Preview BK Elite

Komend weekend gaat in Heist-op-den-Berg het Belgisch Kampioenschap voor elite door.
Wie kan moet zeker eens een kijkje gaan nemen. Tickets en info op www.bkbadminton2016.be

Naast de klassieke sterren als Yuhan & Lianne Tan dingen naar jaarlijkse traditie ook enkele Lokerse deelnemers mee naar eremetaal.

Jordy & Tim 4e reekshoofd in dubbel

Onze toppers Jordy Van Der Sypt & Tim Van Herbruggen staan in het heren dubbel zelfs genoteerd als 4e reekshoofd. De loting bracht onze Oostvlaamse kampioenen onder in de bovenste tabelhelft, wat een mogelijke halve finale zou opleveren tegen ’s werelds nummer 39 (en uiteraard Belgisch n° 1) Matijs Dierickx & Freek Golinski. Maar voor het zover is dienen eerst andere kittens gegeseld te worden. Omstreeks 18u30 staat hun eerste (haalbare) partij op het menu tegen de winnaars van de wedstrijd Defrenne/Jenne en Kersters/Priem. Nadien volgen mogelijks Boonen/Declercq of Dejongh/Holemans in de kwartfinales. Kortom, een halve finale en bijhorende topwedstrijd behoort zeker tot de mogelijkheid!
Stijn Van Herbruggen is ook van de partij. Met dubbelmaatje David Hesters (Pluimplukkers) staat hij in de onderste tabelhelft. Het tornooi start in de 1/16 finales tegen de Walen Christiaens/Cuccu. Mits winst ontmoeten ze met De Pauw/Lenaerts (W&L) een héle taaie klant. Indien ze de kwartfinale halen spelen ze waarschijnlijk tegen Van Heuckelom/Willems.

Ongunstige enkellotingen

Maar liefst 72 (!) mannen dingen mee naar de Belgische titel in het heren enkel. De loting mag omzeggens niet zo gunstig genoemd worden. Tim Van Herbruggen (momenteel 7e op de Belgische enkelranking) mag al meteen zijn kuiten vetten tegen het jong talent Juliën Carraggi (Dilbeek). Mits winst speelt Tim tegen ofwel Scheurkogel, Dejongh of zwart beest Lekens. Je weet nooit maar na winst van deze partij wacht een mogelijke kwartfinale tegen Gaspard.
Eveneens een slechte loting voor Stijn Van Herbruggen. Stijn staat in zijn openingspartij tegenover Elias Bracké (W&L). Benieuwd wat het wordt want in de competitie won Bracké héél close in 3 sets. Bij winst staat het 4e reekshoofd Stijn De Langhe (Zwijndrecht) op het menu.

Tim 8e reekshoofd met Yente Van Aerschot

Het gemengd tot slot geldt als de algemene opener van de Belgische Kampioenschappen. Tim & Yente lootten in de 1e ronde een haalbare kaart tegen de Walen Blaffart/Jadoulle. Nadien volgt de echte test tegen de winnaars van Willems/D’hondt (DZ/Pluimplukkers) & De Pauw/Bogemans (W&L). Mits winst in de 2 voorrondes zit in de kwartfinale waarschijnlijk De Langhe/Janssens in de wachtzaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *