Preview Belgisch Kampioenschap jeugd in Bocholt

Komend weekend organiseert Bobad het Belgisch Kampioenschap badminton voor de jeugd.
7 Lokeraars doen een gooi naar de nationale titels. Zoals iedereen al weet zal Stein Bondroit niet deelnemen aan het BK wegens zijn selectie voor de 8Nations U15. Jammer, want hier missen we waarschijnlijk één (of mss. zelfs 2) titels.

 1. Tim Van Herbruggen is de grootste kanshebber op eremetaal. In het gemengd dubbel U19 staat Tim als eerste reekshoofd genoteerd. Door deze beschermde positie in de loting schuiven Tim & Yente Van Aerschot al meteen door naar de halve finale waarin ze tegen de winnaars moeten van de wedstrijd Voet/Van Rossem vs. Goossens/Bogemans. De kans op een finale zit er zeker in. Want beide duo’s liggen binnen de haalbaarheid.
  Ook in het enkelspel geniet onze eerstejaars U19 een beschermde status. Als derde reekshoofd opent hij tegen Verhaegen (B1) waarna een kwartfinale wacht tegen waarschijnlijk Rowan Scheurkogel. Mits winst staat Tim in de halve finale waarschijnlijk tegen Rover Jay Babatido.
  Het wordt ongetwijfeld een druk weekend want ook in het jongens dubbel U19 bestaat de kans op een halve finale. Tim Van Herbruggen speelt hier samen met
 2. Robin Cauwenbergh .Openen doen Tim & Robin tegen Ryckebusch/Deweirdt. Beide spelers staan lager op de ranking dus winst is zeker mogelijk. Indien ze hierin slagen staan ze in de halve finale tegenover Philips/Scheurkogel. Wie weet 🙂
  In het enkelspel U19 is Cauwenbergh geen favoriet al is zijn eerste wedstrijd  zeker binnen de mogelijkheden tegen Jarrit Van De Velde.
 3. Bij de jongens U13 verdedigen Wannes Soenen & Lennert Heynderickx onze rood-zwarte kleuren. Wannes lootte in de eerste en tweede ronde jongens van het zelfde kaliber. Benieuwd of hij de kwartfinale kan bereiken. Lennert van zijn kant is in de 1e ronde vrijgeloot en komt dan waarschijnlijk tegen Théo Fallais waar hij al 4 keer van verloor maar telkens zeer zeer nipt. Bjarne Verleysen had pech met de loting door 3e reekshoofd Maselis te trekken.
  In het jongens dubbel U13 spelen Lennert & Bjarne met elkaar. Wannes speelt met vaste maat Kobe Huyghe. Hun loting valt mee en beide duo’s maken kans op de kwartfinale.
 4. Bij de jongens U11 tot slot sturen we nog 3 zonen. Yannick Bauwens zal zijn Frans kunnen oefenen want hij loot in de eerste ronde Carette, meteen een moeilijke klant. Mits winst speelt Yannick tegen het eerste  reekshoofd Charles Fouyn. Simon Van Moeseke kan revenche nemen tegen Martim Soares waar hij in Tienen in 3 sets van verloor. Jonah De Smedt heeft de Limburger David Van Dalm als tegenstander. Vooral een dubbelspeler. Als Jonah wint komt hij tegen het 2e reekshoofd Pourbaix waartegen hij en Kaat Keymolen ook uitkomt in het gemengd dubbel U11. Yannick & Simon nemen dan weer deel in het jongens dubbel U11. Benieuwd of onze kersverse provinciale kampioenen kunnen stunten.

Zondag kennen we de nieuwe titelhouders. Wij trachten jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Online kan je alles volgen via dez link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *