Jeugdcup Buggenhout : Jasper (U9)& Wannes (U11) knap tweedes

Geen winnaars op de jeugdcup van Buggenhout maar wel een hele reeks mooie ereplaatsen 🙂
Jasper De Bruyne & Wannes Soenen waren er het dichtst bij. Zij verloren beide de finales.
Maar eigenlijk verdienen alle spelers een eervolle vermelding want er werd knap badminton geleverd.

Bij de U9 kon Jasper De Bruyne zich makkelijk plaatsen voor de finaleronde. Maar ook Jules Everaert en Kobe Verstocken gingen als 2de door naar de finalerondes. Natan & Nagui De Clercq verweerden zich kranig maar moesten wegens 2 jaar jonger nog het onderspit delven. Maar echt wel super gespeeld van de jongens!

Jasper De Bruyne schoof vlot door de halve finales maar in de finale verslikte hij zich toch in Kobe Meerpoel. Jasper verloor met 15-14 in de derde set. Toch een beetje balen als je eerder 2 matchpunten had.

Ook bij de jongens U11 kon Lokerse 5 strijders het veld in sturen. In poule 1 maakten Simon Van Moeseke & Lander Sichien het eerste reekshoofd knap lastig; maar Kobe Huyghe plooide niet. In een onderlinge strijd voor de tweede plek kon Lander stunten door clubgenoot Simon in 3 sets te verslaan.
In poule 2 bleef  Wannes Soenen soeverein overeind en ook in poule 3 kroonde Tim Redant (met een beetje meeval) zich tot poulewinnaar. Yannick Bauwens tot slot kwam in poule 4 net iets te kort voor de 1ste plek. Met 4 (van de 5) dus door naar de volgende ronde! In de finaleronde voor de tweedes bleef Lander verder stunten door zich in 3 sets te plaatsen voor de finale. Yannick verloor wel in de halve finale van Rob De Spiegeleer. En diezelfde Rob bleek ook in de finale te sterk voor Lander. Die vooral in de eerste set met wat stress kampte.
In de poule van de eerstes  stond Tim in de halve finale tegenover Kobe. Het jaartje verschil kwam Tim nog te kort om te kunnen winnen, maar toch heeft hij zich kranig verweerd. Wannes was duidelijk de sterkste in de andere halve.
In een razendspannende finale legde Wannes het eerste reekshoofd meer dan het vuur aan de schenen. De eerste set ging naar Kobe, maar in de tweede set keerde het tij. Wannes leek voor de eerste keer te kunnen winnen maar het draaide nipt anders uit met 15-13 verlies in de derde set. Toch een enorme evolutie merkbaar bij Wannes!

Bij de meisjes U11 was Hannah Everaert onze enige vertegenwoordigster. Ook haar manier van spelen is al enorm geëvolueerd. Ze had wel de pech dat haar eerste wedstrijd meteen tegen het tweede reekshoofd was. Ze verloor heel nipt van Lotte De Man. Al had Hannah zeker een derde set verdiend. Hannah versloeg wel de 2 andere meisjes en kon doorschuiven naar de finale voor de 2des. Daar moest ze opnieuw nipt haar meerdere erkennen.

Op naar de jongens U13.  Onze jongens leverden opnieuw knappe prestaties af. Zowel Pieter Bommelé, Xander De Bruyne als Siebe Verhoeven plaatsten zich voor de finaleronde van de tweedes. Lennert Heynderickx had (opnieuw) pech met zijn loting door in een poule met 2 kanjers te zitten.
Dries De Puysseleir was de enige die zich kon plaatsen voor de finaleronde van de eerstes. Daarin kon hij doordringe tot de halve finales waar het eerste reekshoofd (en de uiteindelijke winnaar) hem een halt toe riep.
In de finaleronde voor de tweedes werd Pieter in de kwart en nadien Siebe in de halve finale verslagen door Sebbe Huyghe.

Bij de meisjes U13 was Aline Van De Velde de enige die de Lokerse kleuren verdedigde. Ook zij begint met meer en meer maturiteit te spelen. Haar poule won ze zonder te veel energie te verliezen. In de halve finale bleek Lena Libbrecht echter nog te sterk. Toch een straffe prestatie van Aline.

Hannelore Wilssens en Lara Rogiers speelden bij de meisjes U15. Beide meisjes verdedigden zich kranig, maar de tegenstand bleek vaak sterker. Ze werden allebei 4de in hun poule.

Bekijk de nieuwe ranking via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *