Preview Belgische Kampioenschappen Elite

Februari is traditiegetrouw de kampioenschappenmaand.  Het eerste kampioenschap op de agenda zijn de Belgische Kampioenschappen voor Elite. Deze gaan dit jaar door in Neufchâteau. Naaste de toppers Yuhan & Lianne Tan dingen ook 3 Lokerse toppers mee naar eeuwige roem.

Tim Van Herbruggen mag zich als 5e reekshoofd etaleren in het heren Enkel. Hij mag meteen vol aan de bak want hij ontmoet de Waalse topspeler Frederic Gaspard. Van de 6 onderlinge duels kon Onzen Tim er slechts één winnen. Stel dat hij de eerste ronde overleeft staat in de 2 ronde Stijn Lekens (Pluimplukkers) op het menu om in de kwart eventueel tegen Yuhan Tan te spelen.

In het heren dubbel openen Jordy Van der Sypt & Tim tegen de winnaars van Lejoint/Eeckhoudt & Van Heuckelom/Goncette. In de kwart volgt dan waarschijnlijk Waterloo-spelers De Nieuport/Degen. Bij winst komen ze in de halve finales tegen profspelers Dierickx/Golinski.

Stijn Van Herbruggen lootte in de eerste ronde Verkerk (Eynatten), zou haalbaar moeten zijn. In de 1/8 finale is Elias Bracké (W&L) zijn opponent. Stijn kon nog niet winnen van de Veltemnaar maar dwong al meermaals een driesetter af.

Stijn speelt opnieuw met Hesters waar ze hun openeningswedstrijd tegen Bonnet/Lallemand spelen. Jonkies die ze mogelijks wel aankunnen. In de eventuele 1/8 finale staan de Herne-spelers Stradiot/Dehaes op de tabel.

In het gemengd tot slot staan Tim & Caro Neyrinck meteen voor een aartsmoeilijk klus tegen de nummers 3 van België Lenaerts/Van Buyten. Bij een eventuele overwinning ligt de weg naar de halve finales open waar ze tegen 1e reekshoofd Bracké/Jaques voor een finaleplaats spelen.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *