Sparen voor volgende week?

Dit weekend stonden er 2 tornooien op de planning. Op zaterdag het YBJM Georges Rogiers tornooi in Edegem en de dag nadien jeugdcup in Gentse. Er werd geknokt en gevochten voor de medailles maar dit weekend gaven we de andere deelnemers wat meer kansen op het zilver en goud.

Thijs Van Bockxlaer, Vik Van Der Sypt en Tille Van Parys vertegenwoordigden ons in Edegem in de JE U15 en JD U15. Vik beet de spits af en het was direct de zwaarste wedstrijd. Het 1e reekshoofd stond te wachten aan de overzijde van het net. Deze keer was hij te sterk. Volgende keer nog een kans en hopelijk is er dan een andere winnaar. In het dubbelspel mocht Vik aantreden met Yorben Stockman (Ronse) waarmee hij vorige week tornooiwinst heeft geproefd. De verwachtingen waren hoog en daarmee kwam er ook een beetje druk. Ze vochten een zware en lange strijd maar jammer genoeg trokken ze deze keer niet aan het langste eind. Thijs begon er direct aan in de eerste ronde. Snel en gecalculeerd werd deze wedstrijd gewonnen. 2 keer 15 gaf hij de tegenstander. De volgende wedstrijd stond er een Duitser hem op te wachten. Deze wedstrijd was de beslissende wedstrijd voor wie er deze poule op zijn naam mocht zetten. Ze vochten er bijna 50 minuten om. De scores zeggen al genoeg. De derde set werd het 22-20, jammer genoeg niet in het voordeel van Thijs. Tevreden over de wedstrijd maar toch een bitter gevoel om zo dichtbij te zijn. Hierna was het de beurt aan Tille. Nog niet volledig wakker in de eerste set dus die vergeten we vlug. Tijd om zich te herpakken. En dit deed hij ook. In de 2e set ging het gelijk op maar jammer genoeg werd deze verloren. Tijd om te bewijzen dat de spelers van Lokeren zichzelf nooit gewonnen geven en blijven vechten voor elk punt. In de 2e enkel werd er met de volle focus gespeeld en werd er snel komaf gemaakt van de tegenstander in 2 vlotte setjes. De moed en het vertrouwen werden vernieuwd. Dit kwam op het goede moment want er stond nog een dubbel met Elias Westen op het menu. De eerste set draaide het goed. Hier deden ze goed mee tegen het eerste reekshoofd. Geen kleine horde die genomen moest worden om in de 2e ronde te komen. Jammer genoeg was de brandstof opgebruikt in de 1e set en de motor viel een beetje stil. De 2e set werd verloren. Volgende keer een nieuwe kans.

Nena Wymeersch mocht aantreden in de ME U15 en de MD U15. Er stonden veel wedstrijden op de planning want er was maar 1 poule in de dubbel met 5 koppels. Maar voor we naar de dubbel kunnen gaan moest er nog enkel gespeeld worden. Hier zat ze in een zware poule. Aan vechtlust geen gebrek maar te tegenstanders bleken te sterk. Een nieuwe kans in de dubbels dus. Deze speelde ze samen met Elise Laporte. De eerste wedstrijd lieten ze zien dat ze er heel veel zin in hadden en deze werd gewonnen in 2 serene setjes. Daarna kwamen de zware kleppers en deze bleken een maatje te groot.

Jérome had er zin in en liet het beest volledig los. De poule werd als opwarming gebruikt voor het echte werk. 2 keer onder de 20 minuutjes en enkele cijfers. Een goede attitude om het beste van zichzelf te geven en de tegenstander de ware sterkte te laten ervaren. Daarna was het de kwartfinale. Een grotere uitdaging maar niks dat niet overwonnen kon worden. 2 setjes later kwam Jérome er als winnaar uit. Op naar de halve finale. Hier stond Seppe Daemers (Pluımplukkers) te wachten. De eerste set werd een helse en veeleisende strijd (26-24) die resulteerde op een spannend einde waar Jérome aan het langste eind trok. Jammer genoeg was de vermoeidheid merkbaar in de 2e set . Er werd bespaard op energie en gewacht op een 2e adem in de 3e set. Jammer genoeg heeft deze op zich laten wachten en was dit het eindstation voor Jérome. Goed gevochten tegen de latere winnaar.

Als laatste in Edegem was de jongste van de hoop aan de beurt. In tegenstelling tot de anderen werd hier begonnen met de dubbel. Julie Strubbe speelde hier samen met haar vaste dubbelpartner Gaelle De Cuyper. Goud was het doel en dit werd ook behaald. 2 vlotte wedstrijden met veel spelplezier. Daarna was het tijd voor de enkel. Hier won ze in de poule 2 van de 3 wedstrijden met enkele cijfers. Heel goed als je het mij vraagt. Een topprestatie. Daarna moest ze als laatste wedstrijd in de poule tegen haar dubbelpartner en vriendin. Jammer genoeg werd dit het eindstation. We kunnen concluderen dat in Edegem mooie resultaten en top inzet werden neergezet.

Een mooi voorbeeld om de toon te zetten voor de jeugdcup de volgende dag. Er werd vroeg begonnen want het beloofde een drukke dag te worden. Er waren heel veel deelnemers en dat wil zeggen dat er veel wedstrijden op de planning stonden. Jammer genoeg zorgde dit voor vertraging in het schema en werd de dag langer dan gepland. Arthur Cornelis begon er direct aan in de JE U15. Hij was klaarwakker en dit was duidelijk in de eerste set. Hij maakte er gebruik van van zijn wakkere staat en het werd 21-9. De tegenstander schrok hiervan en dit werkte als een koude douche. De 2e set kwam er aan. Dit werd een spannende set maar Arthur bleef kalm en de wedstrijd werd in zijn voordeel beslecht. Hierna werden de andere wedstrijden gewonnen en stond hij in de winnaarstabel. Strijden voor plaats 1-8. Direct werd het een marathon wedstrijd, een zware 3-setter. Deze werd jammer genoeg verloren en kon hij niet doorstromen naar de halve finale. Al bij al een knappe prestatie. Robbe De Mul mocht langer uitslapen en begon er aan in de late voormiddag. De U17 en U19 werd samen gevoegd. Dit was een grote uitdaging. Een goede inzet en vechten voor elk punt werd de boodschap. We zagen knappe dingen maar het mocht niet wezen. Volgende keer beter. Hangrui Liang stond ook aan de start van deze categorie. Hier was het ook een stevige poule. 1 wedstrijd werd vlotjes gewonnen maar de andere 2 waren ook een maatje te groot. Stijn Van Der Aa mocht al met iets meer ervaring in dit circuit beginnen. Dit liet hij zien in de poule. De ervaring speelde een grote rol en hij liet de anderen geen keuze. Ze moesten zich gewonnen geven in 2 korte setjes. Door deze prestaties kreeg hij de kans te vechten voor de eerste plaats in een afvalschema met de beste 8. Het werd direct een tegenstander van een ander niveau dan zijn vorige wedstrijden. De eerste set werd gespeeld op hetzelde elan als de wedstrijden uit de poule. Winst was het resultaat. Jammer genoeg kwam de tegenstander terug met een sterke prestatie en na 3 sets werd dit het eindstation voor Stijn. Jasper Vanden Broecke stond paraat om deze prestatie van Stijn te evenaren in zijn poule. De eerste wedstrijd liet hij zien dat hij dit ook kan. Vlotjes werd deze gewonnen. Jammer genoeg waren de volgende tegenstanders net iets te goed en werden deze wedstrijden verloren. Nu was het de beurt aan zijn broer in diezelfde grote reeks. Ruben Vanden Broecke moest nog op gang komen in zijn eerste wedstrijd. Jammer genoeg werd deze verloren maar het smaakte naar meer. Hij had de goesting om zıch 100% te geven te pakken. De 2e wedstrijd liet hij niks over aan de twijfel. De winnaar was overduidelijk. Ruben had de smaak te pakken. Hij trok deze strijdlust door naar de laatste wedstrijd in de poule. De eerste set werd gewonnen in verlengingen. Daarna begon de vermoeidheid parten te spelen en verloor hij jammer genoeg de 2e en 3e set.

Mauro Vermeerschen volgde het voorbeeld van Arthur. In de poule stonden er 4 wedstrijden op de planning. Geen probleem dacht Mauro. Een goede focus en een duidelijk doel in zicht brachten hem de winst. Nu werd het vechten voor de prijzen. Hij stond in de winnaarstabel. Jammer genoeg stond daar een tegenstander van een ander kaliber te wachten en werd dit het eindstation. Gust Van Moeseke had ook een druk programma voor de boeg in de U11. 4 wedstrijden in de poule. Hiervan won Gust er 3 en jammer genoeg verloor hij er 1. Valentijn Saegeman stond klaar om ook in deze reeks aan te treden. Hij begon er direct aan en maakte snel komaf met zijn 1e tegenstander. Daarna waren het 2 zware kleppers. Jammer genoeg verloren maar wel een goede inzet. Dit werd hierna beloond met de winst in zijn laatste wedstrijd in de poule.

In de ME U13 was het de beurt aan Enora Van Laere. Een poule van 6 werd de horde die genomen moest worden. Ze knokte hard en er waren zware 3 setters bij die beiden in het voordeel van Enora werden beslecht. Een knappe prestatie en een 4e plaats in de poule werden het eindresultaat. Als laatste is Rias aan de beurt. Dit in de U15. Hij mocht direct beginnen met een 3 setter. Een fel bevochten set en een lege tank later verloor hij deze jammer genoeg. Daarna winst door een walkover en een mooie match om de dag af te sluiten. Knappe prestaties van iedereen en op naar volgende week!

Hierbij nog eens een overzicht van alle resultaten:

Bondroit Stein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *