Schitterende prestaties op Belgische Kampioenschappen jeugd

Belofte maakt schuld! Na jullie reeds de mooiste resultaten mee te geven (lees onderaan dit verslag) is het meer dan de moeite waard om de prestaties van de niet-medaillewinnaars onder de loep te nemen. Bijna alle 9 de Lokerse  jeugdspelers haalden het vooropgestelde resultaat, vaak uitschakeld door één van de reekshoofden in hun leeftijdscategorie. Een ongelofelijk knappe prestatie!

Yannick Bauwens haalt 2x kwartfinale

Bij de jongens U11 hadden we afgelopen 2 Lokerse-spelers op de tabel. Yannick Bauwens kon zich plaatsen voor de kwartfinale na winst tegen Maxime Verstrepen & Vivian Beelen. In de kwartfinale stond hij tegenover het 2e reekshoofd. Yannick gaf zich 100% maar kon een uitschakeling niet vermijden tegen Miguel Soares. Jente Dhaese werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Rolin die uiteindelijk de halve finale haalde. In het jongens dubbel U11 hadden Jente & Yannick geen geluk met de loting want in de kwartfinale stonden ze al meteen tegen het eerste reekshoofd Nuyts/Quintens. Ze speelden wel aardig mee in de ralley maar lagen meestal onder. De gemengd van Jente en Jade Braeckman was wel een succes! 2 rondes winnen en een oververdiende plaats in de halve finale.

Femke haalt het maximum eruit

Zowel Femke Christien als Mare Van Britsom worden in het meisjes enkel U13 uitgeschakeld door Axelle Deserranno. Zij konden wel beide één ronde winnen. In het meisjes dubbel & het gemengd dubbel had Femke meteen zware tegenstanders. Mare had dan weer de pech dat haar mixpartner Noa Swinnen met griep moest afzeggen. Ze kreeg met Thimoty Saber wel een hele degelijke vervanger maar het ontbrak hen aan routine om De Baere/Lamertyn uit te schakelen. Ze verloren in 3 sets in die kwartfinale. In het meisjes dubbel U13 las u al dat Mare een zilveren medaille behaalde.

Wannes stunt bijna in dubbel U13

Wannes Soenen stond in de 1e ronde tegen zijn vaste dubbelmaat Kobe Huyghe. Normaal is dit een strijd op leven en dood maar blijkbaar had Kobe het toch lastig met de druk die zo een BK meebrengt. Wannes plaatste zich overtuigend voor de 2e ronde. Daarin stond hij tegenover het 4e reekshoofd Liam Bauwens. Het werd een match met veel lange ralleys waarin Liam zich net iets rechter kon houden op een vloer die te vergelijken was met de ondergrond van de Kristalijn. Aardige prestatie van Wannes! In het jongens dubbel U13 gingen Wannes & Kobe zoals verwacht voorbij Hoebeke/Fouyn. In de kwarfinale moesten ze echter nipt het onderspit delven tegen Loukili/Saber. Ze verloren met 21-18 in de derde set. Jammer.

Bij de jongens U15 verdedigden Matteo Christiaens & Michiel Van Britsom de Lokerse kleuren. Matteo lootte in de 1e ronde meteen De Winné en ging er kansloos uit. Michiel had de zaterdag dan weer te kampen met een migraine-aanval. Met een half vizier won hij moeizaam in 3 sets van Debeuf. De 2e ronde ging beter tegen Billiouw maar in de kwartfinale moest Michiel in 3 sets zijn meerdere erkennen in Mathias Pourbaix. Zoals in de preview omschreven stonden Michiel & Yara Kint in hun eerste mixwedstrijd meteen tegen de kleppers Cabije/Cauwenbergh met verlies in 2 sets tot gevolg. Het dubbelspel daarentegen loste meer dan alle verwachtingen in met een Belgische titel (lees in het eerdere verslag hieronder)

Stein Bondroit genekt door blessure

Stein Bondroit had als enige Lokeraar de taak om de tabellen van de U17 te veroveren. In zijn eerste ronde enkel schakelde hij in 2 sets Jaques uit. In de kwartfinale werd hij echter verrast door zijn ex-dubbelmaat Siebe Lodders. Dit had vooral te maken met een schuiver iets eerder in zijn eerste mixwedstrijd waar een splitstep uitmondde in een heuse split waarbij hij mijn zijn centrale zone zelfs even de grond raakte. Gevolg waarschijnlijk een verrekking aan de hamstrings. De eerste mixpartij werd nog gewonnen maar de 2e partij ging verloren na een driesetter. Ook in het jongens dubbel  U17 was een uitschakeling na één ronde een feit. Een snelle revalidatie gewenst!

Tim Van Herbruggen sluit in schoonheid af  : goud, zilver & brons

Dat was het dan, de laatste Belgische kampioenschappen jeugd voor Tim Van Herbruggen. Door de pittige deelnamevoorwaarden niet zoveel deelnemers maar pittig waren de wedstrijden wel. Op zaterdag slechts één wedstrijd voor Tim, een enkel tegen Rosius die vrij simpel gewonnen werd. Op zondag opende de dag met een halve finale gemengd dubbel waar Maarten Lenaerts & Hanne Janssens onze topper in 2 sets versloegen. In het jongens dubbel veegden Tim & Maarten Lenaerts de vloer met de 2 Pluimplukkers De Grauwe/Voet. In het enkelspel won Tim ook zijn halve finale, zij het in een ware thriller tegen Jürgen Voet (Pluimplukkers). 2 finales dus. Elias Bracké bleek in het enkelspel steviger in zijn schoenen te staan. Er was wel een evenwicht maar Tim maakte gewoon meer ongedwongen fouten dan zijn opponent. Een verlies was niet te vermijden. In het jongens dubbel daarentegen staat Tim helemaal recht in zijn schoenen. In een knappe partij winnen Tim & Maarten in 2 sets van Pol Biesmans & Bracké. Zo sluit Tim Van Herbruggen in schoonheid de deur van het jeugdcircuit achter zich met 1 Belgische titel, een zilveren & een bronzen medaille. Proficiat jongeman!

Michiel Van Britsom pakt Belgische titel in jongens dubbel U15!

De opvolging van Tim is echter nu al verzekerd. Nog zo een jonge rijzende ster is Michiel Van Britsom. Hier mogen we toch wel van een kleine stunt spreken. In het jongens dubbel stonden Michiel & dubbelmaat Luca De Angelis meteen tegenover het 2e reekshoofd Jacob/Slegers. Die werden in 2 sets opzij gezet. Ook de kwartfinale ging vlot. De halve finale was al een stevige strijd tegen Brumagne/De Winné maar de winst werd dan maar in 3 sets binnen gehaald. In de finale stond een match tegen het eerste reekshoofd Bronselaer/Houthoofd op het bord. De eerste set ging verloren maar Michiel & Luca konden hun niveau optillen en zetten de bordjes gelijk. Dat overwicht werd in de 3e set bestendigd en zo veroveren Michiel & Luca de nationale titel. Proficiat!

Zilveren medaille voor Mare Van Britsom in meisjes dubbel U13

Nog zo een pareltje van badmintontalent is Mare Van Britsom, zus van uiteraard en dochter van 2 Lokerse spelers, Sabine Van Hecke (nog steeds actief) en Geert “Britsie” Van Britsom. Mare speelde met de Antwerpse Ellis Daneels. De meisjes wonnen in hun eerste match vrij eenvoudig van de Waalse speelsters Henry/Dewagemacker. Waarna ze zich voor de finale plaatsten in een uiterst spannende 2setter tegen Lammertyn & Geerts.
De finale was tegen het Westvlaamse topduo Siebelijn De Sutter & Evy Taveirne. Mare & Ellis deden wat ze konden maar Siebelijn & Evy waren sterker. Maar we zijn absoluut trots op deze prachtige zilveren medaille. Proficiat Mare!

Onverhoopte bronzen medaille in gemengd dubbel U11

Jente Dhaese schreef zich voor de sport in voor het gemengd dubbel U11 samen met de Gentse Jade Braeckman. Ze deden het echter geweldig! De eerste wedstrijd viel goed mee, maar in de kwartfinale moesten Jade & Jente alles op alles zetten. En het lukte! In een spannende driesetter plaatsten ze zich voor de zondag en voor een bronzen medaille. In de halve finale bleken eerste reekshoofd Quintens/Boonen te straf. Later bleken zij ook de gouden plak te pakken. Maar brons en supertrots op Jente!

Morgen volgt een volledig verslag van alle 9 de spelers. Want niet alleen de medaillewinnaars deden het schitterend. Ook onze andere spelers presteerden vaak op topniveau. Morgen het verslag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *