Lokerse wint alles (of toch heel veel): 14x goud, 11x zilver en 9x brons

Het jaarlijkse PK leek op een Lokers clubkampioenschap, want medaille na medaille werd door ons Rode Leger veroverd.

A-reeks: Tim aan het kanon

In de A-reeks maakte Tim zijn drievoudige favorietenrol met glans waar. De eerste titel kwam er in het dubbelspel. Samen met Jordy rekende hij in de finale af met de broers Van Gastel. Onze Lokerse tandem nam op die manier wraak voor Stijn (met David Hesters) die na verlies tegen de broers vrede moest nemen met brons.

Dat Tim Pluimplukkersbloed geroken had, bewees hij in het enkelspel. Na een spannende wedstrijd rekende hij in de kwartfinale in drie sets af met zijn zwarte beest Stijn Lekens. Met Hesters in de halve finale en De Grauwe in de finale legde hij zondag ook de andere Pluimplukkers tussen zijn boterham. In de mix speelde Tim samen met Emma Uyttersprot (Pluimplukkers). In hun race naar de titel namen ze zonder setverlies onder meer de maat van Kris Dendoncker en Sanne Verbeek (Pluimplukkers, of wat had u gedacht). 3 op 3, een A+ op zijn rapport!

B1-reeks: dubbeltitel voor Lander & Buzze

Ook in de B1-reeks werden medailles weggekaapt. Gelegenheidsduo Lander en Buzze worstelde zich tot in de finale. Hun zegereeks leek daar tot een einde te komen na een pandoering in de eerste set, maar wonderbaarlijk herstelden onze jongens zich en in set 2 en 3 werd afgerekend met Mintons Bram De Maesschalk & Tom De Daele. Joris en Evert konden niet voor een Lokerse finale zorgen en moesten na verlies tegen diezelfde Mintons vrede nemen met brons. Ook Froni knokte zich een weg tot de finale. De weg naar goud werd daar helaas versperd door Saskia Vereecke. Zilver dus voor Froni. In het dames dubbel B1 werd het dan weer brons voor Sofie Van Landeghem, in haar poule werd ze 2e na de latere winnaressen.

Samen met Buzze voegde Froni nadien een (zij het imaginaire) bronzen medaille aan haar collectie toe. In de halve finales werd immers nipt verloren van de latere winnaars (Vandenhoucke-De Bleeckere). Het was diezelfde Vandenhoucke die in het HE B1 Jordy’s enkeldroom aan diggelen sloeg. Na verlies in drie sets moest onze Jordy in de halve finales het hoofd buigen. Na goud in het dubbel, dus brons in het enkelspel.

B2-reeks: VIER titels

Over naar het B2 dan, want de Lokerse feesten waren nog lang niet voorbij. Ook de HE B2-titel werd door Lokerse weggekaapt, en hoe… Voor elk punt dat de tegenstanders scoorden, scoorde Eddy er twee. Als een orkaan rolde hij het hele boeltje op. De finale was voorbij vooraleer ze begonnen was. Een zoveelste titel voor Eddy!Met Buik & Paemel enerzijds en Patje & Driezzz anderzijds, hadden twee Lokerse topduo’s hun zinnen gezet op een provinciale titel. Buik & Paemel startten als diesels aan hun poule, maar na enkele strubbelingen en het nodige bloed, zweet en tranen (vooral zweet, heel veel zweet) stonden ze toch maar mooi in de finale. Patje & Driezzz raceten door hun poule en kwamen in de finale dus tegenover de andere Lokerse tandem te staan. Een driesetter later beslechtten Buik & Paemel de broederstrijd in hun voordeel. Goud en zilver voor Lokerse!

Ook onze B2-dames lieten zich niet onbetuigd. Zonder setverlies wonnen Kaat & Ellen hun poule, waarna ze dat kunstje ook in de halve finale en de finale overdeden. Winst in het DD B2! Voor Ellen zou het moeilijkste die dag de rit naar huis blijken. Gelukkig overleefde ze na de badmintonwedstrijden ook dit laatste zonder al te grote kleerscheuren.

In het GD B2 moesten Evert en Kaat vrede nemen met zilver. Dat Lokeraars wel goud kunnen halen in deze discipline, bewees Stein Bondroit diezelfde dag in de provincie Antwerpen, waar hij de Antwerpse titel wegkaapte met partner Axelle Van Looy (Zwijndrecht).

C1-reeks: geen goud, wel zilver & brons

Alles winnen zat er helaas niet in. In het C1 gingen alle provinciale titels helaas naar andere clubs. Toch waren onze Lokeraars er hier ook dichtbij. Buik mepte zich in het HE C1 tot in de finale en Pieter & Stan deden hetzelfde in het HD C1. Helaas eindigde het avontuur voor elk van hen met zilver. Kaat sneuvelde in de halve finales en moest vrede nemen met brons.

C2-reeks: 3-2-1 voor de zusjes Segers

De Segerstandem was al enkele weken goed op dreef. Derdes in Antwerpen, tweede in Gent, dus wiskundig was de eerste plaats voor Jana en Delphine op dit PK allesbehalve een verrassing. In de finale moesten ze hiervoor wel afrekenen met een ander Lokers koppel. Eline Stremus en Sabine probeerden tevergeefs de zusjes te verstoren, maar kunnen met een zilveren medaille toch tevreden terugblikken. De zogezegd meest ondankbare plaats kaapte Eline in tweevoud weg. Ook in het DE C2 botste ze in de finale op een sterkere tegenstander. Brons was er tot slot nog voor Matthias en Wouter die in hun halve finale verloren van de latere winnaars in het HD C2.

Prachtige resultaten die weer maar eens tonen hoe goed we als club wel bezig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *