Julie is BELGISCH KAMPIOEN!*

* en haalt nog twee keer zilver ook

Afgelopen weekend vond in Namen het Belgisch Kampioenschap badminton voor jeugdspelers plaats. Met Jérome Depreitere, Vik Van Der Sypt en Julie Strubbe namen drie van onze Lokerse spelers deel.

Vik, Jérome en Julie

Allemaal lieten ze mooie dingen zien, maar Julie spande de kroon met medailles in alledrie de disciplines. In het enkelspel was Julie ingeloot als tweede reekshoofd. Ze won haar eerste drie wedstrijden telkens in twee sets, waarna ze in de finale mocht strijden tegen het eerste reekshoofd Gaelle De Cuyper. Een beklijvende eerste set eindigde in winst voor onze Julie, maar ondanks knap weerwerk moest ze in sets twee en drie telkens achtervolgen. Zilver was echter een heel mooie prestatie!

In het gemengd dubbelspel (waar Julie aantrad met Rhune Verhelst) leidde vlotte winst in de eerste twee wedstrijden tot een tweede finaleplaats. In deze finale moest Julie het voor een tweede maal opnemen tegen Gaelle De Cuyper. Ook nu weer bleek deze Antwerpse speelster net iets te sterk voor Julie. Een tweede zilveren medaille dus!

Tot slot volgde nog het meisjesdubbelspel. Hierin trad Julie samen aan met Gaelle dus haar zwarte beest van de eerste twee finales kon haar alvast niet dwarszitten. Vlotte winst in kwartfinale en halve finale leidde tot een derde finaleplaats. Derde keer, goede keer denkt u dan, en inderdaad: met twee keer 21-12 werden de tegenstanders verslagen. GOUD en een jaar lang Belgisch kampioen!

Julie met haar drie welverdiende medailles

Bij de jongens werd onze eer hooggehouden door Jérome en Vik. Jérome had in het enkelspel de pech direct tegen het tweede reekshoofd te moeten spelen. Toch liet hij zich helemaal niet doen en de eerste set werd gewoon gewonnen. In set 2 en 3 bleek de tegenstander net iets te sterk waarvoor het toernooi er voor Jérome er na één ronde helaas opzat. Ook in het gemengd dubbelspel (met Marie Dekeyser) bleek de tegenstander net iets sterker.

Vik trad aan als eerstejaars U17. In de eerste en tweede ronde bleek zijn jonge leeftijd totaal geen probleem. Vlotte winst in twee sets bracht hem in de derde ronde. Hier moest hij het opnemen tegen tweedejaars en 8e reekshoofd Quinten Van Dessel. Helaas moest hij het hoofd buigen voor net dat tikkeltje meer ervaring en atletisch vermogen. Dat belooft alvast voor volgend jaar!

Proficiat aan onze drie toppers met de mooie prestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *