Nationale en Internationale besognes van Sam VdB?

Afgelopen weekend werd nog de laatste ontmoeting gespeeld van de poules in eerste nationale. Lebad verloor deze ontmoeting van Saive, maar de uitslag was van geen belang meer. Lebad was sowieso al geplaatst voor de play-offs en daarmee werd Sam gespaard voor de eerste ontmoeting in de Play-offs, die in de namiddag zou gespeeld worden. Eerste tegenstander in de Play-Offs was Team Veltem Motors, met ondermeer kleppers als Wouter Claes, Tomas Simkens, Jelske Snoeck, Flore Vandenhoucke, Janne Elst. Sam moest aantreden in de tweede enkel, en tegenstander was (tactisch goed gezien van TVM) Tomas Simkens, het nummer 6 op de A-ranking. En Sam begon zijn eerste set te slap, resulterend in een achterstand van 5 punten die hij niet meer kon goed maken. In de tweede set gingen ze gelijk naar 19-19, spanning alom dus. Bij 20-19 kreeg Tomas zelfs matchpunt dat Sam evenwel vakkundig counterde. Bij 20-20 speelde Sam 2 uitstekende punten waarmee hij de tweede set won met 22-20 en dus een derde set afdwong. En in deze derde set vond Sam zijn beste spel terug terwijl Tomas het fysiek steeds moeilijker kreeg. Sam won deze set dan ook met 21-13. En hiermee kwam Lebad op een zeer comfortabele 4-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog spannend, maar won Lebad de ontmoeting met 5-3.

De tweede speeldag van de play-Offs gaat door in Borgloon op 4 december, maar de derde speeldag is een speciale. Die gaat door op 18 december in Kortrijk (Heule), de thuishaven van Lebad. En daar komt altijd veel volk op af. De vraag werd ook gesteld vanuit het bestuur en de supporters van Lebad dat er eventueel wat volk van de Lokerse BC naar Kortrijk zou willen afzakken om mee te komen supporteren voor Lebad (en dus ook voor onze Sam). De flyer is bijgevoegd. (Er werd expliciet aangedrongen op de aanwezigheid van “De Sander”, bij deze ….). Dit is trouwens een gelegenheid om de Belgische top van het badminton eens bezig te zien. De acht ploegen uit eerste nationale spelen daar een onderlinge ontmoeting. Zijn er zeker ook : Frederik Gaspard, Matijs Dierickx, Jelske Snoeck, Debbie Janssens, Nathan Vervaeke, Marijn Put, Tomas Simkens en nog vele anderen….

Het zou wel kunnen dat de ontmoeting van Lebad naar de namiddag zou verplaatst worden. Ik laat het wel op tijd weten.

En ondertussen is Sam vertrokken naar Tsjechië waar hij deelneemt aan de “Czech Junior International 2011”. Hij heeft deze namiddag zijn eerste enkel gespeeld tegen de Slovaak Samual Repiar. Sam won in twee sets, 21-7 en 21-11. Morgen om 13u volgt de wedstrijd in de tweede ronde tegen de Tsjech Matias Barak. Later neemt Sam ook deel aan het dubbeltornooi aan de zijde van vaste partner Nick Marcoen. Tegenstanders in het dubbel in de eerste ronde zijn de Slovenen Zan Laznik en Luka Pungerkar. Deze wedstrijd wordt morgenochtend omstreeks 09.30u gespeeld. Je kan dit tornooi volgen via “toernooi.nl”

Werner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *