Nieuwe klassementen gaan in op 1 maart

Zaterdag 1 maart zal het competitiebeeld in de Belgische badmintonwereld definitief veranderen.
Vanaf dan zal je klassement opgesplitst zijn per discipline en zal de waardering gebaseerd zijn op je prestaties van het afgelopen jaar.
Wie competitief niet in actie komt zal langzaam maar zeker wegzakken. Wie enkel competitie speelt zal het maximum tot B2 kunnen schoppen. Kortom, wie enige ambitie heeft om  een hoger klassement te bereiken zal het land moeten afschuimen om overal aan tornooien deel te nemen.

Nu de klassementen na 7 maanden opnieuw losgelaten worden krijgen we naast de vele dalingen ook een hele reeks klassementsstijgers. Vanaf morgen zal Lokerse over 5 A-spelers beschikken. Sam Van den Broeck & Stijn Van Herbruggen verwelkomen Caro Neyrinck (dubbel & mix), Laurens Pluquet (enkel & dubbel) & Eddy Van Herbruggen (dubbel) als collega A-spelers. Naast hen stijgen nog 37 andere spelers in één of ander klassement….
Wij wensen deze spelers van harte proficiat!

Nog even kort resumeren hoe het werkt :

Concreet worden per speler de resultaten van de 10 beste tornooien en de 8 beste interclubs opgenomen in de ranking.
De rankings kijken 52 weken terug. Dit wil zeggen dat elke week de prestaties van 53 weken eerder verwijderd worden en dat de prestaties van de vorige week worden opgenomen.

Een overzicht van waar je welke punten kan verzamelen vind je via deze link.

Je verandert in een bepaalde discipline van klassement wanneer je een bepaald aantal punten verzameld. Per jaar zijn er 4 evaluatiedata nl.1/8, 1/12, 1/3 & 1/5. De eerste evaluatiedatum zal 1 maart 2014 zijn. Tot dan zijn alle klassementen bevroren.

Klassement A B1 B2 C1 C2 D
Punten 2500 1075 600 350 120

Dus beste spelers en beste kapiteins.
Nu zondag staan de eerste competitiewedstrijden op het menu en zal dus de eerste keer rekening gehouden moeten worden met de nieuwe klassementen. Ik hoop dat elke kapitein zich goed voorbereid en de regels van de opstelling niet zal overtreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *