Preview 27e Internationaal Badmintontornooi Lokeren

Gaspard & Vandenhoucke topfavorieten in enkel A

Frederic Gaspard is opnieuw topfavoriet om voor de 4e opeenvolgende keer het enkeltornooi in Lokeren op zijn naam te schrijven. In zijn Lokeren neemt hij het in de eerste ronde op tegen de Nederlander Beckers. Die andere noorderbuur Nottelman staat als 2e reekshoofd genoteerd. Hij start tegen Ronsenaar Bouchez. Thuisspeler Stijn Van Herbruggen heeft zicht op een kwartfinale tegen de Nottel. In de 1e ronde speelt hij tegen Pouseele (Latem-De Pinte). Nadien volgt Van Haevermaet (de Mintons – St-Niklaas)
Bij de dames tekent nagenoeg de hele Belgische top 20 present! Vice-Belgisch kampioen Flore Vandenhoucke (Ronse) is de topfavoriete. Al staat Flore in de 1e ronde meteen tegenover Lisa Demeyere (DZ99), de n° 7 van België. Sabine Devooght (Bastogne) is het 2e reekshoofd. Ook zij lootte stevig met Joke De Langhe (Zwijndrecht).

Lokerse dubbelhoop op thuisspelers Van Herbruggen – Van Der Sypt

Het heren dubbel levert ons een prachtige tabel. Als eerste reekshoofd staat De Pauw/Lenaerts (W&L). Zij worden in de halve finales verwacht tegen de thuisspelers Jordy Van Der Sypt & Tim Van Herbruggen. Wedstrijd wordt verwacht op zaterdagavond rond 20u. In de andere halve finales verwachten we Nottelman/Van Heuckelom van landskampioen Lebad. Gelegenheidsduo Gaspard/Holemans staat als 3e reekshoofd.

Vandenhoucke gaat voor de dubbel

Ook in het dames dubbel schuiven we Vandenhoucke (met Lancriet) naar voor als topfavoriet. Hun grootste concurrenten worden Lisa Demeyere/Neyrinck (DZ99) & Knaepen/Knuth (Hebad/Roosterse) die samen in de Nederlandse eredivisie spelen. Marie Demeyere/Derudder (DZ99) kunnen het laatstgenoemde duo van een finaleplaats houden.

Topaffiches in gemengd

Zondag wordt vuurwerk verwacht in het gemengd dubbel. De Belgische nummer 1 Gaspard/Devooght (Bastogne) opent in de 1e ronde tegen Maarten Lenaerts/Janssens (W&L-Olve). Het 3e reekshoofd Stijn Lenaerts/Van Buyten (W&L/Dijlevallei) moet er meteen staan tegen Cuvelier/Bogemans (Tournai/W&L). Andere outsiders in de bovenste tabelhelft zijn Cuccu/Neyrinck (Oupeye/DZ99) als zij in de 1e ronde voorbij De Smet/Van Looy (Wetteren/Zwijndrecht) geraken.
De onderste tabelhelft oogt zo mogelijk nog zwaarder. Het 2e reekshoofd Nottelman/Janssens (Lebad/Pluimplukkers) is evenwel favoriet voor een finaleplaats. Ze zullen in de 1e ronde komaf moeten maken met De Pauw/Knaepen (W&L/Hebad). Nog in deze tak zit het Poolse duo Skrzek/Villanueva (baddicts) en de Nederlanders Vermeesch/Knuth (Roosterse).

Wint Pluimplukkers voor 3e keer de Volvo Charels Team Challenge Cup?

Voor de vierde maal wordt de Volvo Charels Team Challenge Cup gehouden voor clubs. De club die de meeste finales verzamelt wint de Cup. Wie deze 3x weet te winnen graait ook de Jackpot mee! In die jackpot (waar jaarlijks €200 bij komt) zit momenteel €800! BC De Pluimplukkers heeft de Volvo Charels Team Challenge Cup reeds 2 keer gewonnen en maakt dus kans op de Jackpot. We hebben het gezien aan hun inschrijvingsaantal. Met maar liefst 67 spelers komen ze naar Lokeren afgezakt. Thuisclub Lokerse doet nog net iets beter met 73 afgevaardigden. De strijd om de Volvo Charels Team Challenge Cup zal waarschijnlijk tussen deze 2 clubs gaan! Zondagavond kennen we het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *