Stijn & Sam kennen tegenstanders op Belgisch kampioenschap

In het weekend van 1 & 2 februari gaan in Dendermonde de Belgische Kampioenschappen voor elite door.
Stijn Van Herbruggen & Sam Van den Broeck zijn onze gladiatoren op dit kampioenschap.

Sinds gisteren is de loting gekend… en we moeten stellen. Het valt goed mee!

Heren enkel :
Stijn Van Herbruggen heeft de afgelopen weken keihard toegeleefd naar dit tornooi…. en de loting is hem gunstig gezind. Hij maakt een goede kans om redelijk ver te geraken op het BK.  In de eerste ronde wacht ancien Daan De Smet. Voor Wetterenaar Daan draagt het enkelspel geen prioriteit meer dus Stijn maakt een goeie kans om door te stoten. Bij plaatsing staat Stijn in de volgende ronde tegenover Jerome Braziewicz… iets moeilijker maar ook niet onoverkomelijk.  In de 1/8 finale  staat hij tegenover het 8e reekshoofd Arnaud Goncette. De winnaar van die partij schuift door tegen de n° 1 van België Yuhan Tan. We gaan voor deze galamatch Stijn!!!!

Heren dubbel :
In het heren dubbel strijden 26 duo’s om het goud. Sam Van den Broeck & Nick Marcoen prijken als Vlaamse kampioenen helemaal onderaan de tabel als 2e reekshoofd. We moeten eerlijk zijn, iedereen in Lokeren droomt van een finale! Al is de weg niet makkelijk want in de 1ste ronde ontmoeten ze met  Rapha & Lio (Van Wel/Warnotte) meteen één van de outsiders. Een goeie start is van levensbelang! Bij winst ligt de weg naar de halve finale open. In de volgende ronde wacht hen waarschijnlijk een ontmoeting met Scheurkogel/Babatido. In de halve finale staan ze (als de waardeverhoudingen gerespecteerd blijven) tegenover hun trainingsmakkers De Langhe/Spanhove. Onze droomfinale wordt dus een strijd tussen Van den Broeck/Marcoen & de regende Belgische Kampioenen Matijs Dierikckx & Freek Golinski. Tijd voor een machtswissel! 😉

Stijn Van Herbruggen & David Hesters staan in de 1e ronde tegenover Polfliet/Willems. Hier valt wel iets te rapen tegen dit koppel dat niet echt op elkaar is ingespeeld. Bij winst volgt nog een haalbare kaart met Vervaeke/Defrenne. In de kwartfinale zal het waarschijnlijk over en uit zijn tegen het 1ste reekshoofd (Dierickx/Golinski).

Gemengd dubbel :
Mixen is niet echt de prioritair bij Sam Van den Broeck maar dat hij  er niet slecht in is weten we allemaal. Op de jongste Vlaamse kampioenschappen haalde Sam & Stephanie Van Wel nog de halve finales waarin ze nipt werden geklopt door de latere winnaars.  De loting valt jammergenoeg wat tegen. In de 1ste ronde krijgen ze nog een opwarmertje Boonen/Bronselaer… maar in de 2e ronde staan ze meteen tegenover Nick Marcoen & Flore Vandenhoucke. Verder hoeven we vrees ik niet te kijken.

Alle info over het Belgisch Kampioenschap :
Het moet gezegd! De mannen van Oudegem hebben hun uiterste best gedaan om van het Belgisch Kampioenschap een topevenement te maken! Bovendien gebeurt het ook niet elk jaar dat dit evenement op een kwartiertje van Lokeren plaatsvindt.

Alle info & aankoop van tickets zijn te verkrijgen via deze link : www.bkbadminton2014.be

Interview met Sam Van den Broeck

Interview met onze clubtrainers Roel Van Heuckelom & Matijs Dierickx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *