Knap zilver voor Marlies op VK

marlies-ramboer-siel-demeyereMarlies Ramboer brengt voor onze club zilver mee vanop de Vlaamse Kampioenschappen in Heist-op-den-Berg. Onze vaste dame uit de eerste ploeg leverde een fantastische prestatie af in het dames dubbel B1 met “vriendinnetje van vroeger” Siel Demeyere, de oudste van de Deerlijkse badmintonfamilie die intussen ook naar het Leuvense Dijlevallei is uitgezworven. Marlies & Siel legden op zaterdag een perfect parcours voor. Ze wonnen hun 3 wedstrijden telkens in 2 droge sets en plaatsten zich voor de halve finales op zondag. Kathleen Verspreet (met Hanne Bomans) & Mercedes Van Den Eynde (met Kelly Scoliers) werden uitgeschakeld in de kwartfinales. Toch ook niet slecht!
Hun halve finale startten de meisjes niet zo goed. Ze verloren de 1ste set met 13 maar nadien pakten ze in verlengingen toch de 2de set. Een even grote thriller in de beslissende set. Opnieuw werden het verlengingen en opnieuw wonnen Siel & Marlies in verlengingen! Een fantastische finaleplaats was hun beloning. De Pluimplukkerdames Maïté Lamont & Sarah Van Den Eeden waren de opponenten in de finale. Ditmaal konden ze het niveau van hun tegenstanders niet overstijgen. De finale ging duidelijk naar de Gentenaars.
Absoluut een knappe zilveren medaille! Een prestatie om trots op te zijn! Proficiat Marlies!

joren-robberechtOok in het gemengd dubbel B1 mocht Lokerse op zondag terugkomen. Joren Robberecht was de steracteur van dienst. Samen met Elise Dhondt (Pluimplukkers) openden ze helemaal vooraan in de 1ste ronde maar wonnen hun 4 zaterdagmatchen. In de halve finale ontmoetten ze 1e nationalers Vandorpe/Blondeel (Lebad). De eerste set ging naar Kortrijk, maar Joren & Elise beten terug en zetten opnieuw gelijk. Helaas moest de derde set opnieuw aan de tegenstanders gelaten worden. Brons voor Joren.

En nog meer van dat! Want Robberecht kwam met Sam Van den Broeck ook uit in het heren dubbel A. Ze wonnen eerst van Dilbekenaars Verleyen/Carraggi en vervolgens van de West-Vlamingen Desloovere/Vandorpe. In de kwartfinale stond het 1e reekshoofd en de nummers 3 & 4 van de Belgische ranking op het menu. De eerste set werd dik verloren maar in een spannende 2de set werd de stand opnieuw gelijk gezet. In de 3e set konden De Pauw/Lenaerts (W&L) opnieuw meer afstand nemen en zo waren Sam & Joren uitgeschakeld.

Sam Van den Broeck stond nog een 2e keer in de kwartfinale. In het heren enkel B1 schakelde Sam het eerste reekshoofd uit maar had vervolgens 3 sets nodig tegen De Decker. Na opnieuw een driesetter wist Sam zich te plaatsen voor de kwartfinale maar daarin leek de fuel-tank iets te leeg. Verlies in 2 sets van Vanderaspoilden (Wit-Wit Ronse).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *