Sam mist nipt halve finale in Danish Cup

Nog wat (goed) nieuws van Sam. Hij speelt momenteel in de Danish Cup (Kopenhagen), en heeft ondertussen in het heren dubbel in de eerste ronde gewonnen van twee Denen, Holmgaard en Straube. De tweede ronde kwam dan een moeilijke tegenstander, met name het derde reekshoofd uit Zwitserland, Schaller en Bonny. En deze waren geen onbekenden voor Sam en Nick. In de “Italian Junior” van afgelopen jaar waren ze daar nog nipt van verloren. Maar hiermee wisten ze ook wel dat ze niet kansloos waren. En inderdaad, ze hebben zojuist de partij winnend afgesloten. Na drie spannende sets kwamen Sam en Nick als winnaars uit de strijd. En hiermee plaatsen ze zich voor het eerst, en ook als laatste Belgen in het tornooi, voor de kwartfinale. En deze wedstrijd staat later deze namiddag op het programma…. De tegenstrevers zijn alweer twee Denen, Svendson en Sorensen. En dit zijn echt wel twee kleppers…. Benieuwd.

Ik hoor net dat ze dus in de kwartfinale in 3 sets verloren hebben, die tegenstrevers (die 2 Denen) waren vorig jaar de Europese kampioenen in de U17, dus die waren wel sterk ! Sam kan weeral terugblikken op een goed tornooi.

Verder stond er vandaag in “Het Laatste Nieuws” nog een leuk artikel over Sam, meer bepaald over zijn deelname aan de Danish Cup en over zijn selectie voor het “Junior WK” later deze maand in Japan, waar hij dus ook naartoe gaat om deel te nemen aan het teamevent met de Nationale U19-selectie. Sam zal ook deelnemen aan het Enkel, het dubbel en het gemengd in het individuele WK dus. Of hoe een Lokerse speler op het WK in Japan terechtkomt…. Het artikel kan je hieronder vinden en het zit ook in bijlage…

 

Grts,

Werner

0 gedachten over “Sam mist nipt halve finale in Danish Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *