Hoensbroeck anno 2010

Zoals vorig jaar stonden 2 Lokerse deelnemers op dit internationale tornooi op de tabellen. Sam Van Den Broeck bij de -17 & Stein Bondroit bij de -11. Beiden gingen voor de volle pot : 3 disciplines.

Sam begon de eerste wedstrijd samen met z’n mixdame Ine Lancriet en moest direct zijn meerdere erkennen in een Brits duo. Niet het verwachte begin.

In het enkelspel verloor Sam ook zijn eerste wedstrijd tegen de Nederlander Thomas Wijers. En in een poule van 3 spelers bleek dit dodelijk.

In beide wedstrijden had Sam wel last van lage rugpijn. Voor het dubbel werd hier aan gewerkt en gedurende het verdere tornooi had Sam dan ook geen last meer, mede door de adrenaline ;-). Misschien komt de terugslag bij de thuiskomst wel …

Het dubbel dus. Hier kon Sam rekenen op z’n vaste dubbelpartner Marijn Put. De eerste ronde werd er over een eerste  Nedelands koppel gewalst, vlekkeloze uitslag met 9 & 11. Goed ritme dus. De volgende partij was er tegenstand van een Brits duo. Ietsje moeilijker maar al bij al een zeer vlotte 12 & 17 overwinning op de tabellen.  Yep we zitten al in de kwartfinale. Tijd voor de taaie brokken? Derde tegenstanders werden, alweer, een Brits duo voor Sam & Marijn. En het was een taaie brok, in de tweede set werd door het oog van de naald gekropen door met 24-22 te winnen. Stalen zenuwen winnen de set. En in de derde wordt de klus geklaard met 17. Prachtprestatie! De halve finale is al een feit. Maar hier stuiten we op de absolute favoriet van het tornooi, het Nederlandse duo Muns – Tabeling, remember vorig jaar?? … Tabeling had Sam vorig jaar in enkel nog geklopt in Hoensbroeck!! Sam en Marijn hadden geen kans en werden naar huis gestuurd met 9 & 10 in de halve finale.

Andere sporthal voor de eerste dag voor de -11. Stein was in geen enkele discipline reekshoofd. In de poule van het enkel had hij ook geen reekshoofd op het menu.

Stein opende in enkel tegen de Duitser Levi Mejikovski, onbekend dus gevreesd. Ongegronde vrees bleek reeds tijdens de opwarming, dit moet lukken. No problemo : pak voor de broek met 4 & 6.

Volgende opdracht was een dubbel. Stein speelde voor het eerst samen met Siebert Mylle (BC Sportif WVBF). En in die dubbel stond z’n YYC dubbelmaat Siebe Lodders aan de overkant op het terrein. Siebe speelde samen met de Fransman Alexis Vanhaecke. Er werd gestreden zonder mededogen. Het spel van Siebert & Stein zag er nog niet echt gesmeerd uit maar het resultaat was zeer gesmeerd : 9 & 13. Tja niet alles lijkt wat het is 😉

Dan kwam het topduo op het menu. Eerste reekshoofd Mikkel Rylander Christiansen & Nicolaj Wolf uit Denemarken. Je moet die Mikkel maar es googlen : winnen, meer doet ie niet. Onbevreesd namen Siebert en Stein de handschoen op en geloofden volop in hun kansen. Ze kregen ook kansen. Hun spel was niet alleen effectief maar zag er ook super uit. Smashen, aftikken ….. alles kwam goed. Het resultaat was super, de Denen in dubbel naar huis met 13 & 11. Ze verschoten er zelf van maar hadden er wel knap voor gespeeld. Oef de poule hebben we overleefd. We treden al zeker aan op de finaledag. Hoensbroeck wordt voor Stein al minstens even succesvol als vorig jaar : halve finale dubbel!

Maar ook enkel moest lukken, na de Duitser kwam zn YYC dubbelpartner Siebe Lodders op de mat, een bekende dus. Siebe wou zeer goed presteren en was gebrand op een verrassing. Stein was echter gefocust en had geen medelijden.  Poulewinst dus met 9 & 11. Sterk, zeer sterk!

Tja en dan de derde discipline : mixxx. Hier werd Stein gesteund door Joke De Langhe, samen halve finale BK 2010. Tegenstanders werden Marion Varrin (vorig jaar al halve MXD in Hoensbroeck) & Mario Von Rotz uit Zwitserland. Geen hapje dus. Maar Joke & Stein maakten een eind aan de Zwitserse droom om verder te geraken en wonnen door voordurende druk met 14 & 16. Scouting had aangewezen dat dit Zwitserse koppel moeilijker was dan de volgende tegenstander, nochtans 4e reekshoofd, Mathilde Cramer Ahrens & Nicolaj Wolf uit Denemarken. Een overwinning met enig bibbergeld op het einde was alweer een feit : 8 & 18.

Al 2 keer een reekshoofd eruit … nu kwam de grootste hindernis. Enkelen tegen de winnaar van poule 1 en tevens 1e reekshoofd Mikkel Rylander Christiansen uit Denemarken. Waar het vorig jaar telkens tegen de Denen net niet was … werd het dit jaar overtuigend net wel. Mikkel terug naar het hoge noorden met 14 & 9.

Resultaat na de eerste dag : 7 wedstrijden gewonnen, 2 x tegen eerste reekshoofd, eenmaal tegen het vierde, geen enkele set verloren en 3 halve finales bereikt! Tijd om te gaan rusten 😉

De finaledag werd aangevangen in de mix tegen het Nederlandse eerste reekshoofd Madouc Linders & Dennis Koppen. Te laat in het ritme gekomen, een kans laten liggen op de finale was het besluit … onderuit met 21 – 15 & jammer maar helaas na een setpunt met 22 – 20. Grrrrrrrrr. Niet getreurd en niet getalmd want 10 minuten later moest het enkel al starten. Ditmaal tegen de Zwitser Paul Marvin. Wat een bende zeg, wat een onsportieve speler (en coach). Altijd maar proberen punten te stelen (Siebert kan er van meespreken!). Soit daar heeft het uiteindelijk niet aan gelegen, wel aan de finishing touch. Je moet het punt niet alleen opbouwen … ook afmaken. Verlies dus, met 12 -21 en ja hoor waarom niet 20-22 🙁 :-(. Tweede maal een set zo nipt verloren in een halve finale.

Stein liet het niet aan zijn hart komen. Want alweer wachtte direct de volgende partij. Halve finale dubbel tegen dezelfde Zwitsers als tevoren in mix & enkel : Marvin Paul & Mario Von Rotz. Onstuimige supporter(s?) probeerden de Zwitsers te beinvloeden telkens een punt werd gescoord.  Eerste set verliezen Siebert en Stein met 19 – 21. De tweede moest gewonnen … en nu was er wel dat tikkeltje meer : winst met 24 – 22 na een superspannende maar o zo hoogstaande 2e set. De derde ging het verdict vellen. En hier waren Siebert en Stein superieur : 21 – 17. Oef toch 1 finale op de 3 gescoord. En in die finale ontmoetten ze bekenden, het Belgische duo Egon Debelder & Julien Carraggi. Julien had net met een perfecte wedstrijd de finale enkel gewonnen en mocht zich de fiere winnaar noemen van Hoensbroek 2010 JE U11!!! Proficiat Julien ( & ouders 😉 en steunende broer).

Maar de dubbel finale begon dus pas om 15u45. Nog 3u30 wachten dus ttz kijken naar de andere zeer hoogstaande partijen en intussen maar geduldig (en rustig?) aftellen.

De finale werd een heel zenuwachtige partij die in het begin gekenmerkt werd door een hoge foutenlast, langs beide zijden. Puntje per puntje werd de eerste set het scoreverloop opgebouwd. Niemand kon een voorsprong nemen. Zelfs meerdere setpunten werden gespeeld. Maar aan elke set komt een eind : 27 – 25 in het voordeel van Siebert & Stein. 1 – 0 dus … één vogel is al in de hand 🙂

Set 2 … weer superspannend maar bij 16 – 16 een demarrage van Egon & Julien en plots was de set weg met 21 – 17. Alles te herdoen dus. De foutenlast nam langzaam af, de ralleys werden langer en van een hoger niveau. Veelbelovend voor de derde set! En het was er een mooie, waarin Siebert & Stein toch het voortouw namen, eerst 1 punt, dan 2 …  en het niet meer afgaven om te eindigen met 21 – 16! Gewonnen wow.

foto Stef Bondroit

– Dirk –

0 gedachten over “Hoensbroeck anno 2010

 1. Een puik resultaat van Stein, supersterk en in form, Siebe heeft het geweten 😉
  Heel knap hoor !!
  Onze Vlaamse badmintonjeugd heeft sterk gepresteerd op dit tornooi, een dikke pluim voor allen !
  Mooi verslag Dirk, in jou schuilt een verdoken reportertalent ?!
  De Beste Wensen voor 2011 en nog veel badmintonplezier !
  groetjes uit de Kempen en tot op het volgend YYC,

  Winny, Jan, Toon en Siebe Lodders

 2. Rob van Dalauro B&B, Eys (NL) :

  Hallo Dirk en Stein (natuurlijk!),
  Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Zou het aan die goede bedden en die lekkere (maar vroege) ontbijtjes hebben gelegen …
  Groetjes en tot ziens,
  Laura en Rob.

  Laura & Rob,

  Als je kan garanderen dat het daaraan ligt – en ja het was goed toeven bij jullie – dan moeten we volgend jaar terugkomen!!!

 3. Wederom mooie prestaties van onze Lokerse jongens! Stein, een dikke proficiat met je dubbel!
  Hopelijk in 2011 meer van dat! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *