Jeugdcup Buggenhout : goud voor Yannick, Wannes & Esslyn!

Maar liefst 23 deelnemers van Lokerse!

Waarschijnlijk zat de Kerstvakantie en een niet zo verre verplaatsing er voor veel tussen. Maar liefst 23 Lokerse-spelers kwamen in actie op de 4e jeugdcup van het seizoen, deze van Buggenhout. Het team werd nog aangesterkt door 6 extra LBS’ers (Lokerse BadmintonSchool). Ze kwamen, zagen en overwonnen!

Jongens & Meisjes U9
Voor heel wat spelers was het hun debuut in het jeugdcup-circuit. Bij velen was het dus met de nodige zenuwen dat ze aan de start stonden.

Eindresultaat :

4e : Jules Everaert
6e  : Geike Rooman
7e : Maité Boone
10e : Nicolas Pringels

Meisjes U11
Mare Van De Sype had het in haar poule knap lastig tegen Hazel De Backer, maar ze won de partij

in 3 sets. Zo werd ze knap poulewinnaar. In de finale was Lotte De Man net iets sterker. Een knappe 2e plaats!

Eindresultaat :
2e : Mare Van De Sype

Jongens U11
Opnieuw één grote hegemonie van de Lokerse-boys. In poule 1 wist Jonah De Smedt te winnen van Simon Van Moeseke & Jasper De Bruyne. Yannick Bauwens versloeg in poule 2 Tim Redant. In een hoogstaande finale bleek Yannick (die een jaartje jonger is) deze keer de sterkste. Hij won in 2 sets van Jonah. Jasper maakte het plaatje compleet door de finale voor de 5e plaats te winnen. Onze 5 deelnemers bezetten

plaats 1 tot en met 5!

Eindresultaat :
1e  : Yannick Bauwens
2e : Jonah De Smedt
3e : Tim Redant
4e : Simon Van Moeseke
5e : Jasper De Bruyne

In de Reeks B werden Kobe Verstocken & Sander Pringels allebei 4e in hun poule.

Meisjes enkel U13

Ook een 4e plaats voor Hannah Everaert die haar come back maakt na een blessure.

Jongens enkel U13

Ook hier begint de Badmintonschool ten volle zijn vruchten af te werken. Wannes Soenen mag zich voor de eerste keer dit seizoen als eindwinnaar kronen. Hij won de finale van de enige niet-LBS”er Kobe Huyghe (Wit-Wit Ronse). Derde werd Tim De Theije. In de finale voor de 4e plaats wint Arne Boone van Xander De Bruyne. Pieter Bommelé werd 6e.

Eindresultaat :
1e Wannes Soenen
3e Tim De Theije
4e Arne Boone
5e Xander De Bruyne
6e Pieter Bommelé

Ook hier een reeks B waarin Seppe De Gucht bij zijn eerste jeugdcup meteen hoge ogen gooit. Seppe wist zich voor de grote finale te plaatsen na winst in zijn poule. Daarin werd hij knap 3e. Lander Sichien werd deed het even goed na een 2e plaats in zijn poule speelde hij zich tot in de finale. Die verloor hij in 2 sets.

Meisjes enkel U15

Lara Rogiers deed het goed in reeks B van de meisjes U15. Ze plaatste zich voor de finales van de 2es en won deze wedstrijd ook!

Esslyn De Pauw (LBS) wint voor de 3e keer op rij de jeugdcup. In een simpele finale nam hij de maat vanJongens enkel U15

Lazou (Pluimplukkers). Siebe Verhoeven wint de strijd voor de 3e plaats van clubgenoot Dries De Puysseleir. Leuk detail, Dries & Esslyn zijn tweedejaars U13.  Simon Van De Vyver werd verdienstelijk 3e in zijn poule.

In de B-reeks vinden we Lennert Heynderickx terug die makkelijk zijn poule wint. In de finaleronde verslaat hij eerst Meltens om nadien de finale nipt te verliezen van Sebbe Huyghe (Wit-Wit).Meerten De Ryck zat 2 keer dicht tegen een overwinning maar moest telkens in 3 sets buigen.

Eindresultaat :

1e Esslyn De Pauw
3e Siebe Verhoeven
4e Dries De Puysseleir

6e Simon Van De Vyver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *