Sam verliest dubbelfinale op Czech Junior International 2011

Resultaat Finale :

En zojuist vernomen dat de finale in het dubbel verloren werd tegen het Franse duo Julien Maio/Antoine Lodiot. Eerste set ging verloren met 21-15, in de tweede set konden Nick en Sam meer weerwerk bieden. Maar net niet voldoende, er werd verloren met 21-19. Maar dit resultaat is zeker knap, een eerste Europese winst bij de U19 kan niet lang meer uitblijven 😉

 

Werner

Sam heeft samen met Nick Marcoen een plaatsje kunnen veroveren in de finale van het dubbel op de” Czech Junior International 2011”. Daarvoor moest vandaag eerst gewonnen worden van een Pools duo, Dominik Stebnicki en Michal Scymczak. Deze wedstrijd werd gewonnen in twee sets, 21-12 en 21-18. Nadien moest in de halve finale een sterk Frans duo partij gegeven worden. Gaudallier/Kersaudy hadden voordien droog het tweede reekshoofd naar huis gestuurd in twee sets, dus zeker geen gemakkelijke klanten. Uiteindelijk haalden Sam en Nick het in twee sets. Setstanden waren 21-19 en 21-19, en hiermee is een eerste finaleplaats bij de U19 (als eertejaars – sterk) een feit. Finale gaat tegen de winnaars van de Frans/Sloveense halve finale. De Slovenen Turk/Semrov, eerste reekshoofd, zijn licht favoriet. (In de derde ronde speelden deze Sloven nog het Belgisch duo Put/Oleffe in twee sets naar huis). Maar het Fanse duo Julien Maio/Antoine Lodiot heeft veel ervaring en zijn zeker niet te onderschatten. Wanneer de finale doorgaat is nog eventjes niet duidelijk….

In het enkel was het eindpunt voor Sam dus zoals een beetje verwacht de derde ronde. De Fransman Julien Maio bleek iets te sterk, al kwam Sam toch ook dicht bij winst. Maio moest erg diep gaan en had uiteindelijk drie sets nodig om Sam te kloppen. Setstanden waren 21-13, 15-21 en 21-16. Sam kan evenwel zeker met opgeheven hoofd dit enkeltornooi verlaten.

Werner

0 gedachten over “Sam verliest dubbelfinale op Czech Junior International 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *