Sam wint BBAC in Luik

Dit weekend werd er verzameling geblazen in Luik, de beste nationale spelers (zowel uit Vlaanderen als uit Wallonië dus) in elk klassement hadden daar afspraak om de laatste BBAC van het seizoen af te werken.
Ook Sam Van den Broeck was op de afspraak om zich te meten met de bijna volledige top-10 van de B1-ranking die, op twee spelers na, volledig Waals gekleurd is. En Sam had in de afgelopen weken bewezen dat zijn vormpeil opnieuw de hoogte aan het ingaan was en dat hij dus klaar was voor deze laatste echt grote ontmoeting van het jaar. Sam, momenteel 13de gerangschikt, kreeg door de talrijk aanwezige hoog gerangschikte B1-spelers zelfs geen plaats bij de 8 reekshoofden. Maar niet getreurd, op zaterdag moest hij dus vanaf de eerste ronde aan de slag. En na vier wedstrijden vlot te winnen kon hij zich klaarmaken om op zondagochtend de halve finale te spelen. Deze wedstrijd was een ontmoeting met de tweede in de B1-ranking, Laurent Cuccu. Na een spannende wedstrijd, die zeer geladen verliep, wist Sam aan het langste eind te trekken door te winnen in drie sets. Vooral rust en het technisch betere spel van Sam maakte dat hij de verdiende winnaar was. In de namiddag werd de finale aangevat tegen Maxime Christiaens, de eerste in de B1-ranking. En ook in deze wedstrijd toonde Sam zich de betere en won uiteindelijk nog vlot in twee sets. Hiermee won Sam dus verdiend de BBAC in Luik, een knappe afsluiter van een geslaagd seizoen.
– Werner –

0 gedachten over “Sam wint BBAC in Luik

  1. Fantastisch, na zijn dip, een paar weken terug, staat hij er dus weer helemaal. Volgens mij word het nu wel hoog tijd voor een welverdiende vakantie en dan kan hij volgend jaar gaan timmeren aan zijn opmars in A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *