Na Nederland ook België veroverd ;-)

Stein in actie tijdens het enkel (foto Philippe Lallemand)

Vorig weekend stond de eerste YYC op de agenda van de provinciale selecties.

Na wat ‘gerommel’ met de poules en de reekshoofden (ze waren Stein vergeten plaatsen als reekshoofd, oeps) kwam Stein als favoriet – eerste reekshoofd – in de JE U11 aan de start.

In de poule werd vlot gewonnen van de WVBF speler Thomas Debaere (5&6) & van PBA speler Daan Mertens (2&6). De concentratie was zelfs in deze wedstrijden zeer ok. Minpuntje was de walkover in de eerste wedstrijd : kruip daarvoor zo vroeg uit je bed ;-).

In de halve finale wachtte man in vorm : Julien Carraggi (VVBBC). Op de TSD trainingsdag een paar weken geleden had Stein al eens gesparred en nipt gewonnen : psychologisch voordeel dus!

Maar het stond als een paal boven water dat hij in de halve finale voor het eerst de messen echt moest slijpen. In een mooie en zeer sportieve wedstrijd versloeg Stein Julien Carraggi met 2x 21-19 cijfers. In beide sets had Stein nochtans een mooie voorsprong uitgebouwd van 17-12 … even de controle kwijt en Julien kwam tweemaal dichterbij om te stranden op 19.

In de finale stond hij tegenover Egon Debelder. De eerste set verliep nog gelijkopgaand en eindigde wederom in 21-19 winst. Nu had Stein echter het spel van Egon door (dank u coach) en stoomde door naar 21-8. Overtuigend dus en meteen de eerste overwinning in enkel op een YYC voor Stein én voor Lokerse BC.

In het dubbelspel lagen de kaarten totaal anders. Stein trad aan met een nieuwe dubbelpartner, eerstejaars Robby Bronselaer (Drive BC).

Favorieten waren hier overduidelijk Egon Debelder & Julien Carraggi, het eerste reekshoofd. Zij speelden ook vorig jaar reeds het YYC als vast koppel. Tweede reekshoofd waren Warre Houthoofd & Siebert Mylle ook een bekend YYC koppel van vorig seizoen. Lindert Vandeurzen (zilver JD-11 BK 2010) & Jonah Van Nieuwkerke (winnaar Youth Cup ofte YYC  B circuit 2009-2010) sloten het rijtje der favorieten.

Robby & Stein hadden slechts een tweetal weken geoefend op dubbel maar toch groeide er iets. De week voor YYC werden alle PBO koppels (-11 & -13) aan de degen geregen in onderlinge oefenwedstrijdjes. Een opsteker dus.


Actieeeee (foto Philippe Lallemand)

De eerste ronde liep bijzonder vlot tegen een WVBF duo Senne & Thomas met een 12 & 5 als resultaat. De volgende ronde alweer een walkover (zelfde afwezige persoon als in de enkel poule). Maar dan kwam het serieuze werk. Slechte loting? … het eerste reekshoofd dus. Robby (met stress) en Stein begonnen zeer aarzelend de eerste set. Een verlies met 13! Mmmm wat kunnen we nog doen??? Stein trok Robby mee, moedigde hem aan, stimuleerde hem en trok het laken naar zich toe. Een toekijkende  PBA coach opperde zelfs : als Stein zo speelt is het al gelijk wie naast hem staat …

Elke rally waar hij zijn racket tussen kon steken resulteerde in een punt. Robby zijn niveau steeg zienderogen. Lekker wat korte netdropjes waren aan hem besteed, waar een gat was sloeg hij vakkundig de shuttle naartoe. Verrassing – toch voor mij 😉 – winst in de tweede set met 12 zowaar. De favorieten begonnen te twijfelen, hun spel werd stevig gecounterd.  Robby kon zowaar lachen op het veld …

De derde set beloofde stevig te worden. De messen werden geslepen aan de overkant … hun concentratie steeg, ze zouden en moesten winnen!


de glunderende winnaars (foto Karoline - mama Robby)

Maar ze waren eraan voor de moeite, Robby en Stein speelden knap dubbel, draaiden goed rond, waren te sterk en wonnen de set (15)!!! Complete verrassing, zelfs voor de Luc ;-). Op naar de finale dus.

Hierin kwam het ingespeelde, ploeggeest uitstralende én op de koop toe thuisspelende koppel Lindert & Jonah als tegenstander. Deze wedstrijd was nog spannender, nog mooier maar leverde een gelijkaardig vertoon op. Eerste set verliezen, dan vechten om te overleven en met het beste (verstandigste?) badminton de overwinning binnenhalen.

Knap werk van Robby & Stein!

Volgende YYC is in Auvelais op 23 oktober.

– Dirk –

0 gedachten over “Na Nederland ook België veroverd ;-)

 1. Proficiat, Stein voor uw prestatie, voor uw doorzetting;
  Prachtig dat je zoveel vertrouwen hebt in je medespeler;

  Dank u, Dirk, voor het boeiend verslag in spannende stijl.
  Ik heb ervan genoten.

 2. Stein heeft dat fantastisch gedaan! Proficiat hé man.

  De dubbels waren inderdaad superspannend, op momenten zelfs nagelbijtend maar zijn (tot meerdere mensen hun verbazing) heel positief afgelopen.

  Laat ons hopen dat ze nog een keertje kunnen stunten;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *