Preview Belgische Kampioenschappen

Zoals iedereen wel weet komt Sam Van den Broeck dit weekend in actie op de Belgische Kampioenschappen voor elite. Hij neemt deel in het enkelspel en het heren dubbel met Nick Marcoen. Gezien zijn nog niet beschermde status is het bij de loting steeds een beetje afwachten wat het zal worden. En wat blijkt! Deze valt bijzonder goed mee.

In de eerste ronde van het enkelspel speelt onze Sam tegen Simon Van Gastel van Pluimplukkers. Moet in  principe een haalbare klip zijn. Nadien volgt Nicolas Pierre, de nr. 16 op de ranking. Bij winst ontmoet Sam in de 1/8ste finale het 8ste reekshoofd Lionel Warnotte.
Ook daar wordt Sam niet kansloos geacht en wie weet volgt dan Fréderic Gaspard, de nummer 3 op de Belgische ranking.

Ook in het dubbelspel kregen Sam & Nick geen onaardige loting. Wie weet zit er zelfs een halve finale in! In de eerste wedstrijd moeten ze tegen de winnaars van Eeckhoudt/Vervaecke of Nguyen/Vang. In de kwart volgt dan misschien gelegenheidskoppel Braziwicz/Van Heuckelom. In de halve finales worden Golinski/Dierickx te sterk geacht.

Veel succes alleszins Sam!

Volg morgen de Belgische Kampioenschappen live via toernooi.nl

Indien er nog clubleden zijn die graag zouden gaan kijken. Wij hebben nog steeds 3 vrijkaarten ter beschikking! De Belgische Kampioenschappen gaan door in Herentals.

_________________________________________________________________

Sam heeft deze week alweer zeer goed nieuws gekregen, alweer een mijlpaal in zijn badmintoncarriere. Want Sam heeft deze week zijn eerste nationale selectie ontvangen.

Hij werd, samen met Nick Marcoen, als tweede dubbelteam geselecteerd voor het Nationale Elite Team Senioren om deel te nemen aan de “European Mens’s team Championships”.
Dit evenement gaat in Amsterdam door en vindt plaats van 14 tot en met 16 februari.

Andere geselecteerden zijn niet de minste, ondermeer Yuhan Tan, Maxime Moreels, Marijn Put als enkelspelers, en verder het eerste dubbelteam Freek Golinsky en Matijs Dierickx. Een speler van Lokerse BC dus in hoog gezelschap, knap van Sam om dit nu al te kunnen afdwingen.

Afgelopen week heeft Sam daarvoor Play-offs moeten gaan spelen in Luik om zich, samen met Nick, als het betere team te gaan kwalificeren ten opzichte van een Waals dubbelteam.

Uiteraard kan je alle nieuws hierover volgen op onze website!!!
Dikke proficiat Sam!

0 gedachten over “Preview Belgische Kampioenschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *