Lokerse jeugd indrukwekkend op 1e jeugdcup

De kop is eraf! En het vele trainen heeft zijn vruchten afgeworpen op de eerste jeugdcup van het seizoen! Van de 18 te verdelen titels heeft Lokerse er maar liefst 8 achter haar naam kunnen schrijven! Daarnaast werd ook nog eens 6x zilver en 6x brons gescoord. Bovendien waren er veel die voor het eerst kennis maakten met het tornooicircuit. Ook zij deden het fantastisch! Van harte proficiat aan al onze spelers!

Roel Vandenborre meteen 2e bij de jongens U9

In het minibad bij de jongens wist Roel Vandenborre zijn poule te winnen. Warre De Cubber deed het op zijn eerste tornooi ook schitterend! Hij werd knap 3e! In poule B ook een Lokeraar, Wout Vincke verweerde zich kranig en eindigde op een 5e plaats.
In een spetterende finale kon Roel na verlies van de eerste set terug gelijkstellen maar uiteindelijk moest hij in de 3e set nipt het hoofd buigen. Alleszins een resultaat om trots op te zijn! Ook Warre won zijn wedstrijd voor de 5e plaats, ook hij had 3 sets nodig. Niels Vincke verweerde zich kranig op zijn eerste tornooi en werd 8ste.

3e, 4e en 5e plek bij de meisjes U9

De 3 vriendinnetjes Elise Bauwens, Nena Wymeersch en Jilke Dhaese werden respectievelijk 3e, 4e en 5e. Bijzonder leuke wedstrijden om te bekijken!

Mare Van De Sype & Jasper De Bruyne kapen alle prijzen in U11

De medailles van de U11 waren maandag allemaal te bezichtigen op de Lokerse scholen :-). Mare Van De Sype won het meisjes enkel U11. Geike Rooman & Maité Boone werden 3e in de poule. Ook het meisjes dubbel U11 ging naar Mare (met Lore Pooters). Zij wonnen in 2 sets van de eveneens van Lokersespelers Jilke Dhaese & Elise Bauwens. Hier waren slechts 2 koppels ingeschreven.
Bij de jongens enkel U11 was Jasper De Bruyne heer en meester. Na winst in zijn poule streed hij met clubgenoot Jules Everaert voor een plaatsje in de finale. Jasper won het pleit. In de finale werd ook Wannes Huyghe (Wit-Wit) in 2 sets geklopt. Ook het jongens dubbel U11 kwam op naam van Jasper De Bruyne. Met Jarne Maes (LBS – DNS) werd alles gewonnen in 2 sets. Wout Vincke (met Kobe Meerpoel – Brakel) werden derde.

Een bijzondere attentie willen wij ook geven aan de vele Lokerse Jeugdspelers die in de U11 hun debuut maakten, ookal zijn er enkelen nog maar net gestart met badminton!
Nicolas Pringels en Aldrik Verweire werden tweede in hun poule. Nicolas knokte zich in de eindtabel naar een knappe 9e plaats, Aldrik werd knap 11e.
Jarne Maes, de debuterende Jaro Van Geert & Meindert Janssen, Jasper Vanden Broecke, Michiel Verweire, Wout Vincke,  Robbe De Mul, Finn Van Driessche & Ferre Van De Velde haalden de eindtabel niet maar mogen toch terugblikken op een zeer geslaagd tornooi! Proficiat jongens!

Yannick Bauwens pakt enkel en dubbel bij U13

Het jongens enkel U13 werd een ware uitputtingsslag. Met maar liefst 36 (!) deelnemers de allergrootste reeks! In de 9 poules van 4 gingen maar liefst 4 eerste plaatsen naar Lokerse. In de kwartfinale stond al een vervroegde finale op het menu tussen Simon Van Moeseke & Yannick Bauwens, Yannick won in 2 sets. Ook Robbe Wante ging er dan uit na een fysieke slag in 3 sets. Lander Sichien hield het wel clean en klopte zich telkens in 2 sets naar een Lokerse finale. Deze wedstrijd was de mooiste van het weekend! Beide spelers bleken heel gewaagd aan elkaar en kwamen vaak tot lange ralleys. Het was uiteindelijk Yannick die nipt in 2 sets aan het langste eind trok. Het werd 21-18, 21-19. Proficiat jongens voor het schitterende niveau! Jente Dhaese, Ruben Vanden Broecke, Sander Pringels & Jens Boone sneuvelden dapper in de poules.

Het jongens dubbel U13 werd beslecht in een poule van 4. Yannick Bauwens & Jente Dhaese (beide U11) staken er met hun Junior Master ervaring bovenuit en wonnen alles in 2 sets. Het andere Lokerse duo Lander Sichien & Robbe Wante legden de 2e plaats vast. Mooi zo!

Hannah Everaert met vista

Bijzonder leuk om zien is de evolutie van Hannah Everaert. In een poule van 4 kwam ze als eerste naar de hoofdtabel. Daar had ze een beetje pech door in de halve finale tegen Lotte De Man te staan. Maar toch een 3e plaats om trots op te zijn!
Femke Christien (LBS – Drive) had in haar poule al de pech om Lotte De Man te loten. In de eindtabel om de 4e plaats won ze wel alles. Elise Verstrynge werd op haar allereerste jeugdcup knap 8ste! Femke Christien & Lotte De Man wonnen in een duel met 2 ook nog het meisjes dubbel U13.

Sara Vydt winnares bij U15

Sara Vydt (LBS – Landegem) heeft haar jaartje blessureleed volledig achter zich gelaten. Enkel in haar eerste match tegen Alice Vertommen had ze 3 sets nodig. Nadien liep alles supervlot tot en met de eindoverwinning. Profiat! Marthe Braem maakte haar debuut in de jeugdcup en werd 3e in haar poule.

Ook bij het jongens enkel U15 was het belangrijk fysiek op scherp te staan. 3 Lokerse spelers wonnen hun poule, Xander De Bruyne & Seppe De Gucht kwamen niet door de kwartfinale. Pieter Bommelé wel, maar in de halve finale kroonde Kjell Aelbrecht (Wallabies) zich tot Lokerse giantkiller want Pieter was reeds de 3e Lokeraar die door Kjell werd uitgeschakeld. Ook topfavoriet Arne Boone werd verrast door deze Brakelnaar. In de eindtabel voor de 2es streden Arne Boone & Simon Van De Vyver om de 8e plaats. Arne won het duel in de halve finale.

In het jongens dubbel U15 lieten Arne Boone & Xander De Bruyne zich niet verrassen. Zonder setverlies plaatsten ze zich voor de finale. Daarin werden ze in een driesetter geveld door (opnieuw) Kjell Aelbrecht en Brent Meltens (Buggenhout). Pieter Bommelé (met Thomas Van Gysegem) werden uiteindelijk 5e in de eindstand.

Sander De Coninck knap 2e, Lara 3e bij de U17

Last but not least…. de grote jongens en meisjes. Na enkele jaren afwezigheid hebben we hier opnieuw een deelnemer. En wat voor één! Sander De Coninck (broer van Thijs) moest zich in het jongens enkel U17 pas in de finale gewonnen geven van Daan Krols (Vlabad). Hij was op dat moment aan zijn 9e wedstrijd toe en moest in 3 sets het hoofd buigen. We zullen deze week op fysiek moeten trainen want de eerste had hij gewonnen ;-). Meerten De Ryck was onze andere krijger. Hij werd 2e in zijn poule na de latere winnaar en behaalde in de eindtabel nog een knappe 7e plaats.

In het jongens dubbel U17 lag een overwinning zeker binnen de mogelijkheden. Alle koppels verloren één wedstrijd waarna bleek dat Sander & Meerten iets meer een 3e set hadden toegestaan bij hun overwinningen. Zo landden ze op een mooie derde plaats.

Lara Rogiers & Anaïs Appianing strijdden bij de meisjes enkel U17 om de 3e plek. Lara won nipt in 3 sets. Katrien Bommelé (terug van weggeweest) en Astrid Appianing geraakten niet door hun poules.

De allereerste ranking van de jeugdcup kan je hier bekijken.

De volgende jeugdcup is nu zondag reeds in Gent. De inschrijvingen zijn reeds gesloten. Kimberley & Nicolas verzorgen de coaching voor de 11 Lokerse spelers.

Inschrijven voor jeugcup n°3 georganiseerd door BC De Wallabies Brakel is wel al geopend. Klik HIER om in te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *