Meisjes in topvorm op jeugdcup Wallabies!

De 3e jeugdcup van het seizoen was op een uurtje rijden in Brakel bij de club Wallabies. Toch namen nog 11 Lokerse-spelers het initiatief om de verre verplaatsing te maken.

Het waren ditmaal vooral de prestaties van de meisjes die in het oog sprongen.
Bij de meisjes U13 kon Hannah Everaert voor het eerst met de winst lopen! Het kostte haar evenwel bloed, zweet en tranen. Na ene opwarmertje in haar eerste wedstrijd won ze de 2 volgende poulewedstrijden telkens na een felbevochten driesetter (met telkens 21-19 in de laatste game). Lise Hermans (Drive-LBS) stuntte in de andere poule door eerste reekshoofd Lore Pooters in 3 sets te verslaan. De finale tussen de 2 badmintonscholers werd ook een driesetter die uiteindelijk in het voordeel van de één jaar oudere Hannah viel.

Bij de meisjes U15 had Sara Vydt (Landegem-LBS) geen enkel probleem met de tegenstand. Alle wedstrijden werden vlot in 2 sets gewonnen.

Nog een Lokerse-winnaar was terug te vinden bij de jongens U13. Jente Dhaese had in zijn poule meer dan zijn handen vol met Avery Marinx (winst met 22-20 in de derde set). De andere partijen werden vlot gewonnen. Ook de finale, en dus bijgevolg een gouden medaille voor onze tweedejaars U11. Ruben Van den Broecke kon in de B-poule 2 uitstekende resultaten voorleggen al waren de tegenstanders nog net iets sterker. Blijven werken.

Jarne Maes (DNS-LBS) zat in de B-poule geschikt waardoor hij al zijn partijen vrij eenvoudig won. Er werd oa. Gewonnen van Jasper Vanden Broecke.

Jilke Dhaese & Warre De Cubber namen het op in een gemengde poule van de U9. Warre knokte zich naar een 6e plaats, Jilke werd uiteindelijk 9e.

Bij het jongen enkel U15 verloor Arne Boone één poulewedstrijd waardoor hij in de finale voor de 3e plek speelde. Daar slaagde hij nipt niet in. Met 22-20 in de 3e set verloor Arne van Kjell Aelbrecht (Wallabies). Pieter Bommelé verloor in zijn poule 2 wedstrijden en was met een derde plaats uitgeschakeld.

Tim De Theije was in de B-poule ingedeeld waardoor hij een rustige inloopperiode had en zijn poule makkelijk won. In de finale was het alle hens aan dek maar die werd gewonnen in 3 sets.

Tot slot, bij de U17 nog één deelnemer. Meerten De Ryck werd bijzonder knap 2e in de poule van de B-reeks. Enkel Wout Lepez was sterker in 2 sets.

De volledige ranking kan je nakijken via deze link. Daarin zien we 2 Lokerse leidersplaatsen. Mare Van De Sype staat aan kop bij de meisjes U11, Hannah Everaert pakt de leiding bij de meisjes U13!
Meisjes aan de macht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *