nek, het verschil is nooit groter geweest dan 2 punten. Verlengingen waren het logische gevolg. De service ging steeds over maar Patrick kon niet meer op voorsprong komen. Deze wedstrijd had evengoed een andere winnaar kunnen opleveren. Goed gespeeld Patrick.

3de Mul vs. Davy
Mul verweerde zich heftig. Op karakter, uithouding, finesse, souplesse en snelheid probeerde Mul Davy te verschalken. Maar in de eerste set had het geen effect. In de tweede game vergat Davy het volledig af te maken. Met een klein beetje meeval bracht Mul het tot een derde set. Maar daarin was het verschil opnieuw groter. Davy won verdiend en dat brengt hem 2 competitiepunten op.

4de Klaas vs. Dries
Onze laatste strohalm voor een puntje werd jammer genoeg niet benut. Klaas eindigde in beide sets in het wiel van Dries. Ook hier ne -2 om het seizoen te beginnen.

Zeer spijtige nederlaag. Maar we moeten eerlijk zijn. Een verdiende winnaar. Een gelijkspel zat er misschien in maar dat zou een regelrechte hold-up geweest zijn. Het viel vooral op dat de motivatie bij Heren 3 veel groter was dan bij ons. Dat kan natuurlijk te maken hebben met alle opschepperij van de kant van heren 2.
Maar kom, een verloren match is geen verloren seizoen. We hebben nog veel kansen om iets recht te zetten. Wie weet binnen 14 dagen in Badlove.