Lokerse baas in eigen huis!

Drie dagen lang waren alle ogen in de badmintonwereld gericht op het Internationaal tornooi van Lokeren. Op vrijdagavond klokslag 18u45 vlogen de eerste opslagen door het Lokerse luchtruim op één van de 18 velden. Maar liefst 477 spelers mochten we verwelkomen die streden om de titels in alle 30 mogelijke disciplines. Onder hen ook 83 spelers van thuisclub Lokerse BC maar eveneens 65 spelers van BC De Pluimplukkers Gent die maar al te graag de thuisclub naar de kroon zou steken met het oog op de Volvo Charels Challenge Cup. De jackpot van maar liefst €1.000 kon door beide clubs gekraakt worden. Beide clubs hadden De Cup namelijk reeds 2x achter hun naam kunnen schrijven.

Het werd een knallend weekend met een felle toch korte strijd tussen beide clubs die reeds op zaterdagavond leek in zijn definitieve plooi te vallen. Op zaterdagavond was de tussenstand 42 voor Lokerse en 24 voor de Pluimplukkers.

Op zaterdagavond worden traditioneel de dubbels volledig afgewerkt. In het heren dubbel A lootten onze nationale toppers Tim Van Herbruggen & Jordy Van der Sypt meteen een topduo. Het werd met 22-20 net niet in de eerste set tegen Gaspard/Vervaeke (Bastogne/Ixelles). Dat kroop danig in het kopje en ook de 2e set ging naar de Walen. In het heren dubbel B1 was het wel dik prijs! In een reeks met maar liefst 42 duo’s legden Joren Robberecht & ‘newborn’ Sam Van den Broeck het perfecte parcours af! In de kwartfinale versloegen ze oa. Joris Penneman & Vincent Van Poeke. In de finale versloegen ze topsportscholers Robby Bronselaer & Senne Houthooft. Bij de dames B1 noteren we een bronzen medaille voor Marlies Ramboer. Zij verloor na een nipte driesetter van de latere winnaars. Ook in het dames dubbel B2 geraakten Kimberley Hillaert (met Meskes) als Mare Van Britsom (met Geerts) niet verder dan de halve finales, evenals Seppe Maesen & Gianni De Wilde in het heren dubbel B2.

Maar vanaf dan kwam de Lokerse Luftwaffe helemaal onder stoom. Zowel in het heren dubbel C1 als het heren dubbel C2 plaatsten zich maar liefst 3 duo’s bij de laatste 4. In de C1 kroonden ‘anciens’ Tim Wymeersch & Jens Schuurman zich tot winnaars ten nadele van ‘nog oudere anciens’ Chris Vandecasteele & Johan De Mul. Tom Michils & Laurens Verhoeven bleven achter in de halve finale. Bij de C2’s was de leiding in handen van de jonkies. Sam Dujardin & Dieter De Puysseleir wonnen er de finale van Jens Van Roy & Sam Wesemael. Esslyn De Pauw & Bjarne Verleysen werden in de halve finales maar nipt verslagen. Knap jongens!

Bij de dames noteerden we enkel nog ereplaatsen. Lynn Van Extergem & Sara Vydt haalden zilver in het dames dubbel D. Jana Segers & Merel Van Eynde verloren in de halve finale van het dames dubbel C1. Maar een feestje kon er zeker af zaterdagavond… en dat zag je ook aan de gezichten op zondagochtend 🙂

We starten het tweede deel van het verslag met een overzicht van de gemengd dubbels. Er waren namelijk nog heel veel punten te verdelen. Deze keer starten we in het D-klassement waar de 15-jarigen Sara Vydt & Simon Van de Vyver een knalprestatie leverden door zowaar de finale te winnen van het gemengd dubbel D. Ook het gemengd dubbel C2 ging naar een Lokers duo. Johan De Mul & Liesbeth De Bock wonnen er van 2 Pluimplukkers nadat ze in de halve finale ook Tom Michils & Laurence Fermont versloegen. Bij de C1’s werd het zilver voor Steven De Donder & Gaetane Snoeck (Shuttle Stars). Ze verloren de derde set in verlengingen. Een hiaatje bij de B2’s maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door Jordy Van der Sypt & kersvers Lokerse-lid Nining Kustyaningsih die in een spetterende finale van het gemengd dubbel B1 Jurgen Voet & Elise D’hondt (Pluimplukkers) versloegen. Topprestatie! In het gemengd dubbel A tot slot behaalde Tim Van Herbruggen en Caro Neyrinck (DZ99) nog een knappe bronzen medaille voor onze club. Ze verloren van de Nederlandse topspelers Nottelman & Djajawasito die later ook het tornooi wonnen.

In het enkelspel mocht het tornooi in alle klassementen een bijzonder mooi deelnemersveld ontvangen. Ondanks de zware concurrentie streed menig Lokeraar toch mee voor de prijzen. Tim Van Herbruggen plaatste zich in de hoogste reeks bij de laatste 4. Daar werd hij na een felbevochten driesetter verslagen door Vervaeke die een ronde eerder de Nederlandse Olympiër Ekiring wist uit te schakelen. Alleszins een knappe prestatie tussen al die spelers die nagenoeg professioneel met badminton bezig zijn. In het dames enkel A kon Nining Kustyaningsih door een lichte blessure niet voluit gaan in de halve finale. Ze moest het uiteindelijk na 3 sets afleggen tegen Ann Knaepen.

 Eddy Van Herbruggen & Joke D’hont toonden in de B2 dat ze nog zeker niet afgeschreven zijn. Eddy versloeg in de halve finale een andere Lokeraar Steven De Donder waarna hij het in de finale niet makkelijk had tegen de topsporter Cabije. Uiteindelijk won hij het in 3 sets. Joke D’hont sloeg zich eveneens in de finale. Ook bij haar een driesetter waarin Joke uiteindelijk fysiek net iets te kort kwam tegen Eeraerts. Desalnietemin een prestatie om trots op te zijn!

In het heren enkel C1 verloor Gregory Hillaert de finale van oud-Lokerenspeler Lode De Vos (Drive). Bij de dames werd Kristel Bingé in de halve finale verslagen door de latere winnares. Laurence Fermont greep maar net naast het goud in het dames enkel C2 & Emilyn Janssens verloor in de halve finale enkel D van de Trinidad & Tobago-speelster Robertson.

Een laatste gouden medaille werd behaald door Joren Van Der Speeten. Hij rolde op zijn eentje de volledige enkeltabel op in het HE D al was de finale uiterst nipt. Knappe overwinning!

Het eindresultaat van de Lokerse BC is dit jaar dus ronduit in-druk-wekkend! Maar liefst 16 spelers haalden goud. 9 zilveren en 2 spelers behaalden de halve finales.
De Volvo Charels Challenge Cup gaat dit jaar oververdiend en voor de derde keer naar de Lokerse BC!
Zij behaalden maar liefst 105 punten. BC De Pluimplukkers werd op geruime afstand 2e met 68 punten.

Een ongelofelijke dankuwel aan de verantwoordelijken Nicolas Van Bruysel & Jordy Van der Sypt die erin slaagden er een onberispelijke editie van te maken. Alsook een enorme dankuwel aan de vele vele medewerkers die een beetje van hun vrije tijd opofferden voor onze club.
Bedankt aan alle spelers voor jullie sportiviteit en jullie aanwezigheid! Tot volgend jaar!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *