Nieuwe Belgische titel voor Michiel Van Britsom!

Goud voor Michiel Van Britsom!

2016-michiel-van-britsom-bk-jeugd

 

Michiel Van Britsom is afgelopen zondag opnieuw Belgisch Kampioen geworden bij de jeugd. Hij won samen met Luca De Angelis het jongens dubbel U17. Michiel schrijft hierbij toch een beetje geschiedenis want begin dit jaar kroonde hij zich al tot Belgisch Kampioen jongens dubbel U15. 2 keer Belgisch Kampioen in 1 jaar! Dat komt omdat in 2016 de leeftijdscategorieën over heel Europa aangepast zijn naar een systeem per kalenderjaar. Omdat hierdoor de helft van de spelers 2x eerstejaars zouden zijn in hun leeftijdscategorie hebben ze dit jaar dus uitzonderlijk 2 Belgische Kampioenschappen georganiseerd.

Michiel & Luca legden tot in de finale een foutloos parcours af zonder setverlies. De halve finale werd gewonnen van Debaere/Lodders. In de finale tegen Cocquyt/Jaques was het wel ultra-spannend! De eerste set werd jammer genoeg verloren. Maar de bordjes werden al snel gelijk gezet. In de belle wisten Michiel & Luca opnieuw een voorsprong uit te bouwen en die hielden ze schitterend vast! Een onwaarschijnlijk dikke proficiat gewenst!!!

Elk 2x brons voor Stein Bondroit & Lander Van Coillie!

2015-stein-bondroitOp zondag waren nog 2 andere spelers present. Stein Bondroit wist de halve finale te bereiken in het jongens dubbel U19 (met Sander De Decker) en ook in het gemengd dubbel U17 (met Kirstin Boonen). Hierin werd de halve finale verloren in 2 zeer nipte sets van 2e reekshoofd Houthoofd/Van De Vel (die later ook Belgisch Kampioen werden). Het jongens dubbel U17 werd verloren met een groter verschil.

In het jongens enkel U17 eindigde het verhaal in de kwartfinale. Stein verloor er na een driesetter tegen Lindert Vandeurzen. Ook hier bleek dit de latere Belgisch kampioen (die for the record verder nergens een driesetter nodig had)

Bij de U11 deed Lander Van Coillie het dan weer schitterend! Onze jongste telg startte wel met pech in het enkelspel want daar kwam hij in de 2e ronde al meteen het 2e reekshoofd tegen. Hij verloor met 21-19 in de 3de set. In het jongens dubbel en het gemengd dubbel U11 bereikte Lander telkens de halve finale. Met respectievelijk Wannes Huyghe & Fien Bogaert werd telkens verloren van de latere winnaars. Maar absoluut 2 bronzen medailles om trots op te zijn! Proficiat Lander!

Kwartfinales voor Jules Everaert, Jonah De Smedt, Yannick Bauwens & Jente Dhaese bij U11 & U13

2015 - Jules EveraertNog bij de U11 vermelden we nog de 2 schitterende kwartfinaleplaatsen van Jules Everaert. Hij wist eerst Colpaert & nadien Patteet te verslaan. In de kwart was Huberty evenwel duidelijk te sterk (en werd die later ook Belgisch Kampioen). Ook in het jongens dubbel stuitte Jules (met Ramon Albers) in de kwartfinale op diezelfde Huberty. Bravo Jules!

Ook bij de U13 lieten verschillende spelers zich opmerken. In het jongens enkel U13 ging Jonah De Smedt (met een nochtans lastige loting) door tot in de kwartfinale. Hij versloeg eerst Savels in 3 sets en wist vervolgens Rolin in 2 sets af te houden. De kwartfinale was echter tegen het 1e reekshoofd (en uittredend Belgisch kampioen) Fouyn. Jonah deed wat hij kon maar kon geen antwoord vinden op de zeer diepe slagen van Fouyn. Ook hier werd verloren van de latere Belgisch kampioen. Yannick Bauwens miste op een haar na de kwartfinales. In de 1/8e won hij de eerste set van Gerondal maar kon hij dit niet doorzetten in de 2 volgende sets. Samen met dubbelmaatje Jente Dhaese klopten onze jongens zich wel naar een plaatsje in de kwartfinale. Yannick & Jente begonnen krampachtig met veel fouten maar groeiden in het 2e deel van de eerste set. Nadien speelden ze hun beste badminton ooit en haalden verschillende setpunten… maar helaas, de 2e set ging alsnog verloren. We zijn absoluut héél content want beide jongens zijn eigenlijk nog eerstejaars.

2016-wannes-soenenAdembenemende Wannes Soenen haalt kwartfinale dubbel

Bij de U15 loopt er nog zo een eerstejaarske dat vanaf januari (wanneer die van °2002 doorschuiven naar de U17) zal meedoen voor de hoogste prijzen. Wannes Soenen gaf zijn visitekaartje af door zich op een haar na te plaatsen voor de kwartfinales van het enkel. Tegen 4e reekshoofd (en vaste international) Karsten Maselis had Wannes 3 punten voorsprong bij 19 maar kon hij het net niet afmaken. Hij verloor met 21-19 in de 3de set.  In het jongens dubbel U15 behaalde Wannes (met Kobe Huyghe) wel de kwartfinale na 2 spectaculaire overwinningen in 3 sets. In de 1e ronde werd al verrassend gewonnen van de toppers Bauwens/De Baere.  Nadien gingen ook Dumont/Stromo voor de bijl. In de kwartfinale stond er echter geen maat op De Winné/Brumagne… die (wat dacht u) de volgende dag ook de titel haalden. Esslyn De Pauw & Bjarne Verleysen sneuvelden tegen datzelfde koppel in de 1/8, evenals Dries De Puysseleir/Lennert Heynderickx verloren van de broertjes Van Delsen.

 

2 gedachten over “Nieuwe Belgische titel voor Michiel Van Britsom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *