LOKERSE GEMENGD 1 ZET STAP RICHTING 2E NATIONALE

Zondagavond was het D-Day voor de dames & heren uit Lokeren. Thuis ontving men leider De Bokkerijder Overpelt 1; Overpelt is de leider in 1e liga met 2 punten voor op Lokerse maar de thuisploeg had een wedstrijd een wedstrijd minder gespeeld.

Starten doen we met de dubbels. De Lokerse tandem Van der Sypt/Van Herbruggen (nrs. 9 op de Belgische ranking) hakten Dalli Cardillo/Vandeninden in 2 sets in de pan. De dames Verspreet/Van Den Eynde hadden het een pak lastiger in hun dubbel tegen Theunissen/Corten. De eerste set ging naar de Limburgers. Lokerse kon evenwel een derde set uit de brand slepen. De thuisploeg wist een kleine voorsprong op te bouwen maar de Limburgers maakten die achterstand ongedaan. Uiteindelijk waren er verlengingen nodig waarbij de Lokerse dames alsnog de wedstrijd binnen haalden. De verhoopte 2 – 0 tussenstand stond op het bord.

Nadien volgden 4 enkelspelen. De licht zieke Tim Van Herbruggen won nog wel de eerste set tegen de topper Paesen maar hoe meer de wedstrijd vorderde hoe meer hij de kleur kreeg van de onderliggende parket. De tweede en de derde set gingen richting Limburg. Broer Stijn Van Herbruggen deed het beter. Hij versloeg in 2 sets Smeekens.

Mercedes Van Den Eynde was beter dan Theunissen maar de stressfactor maakte het toch nog spannend. Toch haalde de Lokerse ‘first lady’ het, zij het nipt, in 2 sets. Marlies Ramboer vervolledigde het enkelrijtje. Zij speelde een bijzonder spannende wedstrijd tegen Corten. De fysieke uitputtingsslag bleef uiteindelijk ook in Lokeren. 5-1 en zo bleven de 2 punten zeker in Lokeren.

De 2 afsluitende mixpartijen waren er nog om de statistieken aan te dikken Stijn Van Herbruggen & Kathleen Verspreet wonnen een felbevochten driesetter van Paesen/Theunissen. Van der Sypt/Ramboer werden dan weer verslagen door Vandeninden/Corten.

In de stand in de 1e Vlaamse Liga komt Lokerse 1 gedeeld mee aan de leiding met een wedstrijd min-der gespeeld. Volgende zondag staat er opnieuw een lastige klus op de agenda, thuis tegen Tielt 1. De Kampioen stijgt naar 2e nationale.