Opnieuw brons voor Jordy & Tim op BK Elite!

We mogen opnieuw trots zijn op onze jongens. Tim Van Herbruggen & Jordy Van der Sypt hervonden net op tijd hun vorm van voor nieuwjaar. De examens en het afwerken van een thesis zorgden er namelijk voor dat de focus wat verdeeld diende te worden. Gevolg waren iets mindere resultaten op de jongste tornooien. Maar in Neufchâteau liep het weer als vanouds.

In de 2e ronde konden Jordy & Tim zonder echt diep te gaan winnen van Eeckhoudt/Lejoint (Saive/Oupeye). Waarna in de kwartfinale het derde reekshoofd De Nieuport/Degen (Waterloo) bijna even eenvoudig huiswaarts werd gestuurd.
Beloning: op zondag terug voor een plaats in de halve finale tegen de nummers 38 van de wereld, Matijs Dierickx/Freek Golinski. “Beetje jammer dat we net als vorig jaar in de bovenste tabelhelft werden opgedeeld” sakkerde Jordy. “Als je de andere halve finale zag hadden we daar zeker gewonnen!”. En dat was waarschijnlijk ook zo. In de halve finale gaven Jordy & Tim het beste van zichzelf maar de profspelers uit Dendermonde & Leuven konden logischer wijs een hoger ritme aan. Toch geen onaardige 21-14 & 21-16. Opnieuw een bijzonder knappe bronzen medaille dus!

Het tornooi was nochtans niet super gestart voor Tim Van Herbruggen, al was dat vooral te danken aan een aartsmoeilijke loting. In het gemengd dubbel konden Tim & Caro Neyrinck niet stunten tegen het 3e reekshoofd Lenaerts/Van Buyten (die op een haar na de finale mistten). En ook in het heren enkel zat er voor Tim geen stunt in tegen Good-Old-Fellow Frederic Gaspard (Bastogne). Verlies in 3 sets.

Voor Stijn Van Herbruggen was het het weekend van de net-nietjes. In het heren enkel verloor Stijn in de 3e set met 22-20 van Verkerk en ook in het dubbelspel kwamen Stijn & David Hesters niet verder dan de 1e ronde. Ook hier werden ze geklopt na 3 sets.

 

Filmpje van dubbel Jordy & Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *