Opnieuw 5 overwinningen op Jeugdcup Latem – De Pinte

Latem – De Pinte verzorgde de eerste jeugdcup van het nieuwe jaar, de allereerste jeugdcup ook waar de nieuwe leeftijdscategorieën van kracht zijn,
wat hier en daar wel voor bijzondere taferelen zorgde, want nu moeten ook jongens en meisjes van 8 jaar op zo een gigantisch groot terrein spelen.

Diagonaal serveren? Links staan bij een oneven score? Aha! Die buitenste tramlijnen die zijn buiten? Dat wist ik niet…
Kortom het was één grote leerschool voor veel spelers.

Nu, onze 8-jarigen mogen gerust zijn, de overstap naar zo een volledig terrein wordt wel snel verteerd. In begin is het even raar kijken maar je zult zien hoe snel je ermee weg bent!

In totaal kwam Lokerse opnieuw met een grote delegatie van 19 spelers naar de sporthal van Latem.

Bij de Jongens -11 speelden maar liefst 3 Lokerse jongens mee in de A-reeks. Jules Everaert had zijn dagje wel. Hij werd 2e voor Jarne Maes en ook Jasper Vanden Broecke won één wedstrijd.
Jules moest in een knappe driesetter echter één speler laten voorgaan, de Wit-Witter Wannes Huyghe.
In de B-poule werd Warre De Cubber in zijn allereerste deelname bij de -11 4e. Zijn leeftijdsgenoot Maxime De Paepe sloeg zich zelfs naar een 2e plek in zijn poule en won nadien de finalewedstrijd om de derde plek tegen Jesse Daelemans (Buggenhout)

Bij de meisjes -11 kon onze 9-jarige Maité Boone zwaar uitpakken. Onze 2e jaars -11 verloor geen enkele set! De één jaar jongere Jilke Dhaese betaalde vooral leergeld al had ze de kleine Norah Elet wel bijna te pakken.

Bij de jongens -13 hadden we slechts 2 deelnemers. In de A-reeks hadden de tweedejaars Jens Boone en Ruben Vanden Broecke het knap lastig met de tegenstand. Ze werden 4e in hun poule.

De meisjes -13 stonden wel aan de top. Mare Van De Sype & Lise Hermans mochten in de laatste wedstrijd uitmaken wie met de gouden medaille ging lopen. In een knappe driesetter trok de één jaar oudere Lise aan het langste eind.

De jongens -15 worden meer en meer gedomineerd door Arne Boone. Arne won overtuigend poule C in de A-reeks, Pieter Bommelé won dan weer in poule A. Een Lokerse finale zat er jammer genoeg niet in. Want Pieter verloor in de halve finale in drie spannende sets. Arne Boone speelde in de finale een mature wedstrijd en wint zijn derde jeugdcup van het seizoen.

Nog meer jongens in de B-reeks. Dries Van Der Aa deed het meteen goed bij zijn debuut. Hij werd derde in zijn poule. Simon Van Moeseke (12 jaar) stuntte zowaar door zijn poule te winnen. Simon ging op zijn elan door en won in een zware driesetter ook de halve finale van Jonas Vermeulen (Mintons). De finale won hij overtuigend. Knappe titel van Simon die een leeftijdscategorie hoger speelde.

Ook bij de meisjes -15 ging Lokerse met een titel lopen. Hannah Everaert won overtuigend haar poule. In de finale ging het er hard aan toe maar in 3 sets wist Hannah te winnen van Julie Hoorelbeke (Denderleeuw).

Meerten De Ryck verdedigde de rood-zwarte kleuren bij de jongens -17 – A-reeks. Meerten werd uiteindelijk 3e in zijn poule al kon dat net anders liggen want hij verloor in 3 sets van de poulewinnaar. In de B-reeks kroonde Simon Van De Vyver (als eerstejaars) als winnaar in zijn poule. In de finale om de eerste plaats verloor Simon echter in 3 sets van Alessandro Van Herpe (Pluimplukkers).

Bij de meisjes -17 eindigde het verhaal voor Sara Vydt ook met een tweede plaats. Ze verloor in de finale van Jolien Muller (Beveren). Katrien Bommelé behoorde tot de A-reeks en werd 4e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *