Tim Van Herbruggen behaalt zilver en brons op BK jeugd

Het Belgische Kampioenschap voor de jeugd werd dit jaar georganiseerd door Bobad in het Limburgse Bocholt. Een ritje langs Kleine Brogel, Bree & de indoorskipiste van Peer bracht ons uiteindelijk in het pittoreske alwaar ze beschikken over een sportcomplex om U tegen te zeggen. 2 sportzalen, overal natuurstenen vloeren en een tribune over 3 verdiepingen. De bovenste tribune zelfs helemaal ingericht met stoffen zetels. Impressionant! De inrichting van de zaal waren al even mooi gedaan. 7 echte badminton courts, elke wedstrijd geleid door een umpire en alles tot in de kleinste details nauwkeurig afgewerkt. Bobad heeft er echt mooi werk van gemaakt.

Onze jongens waren echter helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden. Wannes Soenen kwam als eerste in actie in het jongens enkel U13 en liep al meteen snel uit tegen Siebe Goossens. Siebe kwam nog wel even aandringen maar kwam uiteindelijk tekort tegen onze Wannes die makkelijk een ronde verder schoof. Dan was het aan de jongens U11 waar Yannick Bauwens tegenover Carette kwam. De jonge Waal kwam duidelijk te kort voor Yannick. Ook Simon Van Moeseke won zijn eerste partij van Soares (Brussel). Jonah De Smedt had daarentegen niet zo een goeie loting en kreeg met David Van Dalm (Bokkerijder). Hij probeerde wel maar kreeg geen vat op de partij.
Toch een mooie eerste ronde met 3 op 4.

In de 2e ronde van de enkels (de 1/16e finales voor de U13) kwamen ook Lennert Heynderickx en Bjarne Verleysen in actie. Bjarne had tegen het 3e reekshoofd Maselis weinig kans, het werd 2x 8. Ook Lennert had een moeilijke loting tegen Fallais maar pakte ei zo na de 1ste set. Alleen Wannes kwam niet in de problemen en plaatste zich makkelijk voor de 1/8 finale.

Yannick liep in de 1/8e finale op het eerste reekshoofd maar speelde met momenten zeer goed mee met Charles Fouyn maar werd uiteindelijk toch vrij simpel weggezet. Charles wordt uiteindelijk ook Belgisch Kampioen zonder setverlies. Ook voor Simon eindigt het enkeltornooi in de 1/8e finale na verlies tegen Rune Van Dalm (broer van).

Alle ogen gericht op Wannes, maar ook voor hem eindigt het in de 1/8e finale. Verlies tegen Jens Smet (Plumula; 4e reekshoofd en topsportschool) was vanzelfsprekend maar Wannes verweerde zich als een duivel in een wijwatervat.

Op naar de grote(re) jongens waar we met interesse uitkeken naar de enkelprestaties bij de U19 van Tim Van Herbruggen. Tim nam in zijn 1e partij makkelijk afstand van Verhaegen (Waremme) maar botst dan in de kwartfinale op het zwaarst mogelijke niet reekshoofd Rowan Scheurkogel (Hebad). De eerste set was het verschil klein maar ging Rowan met de winst lopen. In de 2e game werd het verschil iets groter en was de uitschakeling een feit. Voor Robin Cauwenbergh was het enkelspel al na één wedstrijd afgelopen. Jarrit Van De Velde (W&L) was te sterk.

In het jongens dubbel U19 voldeden slechts 8 duo’s aan de selectievoorwaarden waardoor onze eerstejaars juniores meteen in de kwartfinale stonden. In 2 sets wonnen ze van Deweirdt/Ryckebusch (DZZ/Izegem) waardoor ze zich meteen al verzekerden van de halve finale en bijhorend brons.

Terug naar de jonkies gemengd dubbel U11 waar  Jonah De Smedt en Kaat Keymolen (Vla-Bad) een knap BK speelden. Ze wonnen hun openingspartij van Pourbaix/Dewagemacker (Enghien). In de kwart moesten ze het hoofd buigen tegen het 2e reekshoofd.

Ook Yannick Bauwens & Simon Van Moeseke plaatsten zich voor de kwartfinales na een thriller tegen Druart/Navarra (Charleroi/Brussels). Setstanden waren 25-23, 20-22 & 21-18 in het voordeel van de Lokerenboys. Overleven tot de zondag zat er echter niet in want ze verloren vervolgens van het 3e reekshoofd Fouyn/Hermans.

Lennert & Bjarne , en dan zitten we bij het jongens dubbel U13 startten knap met winst tegen Monsaert/Van Der Elst (Hoeilaart). Een plaatsje bij de beste 8 zat er op een haar na niet in. Pijnlijk verlies met 22-20 in de 3e set. Jammer. Wannes & Kobe Huyghe (Wit-Wit) kregen met Brumagne/Marteau (W&L) meteen een lastige tegenpartij. Spartelen deden ze wel, elkaar de kop inslaan scheelde ook niet veel maar winnen zat er niet in.

Op zondag openden Tim Van Herbruggen & Yente Van Aerschot meteen straf in het gemengd dubbel U19 en plaatste zich vrij eenvoudig voor de finale. Tegenstanders werden Scheurkogel/Knaepen. Na verlies in de 1ste set wisten Yente & Tim de bordjes nog gelijk te zetten maar de belle werd beslist in het voordeel van de Limburgers. Desalnietemin een prachtige zilveren medaille! Een dikke proficiat Tim!

Diezelfde Scheurkogel bleek ook de spelbreker in het jongens dubbel U19. Robin en Tim verliezen de halve finale in 2 sets, maar een halve finale is zoals u weet goed voor 2x brons. Opnieuw een dikke proficiat Tim & Robin!

Conclusie : Met 1 zilveren en 2 bronzen medailles mogen we met grote tevredenheid terugblikken op dit Belgisch Kampioenschap voor de jeugd. Tim bewijst al een volledig seizoen dat hij er op de belangrijke momenten staat en Robin sluit opnieuw dichter en dichter aan na zijn vervelende blessure van in de eerste helft van het seizoen. Moest Stein Bondroit ook deelgenomen hebben hadden we waarschijnlijk nog meer eremetaal meegebracht.
Voor de jonkies was het voor iedereen hun debuut op een Belgisch Kampioenschap. De ene had al wat meer zenuwen dan de andere maar uiteindelijk kon iedereen één of meerdere wedstrijden winnen. Met maar liefst 7 deelnemers (en 1 LBS’er) uit Lokeren mogen we ook enorm tevreden zijn. De vruchten van het vele zweten en trainen worden stilletjes aan rijp. De kloof met de andere spelers/provincies wordt stilletjes aan gedicht. Enige minpunt was de afwezigheid van de meisjes. Hier moeten we dringend werk van maken.
Volgend jaar gaan de Belgische Kampioenschappen voor de jeugd door ergens in Wallonië. Dan zijn zowel Tim, Robin, Wannes & Yannick tweedejaars in hun leeftijdscategorie. Als iedereen even hard blijft werken mogen we volgend jaar misschien dromen van nog meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *