Lokerse Jongens -11 kampioen!!

Zondag stond de laatste van vier competitiewedstijden op de kalender.

De tegenstander was Wit Wit 1JH. In Ronse werd 3-3 gelijkgespeeld en dit was het enige puntje dat onze kongsten tot nu toe hadden laten liggen.
Maar dit kon ook van de tegenstander worden gezegd.

De voltallige ploeg : Siebe, Bram, Stein & kapitein van de dag Joppe waren present. Ze wilden winnen dat was duidelijk.

De tegenstander had ook al zijn grote kanonnen meegebracht en was op volle sterkte aanwezig met kopman Benoit, krachtpatser Nathan, opkomend talent Gregor en stille kracht Loic.

Ronse dacht te verrassen door in de enkelopstelling zijn sterkste speler op drie te zetten … rap nen tegenzet van de coach en we kunnen aan de wedstrijd beginnen met vertrouwen.

In de eerste enkelwedstrijd werd een replay gespeeld van de wedstrijd in Ronse : Joppe gaf partij aan Nathan. Toen waren het drie sets en jawel ook nu een slopende partij tot aan de derde set. Elk een set met telkens langdurige rallys. Joppe zette de 1-1 op het bord door overmoed van Nathan. In de derde stelde Nathan dan orde op zaken en kwam Joppe duidelijk conditie en kracht te kort om aanspraak te maken op de overwinning. Een overwinning voor Ronse in HE1.

Intussen was HD3 reeds gespeeld. In de wedstrijd etaleerde De Gucht junior zijn dubbeltalent! Amaaaai kort ver kort en afmaken was zowat het handelsmerk. Superpartij van Bram & Stein en kip kap in 2 sets.

HE2 mocht beginnen en daarin ging Siebe zijn tegenstander Loic te lijf. Dit moet een overwinning worden dacht heel Lokerse. MAAR Siebe had zich in de laatste jeugdcup gekwetst aan zijn enkel en kreeg na enkele mooie rallys steeds meer last van zijn blessure. Slepend naar het einde in set 1 en dan opgeven. Jammer dit was anders een mooie aanzet geweest naar de overwinning.

In de HD2 demonstreerden alweer een super Bram samen met de verstandig in de gaatjes spelende Joppe hun dubbelcapaciteiten. Super eerste set en vlot binnengehaald met 21-12. Voila we kunnen het he. We zullen dat nog es rap fiksen. En meteen schakelden ze over op strandbadminton … alles door het midden waar Nathan met plezier met zijn hakbijl stond te zwaaien … 11-21 de pan in. Papa Dirk (De Gucht) niet zo tevreden en efkes duidelijk maken : naar de zijkanten spelen uit het bereik van die jongens aan de overkant. En ja hoor het klasseniveau van set 1 werd opnieuw gehaald en mits enige zenuwtrekjes kon de set vlot met 21-15 worden binnengehaald.

Dit zou wel eens de basis van de overwinning kunnen zijn. Belangrijke overwinning zei Dirk DG en hij kan het weten alslid van H2 ;-).

Dan kwam de laatste enkel. De 2 beste spelers van elk team stonden tegenover elkaar. Toch was het verschil groot, zeer groot … Stein gunde in 2 sets zijn tegenstander welgeteld 10 punten. Wow dat had niemand verwacht.

En deze enkeldemonstratie zou nog verder doorspelen in de laatste wedstrijd namelijk HD1 waar Benoit en Loic alweer Stein en een klaarkijkende Joppe voor de kiezen kregen …

In de eerste set speelde Benoit krachtig bijgestaan door een kort droppende Loic. Joppe probeerde de bakens te verzetten terwijl Stein showkes stond te geven en een hele berg rechtstreekse fouten opstapelde. Stein werd een eerste keer (hard) wakker gemaakt door mij bij een 4-11 achterstand. De eerste set werd door Ronse verdiend gewonnen met 18-21. Ziet er niet goed uit … 3-3 eindstand is in de maak ???
Een tweede wakkermaakmoment bij Stein en het verder stimuleren van captain Joppe met zijn goede spel had resultaat in set 2. Halfweg de set zag Benoit het Lokerse samenspel met lede ogen aan en besloot een actie te maken uit frustratie : racket tegen de grond met een harde klap. Gevolg : twee breuken in zijn kader en racket voor de vuilbak. Zijn kopke ging naar beneden en Loic kon in zijn eentje Joppe en Stein niet meer afhouden. Van dan af vlogen onze jongens naar de overwinning!!

P R O F I CI A T aan Lokerse 1JH dat hierdoor bovenaan de rangschikking eindigt en de titel binnenhaalt !

Proficiat en bedankt aan de jongens (& begeleiders) van Ronse voor de sportieve strijd.