Sam verliest finale op Vlaamse Kampioenschappen

Naar jaarlijkse gewoonte zijn de Vlaamse Kampioenschappen een tornooi waar reikhalzend naar uitgekeken wordt in het wereldje der badmintonners. Immers, de beste Vlaamse badmintonners van het A- en het B-klassement blazen dan verzameling om inderling uit te maken wie de beste van Vlaanderen is in het respectievelijke klassement. Sam trad aan in het B-klassement in het enkel, hij stond bij aanvang bij vele kenners genoteerd als één van de (vele) favorieten op de titel. Tot in de kwartfinale ging Sam vlot voorbij zijn tegenstrevers (Peter Nees, Dries Van Dyck en Bavo Smets) – telkens in twee sets, al zat er hier en daar toch een stevige knaap tussen. In de kwartfinale kondigde zich met Arno Vandenhoucke de eerste echte grote hindernis aan. Arno is tenslotte de laatste jaren een vaste waarde in de eindfase van elk tornooi. Maar ook deze wedstrijd won Sam in twee sets. In de halve finale moest Frodo Holemans, finalist provinciaal kampioenschap Vlaams-Brabant, eraan geloven, ook in twee sets. En dan, de door velen verwachtte finale, tegen Thijs Demeyere (Provinciaal Kampioen West-Vlaanderen). En die twee kennen mekaar goed… de laatste jaren kon in de onderlinge confrontaties ieder om beurt winnen. De laatste winst (in Dilbeek) was nog voor Sam geweest, en dus als de logica zou gerespecteerd worden, was de beurt nu opnieuw aan Thijs om te winnen. En ook dit geschiedde (jammer genoeg voor Sam), Thijs toonde zich iets te sterk voor Sam, de finale werd beslecht in drie sets. Maar toch, knappe prestatie van Sam die zich dus als ‘runner up’ in de Vlaamse Kampioenschappen wist te profileren.
In mix en dubbel kwam Sam voor het eerst uit in de A-reeksen (zijn beide vaste partners uit de TSS hebben nl. allebei het A-klassement) Met Marijn Put verloor Sam in hun 1ste ronde van Stefaan De Rycke met Simon Van Gastel. In het gemengd (met Ine Lancriet) verloor sam nipt in 3 sets (21-19 in de laatste) van Kristof De Vriendt met Maité Lamont.
Maar er was nog volk van Lokeren. Jordy won zijn 1ste partij in 3 sets van Thomas Arnalsteen maar ging nadien toch ietwat verrassend de boot in tegen Michael De Saederleer.
Buik en Kasteel verloren beiden in hun eerste ronde respectievelijk van Nick Marcoen en Thomas Maes. Allebei wel na een degelijke partij.
In het dubbelspel hadden zowel Jordy/Kasteel als Buik (met Arno Temmerman van Pluimplukkers) malchance met de loting. Jordy en Kasteel moesten het opnemen tegen Jan Keymis en de in Duitsland spelende Luc Heynickx. Vooral de te grote foutenlast werd ons Lokerenkoppel zwaar aangerekend. Buik en Arno van hun kant begonnen desastreus tegen Jeroen Roeymans & Dries Van Dyck… wat gelukkig wel langzaam beterde. Van onze 2de set mogen we best tevreden zijn maar Roeymans/Van Dyck haalden ook deze set binnen. Later verloren ze trouwens de finale.

Joke D’hont won in het enkel makkelijk haar 1ste partij maar ging er daarna uit tegen Ann Knaepen (de uiteindelijke winnares). Ook in het dubbel en mix was er niet echt een succes. Zowel met Kathleen Verspreet als met Laurens Pluquet bleek de 1ste ronde reeds fataal.
Je kan via de volgende links de winnaars en alle tabellen napluizen.

0 gedachten over “Sam verliest finale op Vlaamse Kampioenschappen

 1. Tot de halve finale heb ik alle matchen van de Sam “mogen” aanschouwen! Een plezier voor het oog…
  Omdat de Verlee het zo graag leest; “DIKKEN BAL SAM” 🙂

  Van mijn eigen weekend onthou ik vooral het lekker gourmetje, het goede gezelschap én het zalig zwembadje in de Vossemeren 😉

  Kortom, zoals een weekendje hoort te zijn! 🙂

 2. Wel jammer dat Sam den enkeltitel niet kan pakken in waarschijnlijk zijn laatste seizoen als B 😀
  Het scheelde niet veel.
  Zo een weekendje Vlaamse is wel nie goe veur de lijn… al is zo een ver tornooiweekendje wel iets wat ik nog opnieuw zal doen

 3. Sam kwam sterk voor de dag (weekend). De sterkste tegenstander die ik in enkel al heb getroffen. Proficiat met het sterke tornooi, want ook in dubbel A en mixed A werd sterk gespeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *