Goud voor Wannes Soenen op Junior Master Oupeye

Met de zilveren Junior Master in Oupeye (nabij Luik) stond het allerlaatste Internationaal jeugdtornooi op het menu voor de grote vakantie. Ondanks de grote verplaatsing was toch menig Lokeraar terug te vinden op dit toptornooi.
Wannes Soenen mengde zich danig in de debatten. In het jongens enkel U15 moest hij maar nipt de duimen leggen van Mathias Picard (Enghien).  In het jongens dubbel daarentegen was Wannes opnieuw ongenaakbaar. Samen met gelegenheidsdubbelpartner, de Luxemburger Stretsov rolde hij de volledige dubbeltabel op. De finale werd in 3 sets gewonnen van Bauwen/Picard (Enghien).

Bij de jongens U13 is het weelde troef! Maar liefst 3 van onze jongens wonnen hun poule en wisten zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Lander Van Coillie had de pech in dezelfde poule te zitten als Yannick en werd 2e in de poule.  Eerstejaars Jules Everaert verloor in de 1/8 finale van de Luxemburger Wang. Maar de reden waarom hij verloor was eigenlijk schandalig. Door een vergissing van de organisatie was niet Wang maar Moddaferi als winnaar uitgekomen.  Jules won deze wedstrijd met 21-19 in de 3de set. Hierna liet de organisatie doodleuk weten zich vergist te hebben en liet de wedstrijd van Jules opnieuw afroepen ditmaal tegen de juiste speler. Jules was echter te vermoeid om nog een stevige vuist te maken. Je zou voor minder van je melk zijn. Zonde want die kwartfinale was zo verdiend!

Yannick Bauwens & Jente Dhaese haalden allebei de kwartfinales. Jente verloor na een stevige driesetter tegen de latere winnaar, Yannick kon de eerste set in verlengingen niet binnen halen en was in de 2e even de pedalen kwijt. Hij herpakte zich gelukkig goed en eindigde nog mooi.
Het dubbelspel werd een minder groot succes. Zowel Yannick/Jente als Jules/Lander geraakten niet door de poule.

In de U11 verdedigde Roel Vandenborre als enige onze kleuren. Hij zat in de poule van het tweedereekshoofd waar hij in 2 sets van verloor. Ook de 2e match geen winst maar wel super gespeeld en veel ervaring opgedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *