Provinciaal kampioenschap jeugd & veteranen 2023

Lokerse jeugd kaapt 7 gouden en 5 zilveren medailles weg!

3 van de 20 Lokerse spelers konden we bezig zien in jongens U11. Voor het eerst op een volledig plein. In poule A konden we Arne 2 wedstrijden zien winnen. Hierdoor werd hij poulewinnaar. In poule B kwamen Lex en Niel terecht. Hun eerste 2 wedstrijden verliepen goed. Lex won beide, voor Niel was het 1 winst en 1 verlies, maar met mooie setstanden. In hun laatste poulewedstrijd kwamen ze tegenover elkaar te staan. En wat een leuke wedstrijd werd dat. Met twee keer 21-19 won Lex uiteindelijk van Niel. Niel werd 3e in deze poule en Lex werd poulewinnaar. Twee poules scheidden hun pad dus eventjes, maar het kwam toch tot een Lokerse finale! Drie sets waren nodig om tot een winnaar te komen. Na setstanden 21-16, 15-21 en 21-14 kon Arne zich de winnaar noemen en Lex werd verdiend tweede. Goed bezig jongens: op naar de volgende tornooien!

In U13 jongens kwam enkel Valentijn Saegeman op het veld. Hij won vlot zijn eerste match. Rhune Verhelst, de latere eindwinnaar, bleek een maatje te sterk te zijn. Valentijn verweerde zich goed, maar moest de winst aan Rhune laten.

Bij de meisjes in U13 viel er meer actie te beleven. Julie Strubbe startte als eerste reekshoofd, won vlot haar poule en ging rechtstreeks naar de finale. Enora Van Laere won op haar beurt poule C in 2 pittige matchen. De halve finale tegen Marith begon moeizaam, maar uiteindelijk haalde Enora de overhand. Opnieuw een Lokerse finale! Julie nam het goud mee naar huis met 21-4 en 21-5.

Op naar de dubbels. Slechts 3 duo’s hadden zich ingeschreven voor MD U13. Het duo Julie Strubbe en Marith Goossens won probleemloos al hun matchen. Enora Van Laere en Dieuwke Mille behaalden zilver.

Voor Julie zat de dag er nog niet op: samen met Rhune Verhelst had ze nog de mix af te werken. Julie en Rhune beginnen steeds beter samen te spelen en dat was te merken op het veld. Geen stress, goede communicatie en positieve spirit waren de weg naar goud. Goed gedaan!

Bij de jongens U15 speelde Jérome Depreitere maar liefst 9 matchen. Met weinig moeite won hij zijn poule in het enkel. In de halve finale tegen Mats moest hij in de tweede set een tandje bijsteken, maar won uiteindelijk overtuigend. De finale tegen Seppe Cabus was andere koek. In een spannende en slopende driesetter won Seppe de titel, maar het had evengoed anders kunnen uitdraaien. Zilver dus voor Jérome in het enkel. Op naar de mix met partner Marie Dekeyser. Hier slechts 2 matchen op het programma, maar wel zware. Jérome en Marie hadden 3 sets nodig om te winnen van Mats en Mira. De match tegen Seppe Cabus en Lente Van Den Steen werd gespeeld op het scherpst van de snee. Winst voor Jérome en Marie met 22-20 en 23-21.

Het dubbel kon helaas niet gespeeld worden doordat partner Roel Vandenborre uitviel met rugpijn. We wensen Roel een spoedig herstel en zien hem graag snel terug op training.

Bij de jongens U17 kwamen maar liefst 5 spelers aan de start en ze lieten zich stuk voor stuk opmerken. Warre De Cubber won 2 van de 3 poule matchen. Helaas deelde hij de poule met Tille Van Parys die doorstootte naar de halve finale. Mauro Vermeerschen won knap zijn poule in 3 matchen en botste in de halve finale tegen Noa Deprez. Mauro verweerde zich goed, maar niettemin kon Noa de winst wegkapen.

En wie staat hier te blinken met goud in U17 enkel? Juist ja, dat is Vik Van Der Sypt. In de poule moest Vik meteen al zijn techniek en conditie bovenhalen: in een match die maar liefst 53 minuten duurde won hij in 3 sets van Milan Hebberecht. In de halve finale ontmoette hij trainingsmaatje Tille Van Parys. Tille had op zijn beurt poule C in 3 snelle matchen gewonnen. In deze halve finale haalde Vik het van Tille in 2 sets. In de finale kwam Vik tegenover de sterke Noa Deprez te staan, maar Vik was niet tegen te houden. Winst in 2 sets en goud voor Vik!

In het dubbel bundelden Vik en Tille de krachten. Door het uitvallen van Roel Vandenborre, bleven er slechts 2 matchen over, waarvan de eerste wel heel gemakkelijk gewonnen werd.

De match tegen Noa Deprez en Milan Hebberecht werd beslecht in 3 zware sets: 22-20, 17-21 en 21-19.

Knap werk, Vik en Tille!

Bij de jongens in U19 verdedigden Hangrui Liang en Robbe De Mul de Lokerse kleuren. Met slechts 2 matchen in poule B stond Hangrui Liang al snel in de finale. Hij maakte het Bram De Prez niet gemakkelijk: Bram had maar liefst 3 sets en 52 minuten nodig om de winst binnen te halen. Robbe De Mul kwam in poule A oog in oog te staan met twee sterkere spelers: Guust Hoebeke en Bram De Prez. Met een ervaring rijker en een lijstje werkpunten keerden Hangrui en Robbe terug naar Lokeren.

Stefaan Van Moeseke verovert zilver in Veteranen HD

Tesamen met Toon Bouchier zette Stefaan Van Moeseke zijn beste beentje (of moeten we zeggen, zijn beste trick shots) voor. Geen enkele match bleek gemakkelijk. Na de poulewinst tegen o.a. voormalig Lokeren-trainer Johan Muller en zijn compagnon, kruisten Stefaan en Toon de rackets met Peter Nees en Bart Soenen.

Proficiat met jullie zilver, Stefaan en Toon!

Dankjewel aan Wannes Soenen om onze jeugd te coachen.

Binnenkort publiceert PBO alle foto’s van het tornooi. Hieronder vind je alvast het beeldmateriaal dat onze jeugd zelf verzamelde.

Wil je graag alle resultaten in detail nalezen? Klik dan op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *