Preview Oostvlaamse kampioenschappen

Dit weekend is het weer zover! Dan worden de Provinciale Kampioenschappen georganiseerd in St-Gillis-Dendermonde.
Dit jaar zal Lokerse met 36 spelers meestrijden voor de titels in 30 verschillende disciplines. Dit is toch een pak minder dan de vorige jaren (toen 47)… al blijkt dit een algemene tendens te zijn want het moet jaren geleden zijn dat er zo weinig inschrijvingen waren.
Elk voordeel heb zijn nadeel want hoe kleiner het deelnemersveld des te groter de kans op succes!

Door de deelname van Sam Vd Broeck aan het WK U19 hebben we opnieuw geen deelnemer die kan meedingen voor de titels in de A.
Vanaf B1 hebben we wel kanshebbers.
Jordy Van Der Sypt loot in het enkelspel meteen een klepper, Jurgen Voet. Ook Joke D’hont heeft met Uyttersprot al betere lotingen gehad. Zij moet afrekenen met haar zwarte beest Uyttersprot. De loting van Frederik Desander (Vanderaspoilden) is gunstiger.
In de dubbels zijn we benieuwd naar de prestaties van onze duo’s Joke & Kaat en Jordy & Desander.

Ook in den B2 een handvol deelnemers. Het is uitkijken naar de prestaties van Thom Beemer (4e reekshoofd) bij de heren en de maidenmatch in de B2 voor Kimberley Hillaert. In het dubbel spelen ze respectievelijk met Steven Oste & Justine Penneman (tot op heden nog C1). Kimberley neemt ok nog deel aan het gemengd (met Nicolas).

In de C1 zijn we benieuwd ofdat Jasper Poppe & Joris Penneman hun mooi resultaat van Bacss kunnen herhalen. Maar ook Gert Van Bouwel draait nog steeds goed mee in de C1 en mag met Guns starten als 2e reekshoofd. Joris (4e reekshoofd) en Seppe Maesen worden in het enkelspel verwacht. De honneurs bij de dames worden waargenomen door Merel Van Eynde & Eline De Keukelaere. Merel & Justine loten gunstig en kunnen elkaar pas in de finale dames enkel ontmoeten ;-). Justine & Gert zijn de enigen die ook in de mix gaan.

In de kweekvijver van de C2 wordt het stilaan drummen wie als eerste tornooiwinst laat optekenen. In het enkelspel heeft Gregory Hillaert (1e reekshoofd) geen makkelijke loting (Bouchez). Nassim Amnad staat in de onderste helft als 3e reekshoofd genoteerd. Ook Frederik D’hondt & Evert Bastiaens verwachten we enkele ronden verder. In het herendubbel C2 stevent het misschien af op een miniclubkampioenschap met Hillaert  (1e reekshoofd met Kim Peeters), Bastiaens/Brondeel & Neetens/verhoeven in de bovenste en Van Moeseke/Vercauteren (2e reekshoofd), Amnad/Van den BroeckPannier/Verlee in de onderste helft.
Bij de dames is het vooral uitkijken wat Celine Kelem & Jana Segers kunnen doen in het dubbelspel. Celine waagt zich ook aan het enkelspel, terwijl Werner Van den Broeck ploeggenote Nathalie Hoste wist te overtuigen deel te nemen in de C2.

Wordt de C2 door de mannen beheerst… dan is dit bij de dames zeker van toepassing in de D-reeks. In het enkel zijn we benieuwd naar Nathalie Hoste die in de competitie al aardige dingen liet zien. Ook Tineke Schelfhout waagt zich aan enkel. In het dubbel hebben we zelfs al onze eerste gouden en zilveren medaille vast! Annick Geers/Nathalie Hoste & Céline Willems/Tineke Schelfhout zullen in een volledig Lokerse finale strijden wie met welk eremetaal naar huis gaat :-D.
Bij de heren speelt Rik D’hont opnieuw met Waeterschoot. Zij wonnen eerder dit seizoen al op het tornooi van Drive. In het gemengd vinden we alleen Lieven De Smedt & Céline Willems en ook in het enkelspel maar één Lokeraar terug te vinden : Sam Wesemael

U ziet. Minder deelnemers maar wel een perfecte spreiding met hier en daar spelers die ver kunnen geraken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *