Onze kandidaat sportman v/h jaar 2013 – Stad Lokeren

Toelichting over Sam Van den Broeck en overzicht van de prestaties in het kalenderjaar 2013.

Sam (aangesloten sinds 2001 bij Lokerse BC), is een beloftevolle jonge badmintonspeler, nog steeds maar 19 jaar (14-03-1994), die sinds het schooljaar 2008/2009 geselecteerd werd om te mogen studeren aan de TopSportSchool in Wilrijk, in de sporttak badminton. In 2012 heeft hij de Topsportschool verlaten (afgestudeerd) om aan de Hoge School in Antwerpen te gaan studeren. Dit jaar volgt hij de opleiding “Rechtspraktijk” in Artesis-Plantijn Hoge School. En hij combineert deze studies nog steeds met Topsport badminton.

Sinds 2008/2009 maakt hij ook steeds deel uit van de Nationale selectie van zijn leeftijd, waardoor hij geregeld deelneemt aan internationale tornooien. Dit jaar 2013, in zijn eerste jaar bij de senioren, slaagt hij er opnieuw in om bij de Nationale selectie Elitespelers te horen. Het heeft ook dit jaar, voor de 6de opeenvolgende keer, een A-TopSportstatuut gekregen van BLOSO en het BOIC.

In België heeft hij momenteel het A-klassement in de drie disciplines, in de enkelranking staat hij op de 29ste plaats. Enkele maanden geleden stond hij nog binnen de top-5 in België,

maar de keuze om zich volledig toe te leggen op de dubbeldiscipline, maakt dat hij ondertussen op deze ranking wat gezakt is. In de Nationale ranking van het dubbel bij de elitespelers bekleedt hij momenteel de 3de plaats, achter de enige twee Belgische profspelers.

Op de wereldranking in de Heren Dubbel is hij vanuit het niets in enkele maanden opgeklommen naar een mooie 292ste plaats, hiermee staan ze als tweede Belgische koppel (de eerste zijn die twee profs) geplaatst op deze ranking.

Deze ranking laat hen toe om geregeld in de Europese Internationale Challenger-tornooien rechtstreeks op hoofdtabel te geraken, zoals ondermeer op de “Irish Open International 2013” dat doorgaat in december.

Hij speelt in België competitie bij Lebad Kortrijk (op uitleenbasis) in 1ste Nationale. Hij maakt reeds voor het derde jaar op rij deel uit van deze ploeg. In zijn eerste jaar werd Lebad (met Sam) Nationaal kampioen.

In de hiernavolgende lijst een kort overzicht van de belangrijkste prestaties van Sam in het kalenderjaar 2013.

Belangrijkste prestaties in 2013 :

Belgische Kampioenschappen Elitespelers (Februari 2013) :
Derde plaats Heren Dubbel

Selectie en deelname aan het Europees Kampioenschap Landenteams jeugd in Turkije (maart 2013).
Het Belgische team U-19 (met Sam) werd derde in de poule na thuisland Turkije en Schotland.

Belgische Kampioenschappen Jeugd (Februari 2013) :
Belgisch Kampioen Heren Dubbel U-19
Zilveren medaille Dubbel Gemengd U-19
Bronzen medaille Heren Enkel U-19

Victor Slovak Open 2013 (Slowakije – augustus 2013) :
Hoofdtabel – Tweede ronde Heren Dubbel

Irish Future Series 2013 (oktober 2013) :
Hoofdtabel – Kwartfinale Heren Dubbel

Swiss International 2013 (oktober 2013) :
Hoofdtabel – Tweede ronde Heren Dubbel

Internationaal BBAC-tornooi Drive BC – Dendermonde (oktober 2013) :
Winnaar Heren Dubbel bij de Elitespelers (A-spelers)

Vlaamse Kampioenschappen Senioren Elitespelers (november 2013):
Vlaams Kampioen Elite-spelers Heren Dubbel
Bronzen medaille Dubbel gemengd.

Voor ons is Sam sowieso de sportman van het jaar! Proficiat ;-)!!!!

Eén gedachte over “Onze kandidaat sportman v/h jaar 2013 – Stad Lokeren

  1. Leuk voor de Sam! Proficiat kerel. Ik ben ook man van het jaar geworden. Ik ga hier evenwel niet verklappen in welke categorie dat dan wel zou mogen zijn. Maar het lijkt me leuk als jullie hier nu eens al jullie inspiratie op loslaten. Lachen verzekerd en ja ik kan er tegen en ga niet genadeloos terugslaan! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *